Απαραίτητα έργα

ή δαπανηρά ρουσφέτια;;;

τρία έργα που δεν είναι του Δήμου, αλλά γίνονται στην περιοχή του, για τα οποία άλλοι “σφυρίζουν κλέφτικα” και άλλοι ζητάνε περισσότερη ενημέρωση -η οποία καθυστερεί-

 

 

 

 

Τα τρία έργα που εκτελεί/θα εκτελέσει η Περιφέρεια στο Δήμο μας επανήλθαν προς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, λόγω ερώτησης προς τον δήμαρχο του επικεφαλής της “Προοπτικής”, Πέτρου Κιάφα.

Ο Κιάφας ζήτησε να ενημερωθεί για το με αίτηση ποιου εκκινήθηκε η διαδικασία για τα έργα που αφορούν

  • την κατολίσθηση στον Πλαταμώνα
  • την οδό Ορφέως, στην Τοπόλιανη Λιτοχώρου και
  • την μικρή γέφυρα, μεταξύ Καρίτσας και Δίου, εκεί που το Ανάχωμα χύνεται στο ρέμα του Ορλιά.

Ο Βαγγέλης Γερολιόλιος επανέλαβε λίγο-πολύ όσα είχε πει και στις δύο προηγούμενες συζητήσεις, όταν τα έργα ήταν δύο, πριν δηλαδή προκύψει και το έργο στον Ορλιά και -σύμφωνα με τις απαντήσεις του δημάρχου “όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να ζητήσει ενημέρωση από την Περιφέρεια”.

Σσ: η ΕτΟ αναζήτησε ενημέρωση και όταν αυτή που της δόθηκε δεν ήταν ικανοποιητική, αναγκάστηκε να καταθέσει και έγγραφο αίτημα στην Αντιπεριφέρεια και την αρμόδια Διεύθυνσή της. Αν και παρήλθαν δέκα περίπου μέρες… ακόμα περιμένει την απάντηση. Το αίτημά της αφορούσε το αντικατολισθητικό έργο του Πλαταμώνα, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.