Δράσε τοπικά

σκέψου παγκόσμια

Όσοι σπονσονάρουν τα γενετικά τροποποιημένα, την αυτοκινητοβιομηχανία, τις βιομηχανίες τηλεπικοινωνιών, χημικών, φαρμάκων, τις χρηματιστηριακές διευκολύνσεις, έκαναν τη δουλειά τους. Εμείς?

Η ΕτΟ είναι τοπική εφημερίδα του Δίου-Ολύμπου.

Η δίπτυχη Συνθήκη TTIP-CETA είναι ένα κορυφαίο και ζωτικό πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα που απασχολεί την ΕΕ και όλα της τα όργανα. Μια διαδικασία που πάει τον κόσμο πίσω δεκαετίες, τότε που υπήρχαν μυστικές συμφωνίες, πολιτικές συμφωνίες, μεταξύ κρατών ή συνασπισμών κρατών, που επέβαλλαν το μέλλον κρατών, σχεδιασμένο εν κρυπτώ και χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτών τους. Η πρακτική αυτή επανέρχεται ως οικονομική συμφωνία μεταξύ των δύο ακτών του Ατλαντικού, με αφάνταστες επιπτώσεις στη ζωή, όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και του πλανήτη.

Το θέμα απασχολεί όλο τον πλανήτη και την ΕΕ και τους πολίτες της και ήδη δεκάδες οργανώσεις προσπαθούν να αποτρέψουν την υπογραφή της συμφωνίας, το περιεχόμενο της οποίας παρέμενε άγνωστο και τρομακτικά απόρρητο, ως πρόσφατα.

Η ΕτΟ είναι τοπική εφημερίδα Δίου-Ολύμπου και το Δίον-Όλυμπος βρίσκεται στην Ελλάδα, την ΕΕ και τον κόσμο μας.

Και όταν τα προβλήματα είναι παγκόσμια, η δράση πρέπει να είναι τοπική για να είναι παγκόσμια τα αποτελέσματα.

 

Υπογράψτε την αίτηση των Ευρωπαίων πολιτών για διακοπή των διαπραγματεύσεων ΕΕ-ΗΠΑ-Καναδά για διακοπή των διαπραγματεύσεων

Η ανάλογη αίτηση για Δήμους και άλλους φορείς Αυτοδιοίκησης για συνυπογραφή της Διακήρυξης της Βαρκελώνης για απόρριψη της διπλής συνθήκης και της συμφωνίας TISA. Ήδη, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν ανακηρυχτεί TTIP/CETA FREE ZONES

 

Η επιστολή της Greenpeace προς τον Έλληνα πρωθυπουργό

 

Το περιεχόμενο της συμφωνίας, όπως το αποκάλυψε η ολλανδική Greenpeace

 

και μια περιληπτική, αλλά ακριβής, περιγραφή των βασικών αλλαγών της TTIP/CETA