Παραβρώμισε…

και το κεφάλι και το ψάρι και το κόλπο

αν είδατε το βίντεο με τα highlights (και γελάσατε), δείτε κι αυτό για να ισορροπήσετε

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 25ης.1.2017 συζητήθηκαν τρία ζωτικά θέματα για την ΔΗ.Κ.Ε.ΔΟ και την πορεία της το 2017.

  1. Έγκριση της αριθμ. 1/2017 απόφαση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΟ. σχετικά με κατάρτιση και ψήφιση ετήσιου προγράμματος δράσης οικ. έτους 2017. (Εισήγηση Πούλιος Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος).
  2. Έγκριση της αριθμ. 4/2017 απόφαση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΟ. σχετικά με ψήφιση εισηγητικής έκθεσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2017. (Εισήγηση Πούλιος Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος).
  3. Έγκριση της αριθμ. 2/2016 απόφασης της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο με θέμα έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017. (Εισήγηση Πούλιος Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος).

 

Αποσπάσματα της συζήτησης γνωρίζετε ήδη πολλοί από σας, αφού το σχετικό βίντεο έγινε τοπικό viral σε λιγότερο από 24 ώρες. Και συνεχίζει να καταγράφει εκατοντάδες θεάσεις, έχοντας την τρίτη μέρα ξεπεράσει τις 5.000.

Στο βίντεο που ακολουθεί –κι αφού «χορτάσαμε» διασκέδαση- μπορείτε να δείτε τη σοβαρή πλευρά του θέματος και γιατί ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του επιλέγουν σταθερά να απαξιώνουν και τη διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους. Αυτό δεν συμβαίνει πρόσφατα, απλώς πρόσφατα το … «τερμάτισαν» και η συγκυρία τους εκδικήθηκε για την ανευθυνότητα και την παραπλάνηση που μόνιμα επιδεικνύουν.

Την ώρα που η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κατερίνα Κουρίτα και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Βακουφτσή καταθέτουν ερωτήσεις και τοποθετούνται, καυτηριάζοντας τα ανεπανάληπτα και απαράδεκτα της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΟ, τα ηγετικά στελέχη της «Ολύμπιας Συμμαχίας» με πρωτομάστορα το δήμαρχο, κάνουν οτιδήποτε άλλο από το να παρακολουθούν τη διαδικασία. Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι και συνεργάτες. «Πηγαδάκια», αφοσίωση στα κινητά τηλέφωνα, αστεϊσμοί προσβλητικοί για τη σοβαρότητα του θέματος, όλα επιστρατεύονται με μοναδική επιδίωξη να απαξιωθεί η κριτική κατά της διοίκησης και όσοι την επιχειρούν και με στοιχεία. Στοιχεία από τα ίδια τα έγγραφα και τις πράξεις της διοίκησης. Και ερωτήματα που μένουν αναπάντητα γιατί η ικανότητα στα «αστειάκια» δεν επεκτείνεται και στις σοβαρές απαντήσεις. Μόνη απάντηση: «αμαρτίες» του παρελθόντος και της ΔΕΤΑ μας υποχρεώνουν σε …αναμονή. Γιατί το ίδιο δεν επιλέγει να πράξει η διοίκηση και ο δήμαρχος στην περίπτωση των «11 της ΔΕΑΔΟ»;;; Να διαπιστωθεί δηλαδή από κάποιον άλλο, κάποια παλιά «αμαρτία»;

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και μια άλλη ανακολουθία. Αυτή της στάσης Δημητριάδη έναντι των συναδέλφων του της διοίκησης: και πριν ο δήμαρχος αναλάβει πρόεδρος της ΔΕΑΔΟ, για τα θέματα της ΔΕΑΔΟ, αλλά και πολλά άλλα (όπως η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ολοκληρωτισμός Γαλάνη και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά), ο Κ. Δημητριάδης εξαπέλυε δριμύ κατηγορώ κατά των συμβούλων της διοίκησης που στηρίζουν με την πλέον ένοχη σιωπή τον Κ. Δημόπουλο. Αρκεί το τυπικό καθήκον κάποιου –στην περίπτωση της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΟ., του προέδρου της Ι. Πούλιου- για να τον απαλλάξει από τις ίδιες ευθύνες; Δεν υλοποιεί τις επιλογές Δημόπουλου τώρα ο κος Πούλιος στη ΔΗΚΕΔΟ, χθες η Λ. Γιάννακα στη ΔΕΑΔΟ; Γιατί η … ατομική αθώωση; Το περιπαιχτικό ερώτημα του δημάρχου (το ψάρι ή το κεφάλι;) στη διαπίστωση Κουρίτα («το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι»), αποδεικνύει ότι, παρά τον επιφαινόμενο χαβαλέ, η προσοχή του δημάρχου ήταν στραμμένη στα όσα κατέθετε η αντιπολίτευση και επέλεξε μια ακόμη φορά να παρουσιάζει άλλη βιτρίνα, αλλά και ότι το γνωστό γνωμικό περιγράφει και τον τρόπο και το αποτέλεσμα: δηλαδή, απ’ το κεφάλι βρωμάει το ψάρι, αλλά βρωμάει. Όχι μόνο το κεφάλι, αλλά ολόκληρο. Και τούτο δω το ψάρι παραβρώμισε. Όχι μόνο το κεφάλι ή ένα κομμάτι του. Ολόκληρο. Και ζέχνει. Κι η εικόνα του, της σαπίλας και της αποσύνθεσης, δεν τιμά κανέναν μας. Ούτε την σοβαρότητα των προβλημάτων μας και τα λεφτά του δημόσιου κορβανά μας που -σε ακραία δύσκολους καιρούς- κακοδιαχειρίζονται.

 

Όπως δήλωσε στην ΕτΟ η Ειρήνη Βακουφτσή, η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο απέδειξε περίτρανα το σεβασμό που αποδίδει ο δήμαρχος στους δημοτικούς συμβούλους, την άποψή τους και την εποικοδομητική κριτική, ασχολούμενος με το κινητό του ακόμα και όταν τοποθετούνταν οι σύμβουλοί του και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΟ».

ΥΓ: κε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, εσείς δεν το «τερματίσατε» απλώς… εσείς το ‘χετε φτάσει σε άλλο σύμπαν. Και η διαπίστωση αυτή είναι με την μέγιστη δυνατή φιλική διάθεση. Γελάτε ενθουσιωδώς με την παραμικρή γελοιότητα του δημάρχου και αγριεύετε αδικαιολόγητα (και χωρίς λόγο) και με τους λάθος συμβούλους. Ο δήμαρχος σας έχει εξουσιοδοτήσει να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και στη δική του περίπτωση. Βέβαια, όπου ο ίδιος επέλεξε να το ζητήσει. Ε οκ… μια μικρή ευγενική παραίνεση για επιστροφή στη σοβαρότητα –του ηγέτη του Δήμου- δεν είναι δα και αυθαιρεσία. Ένα ελάχιστο «παρακαλώ, κε δήμαρχε…». Έχετε την ευκαιρία για κάνα δυο μήνες ακόμα;