Παρέλαβε η προσωρινή διοίκηση

με τη συνδρομή ... κλειδαρά

και οι περιπέτειες του “Αλεξάνδρειου” συνεχίζονται

Οι καμπάνες που ακούστηκαν σήμερα στο “Αλεξάνδρειο” ήταν αναμενόμενες.
Αυτές που θα ακουστούν αύριο θα είναι αναπάντεχες.

Όπως ανακοίνωσε το νεοσύστατο προσωρινό ΔΣ της Εκτελεστικής Γραμματείας που συγκροτήθηκε σε σώμα προχθές, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος και τα τέσσερα μέλη της προσωρινής διοίκησης, είχαν καλέσει τα τέσσερα μέλη που δεν προσήλθαν στην αρχαιρεσία-εσωτερική διαδικασία (πλευρά Πασχάλη/μέλη της προηγούμενης διοίκησης-ΕΓ) να προσέλθουν και να συμμετάσχουν σε διαδικασία παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης και του κτιρίου. Η πρόσκληση απορρίφθηκε -πιθανώς με εξώδικο- και η επιλογή της νέας (προσωρινής) διοίκησης να εισέλθει στο κτίριο με δικαστικό επιμελητή και τους απαραίτητους μάρτυρες παρόντες, αλλά και τη βοήθεια …κλειδαρά, καθυστέρησε για λίγο, μετά την καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου περί παράνομης εισόδου.

Οι εξηγήσεις δόθηκαν από τον ίδιο τον νέο πρόεδρο και δήμαρχο Δίου, Κ. Δημόπουλο και τους Πασχαλούδη, Χατζή, Γιουματζίδη (απουσίαζε ο Μπίντας) και τον Κ. Χατζή της Ανώτατης Αρχής, επιδείχτηκε η σχετική προσωρινή διαταγή δικαστηρίου της Κατερίνης και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά. Έτσι, η είσοδος και όλες οι πόρτες του πάλλευκου κτιρίου ανοίχτηκαν και η πρώτη ανακάλυψη αφορούσε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (ήταν κομμένη). Ο ένας μετά τον άλλο, ανοίχτηκαν όλοι οι εσωτερικοί χώροι και το γραφείο του προέδρου, με τα μέλη του νέου προεδρείου να φωτογραφίζουν παράλληλα την εικόνα που αντίκριζαν. Ανοίχτηκαν και οι φοριαμοί με τα έγγραφα που αφορούν τη διοίκηση και τη διαχείριση του διεθνούς ιδρύματος, ενώ ταυτόχρονα άρχιζε η προσπάθεια εντοπισμού κάποιων πολύτιμων αντικειμένων -και συμβολικής ή καλλιτεχνικής αξίας -όπως ένας συγκεκριμένος ζωγραφικός πίνακας- ή απλής χρηματικής αξίας, όπως ένα πιάνο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου που ξέμεινε εκεί από κάποια παλιότερη εκδήλωση.

Η διαδικασία συνεχιζόταν επί μακρόν με τον δικαστικό επιμελητή να καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια, ειδικά τα έγγραφα που βρίσκονται σε όλους τους χώρους. Παράλληλα, καταβαλλόταν κάθε προσπάθεια να ηλεκτροδοτηθεί το κτίριο.

Είναι δεδομένο ότι οι εξελίξεις που αφορούν το “Αλεξάνδρειο” δεν θα σταματήσουν να απασχολούν και τις επόμενες μέρες. Τουλάχιστον, αυτό καταγράφουν οι διασταυρωμένες πληροφορίες της ΕτΟ. Νεώτερα, αύριο.