“Απαράδεκτες δηλώσεις

άσχετων με την Υγεία"

Μυστρίδης κατά όσων χρησιμοποιούν την Υγεία για δημιουργία εντυπώσεων

Οι φήμες για λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Κατερίνης σε βάρος των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του διοικητή του, Ανέστη Μυστρίδη, ο οποίος σε δελτίο Τύπου κάνει λόγο για “πρόσωπα μη ενημερωμένα σχετικά με το χώρο της υγείας, με απαράδεκτες δηλώσεις τους αναφέρουν παραπλανητικά” διάφορα στοιχεία, επισημαίνοντας ότι “είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις και ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποιους για δημιουργία εντυπώσεων”.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                                                     Κατερίνη        22-02-2017
3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 23513 50300
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ:   6ο χλμ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΡΩΝΑ
ΝΕΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ  Τ.Κ.: 60100
FAX:                 23513 50100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι πρόσωπα μη ενημερωμένα σχετικά με το χώρο της υγείας, με απαράδεκτες δηλώσεις τους αναφέρουν τα εξής παραπλανητικά:

1.      Ότι για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής του Νοσοκομείου Κατερίνης μετακινήθηκε προσωπικό και υπάλληλοι από την Παιδιατρική, Χειρουργική και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) και έτσι κατέστη δυνατό να εγκαινιαστεί!!!!!!!!!!

2.      Ότι παίρνοντας από τη Μ.Τ.Ν προσωπικό και μεταφέροντάς το στη ΜΕΘ, θα πεθάνουν άνθρωποι που νοσηλεύονται στο τεχνητό νεφρό!!!!!!!!

3.      Ότι άνοιξε μια μονάδα εις βάρος του υπόλοιπου Νοσοκομείου!!!!!

Η αλήθεια είναι:

1.      Ουδέποτε η διοίκηση του νοσοκομείου και οι έμπειροι διευθυντές των αναφερόμενων μονάδων-κλινικών θα επέτρεπαν μειώσεις προσωπικού με μετακινήσεις σε άλλα τμήματα που θα εγκυμονούσαν κινδύνους στη λειτουργία των μονάδων-κλινικών τους ώστε να προκληθούν θάνατοι!!!!!!!

2.      Ειδικά για τη Χειρουργική Κλινική όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε αλλά αντίθετα η δημιουργία της ΜΕΘ της δίνει δυνατότητα να πραγματοποιεί Τακτικά Χειρουργεία που μέχρι τώρα παραπέμπονταν στη Θεσσαλονίκη λόγω έλλειψης της ΜΕΘ.

3.      Επίσης η λειτουργία της ΜΕΘ συνετέλεσε στην αποσυμφόρηση της Στεφανιαίας Μονάδας από μη καρδιολογικά διασωληνωμένα  περιστατικά.

4.      Επιπροσθέτως το νοσηλευτικό προσωπικό στο ΤΕΠ αυξήθηκε κατά ένα άτομο στην πρωινή και απογευματινή βάρδια, το Σαββατοκύριακο που δεν λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία και το ΠΕΔΥ. Επίσης ο αριθμός των νοσηλευτών ανά βάρδια παραμένει ο ίδιος σε όλα τα τμήματα.

Όλες οι παραπάνω δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και στον ηλεκτρονικό τύπο διαψεύδονται.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις και ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποιους για δημιουργία εντυπώσεων.

 

Ο Διοικητής

Ανέστης Μυστρίδης