Αναβολή για τον Οκτώβρη

στην υπόθεση "Κούκος"

Αναβλήθηκε και δεύτερη φορά το Αυτόφωρο και θα δικαστεί τον Οκτώβρη, ενώ θα επίκειται και η απόφαση του ΣτΕ για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης του δασαρχείου.

Για τις 14.10.2016 αναβλήθηκε τελικά σήμερα η δίκη του αντιδημάρχου Πρασίνου και Καθαριότητας, Δημήτρη Γουλάρα, και συνδημότη μας, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης.

Οι δύο κατηγορούμενοι κάθισαν σήμερα για δεύτερη φορά στο εδώλιο μετά τη χθεσινή πρώτη αναβολή, προκειμένου να προσέλθουν ουσιώδεις μάρτυρες. Η δίκη δεν έγινε όμως λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων και έτσι οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ το ίδιο διάστημα θα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ακύρωση της ανάθεσης υλοποίησης μελέτης στην εταιρεία που ξυλεύει το δάσος που κατέθεσε ο τοπικός δασικός συνεταιρισμός.

Χθες, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία συμπλοκή, επίθεση ή τραυματισμός στην παρέμβαση του ίδιου, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και κατοίκων στο δάσος των Παλιών Πόρων, ότι όλα αποτελούν μεθόδευση και προβοκάτσια και ότι η μελέτη που υλοποιεί η εταιρεία δεν είναι για ξύλευση και εκμετάλλευση, αλλά για δασοπροστασία και σε καμία περίπτωση δεν προβλέπει όσα γίνονται εκεί, όπως ανεξέλεγκτο κόψιμο δέντρων και διανοίξεις ή διαπλατύνσεις δρόμων. Επικαλέστηκε δε την μαρτυρία δασοφύλακα που βρισκόταν επί τόπου για την υποτιθέμενη επίθεση και τραυματισμό. Τα γεγονότα περιέγραψε και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, Θανάσης Παπαμιχαήλ, που διαβεβαίωσε ότι «δεν ακούμπησε κανένας, κανέναν και δεν υπήρξε εξύβριση», ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι ο υπάλληλος της εταιρείας που κατήγγειλε τον τραυματισμό του, οδήγησε από το την περιοχή «Κούκος» των Παλιών Πόρων, ως τον Παλιό Παντελεήμονα και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, ενώ υποστηρίζει ότι είχε τραυματιστεί και μάλιστα στο κεφάλι.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν για να συμπαρασταθούν στους κατηγορουμένους, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και κάτοικοι της περιοχής.