Κι ο Μυλωνέρος στην “κούρσα”

ο τέταρτος κατά σειρά

την Κυριακή και “τα επίσημα” της ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

 

Η τέταρτη -κατά σειρά- υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Δήμου Δίου-Ολύμπου είναι πια γεγονός, εδώ και μερικές ώρες. Ο Δημήτρης Μυλωνέρος δημοσίευσε σήμερα την πρόθεσή του, με τη μορφή της πρόσκλησης για την επίσημη παρουσίασή της, την ερχόμενη Κυριακή 15.4.2018, στη Λεπτοκαρυά.

 

Οι προθέσεις του ήταν ήδη γνωστές στους παροικούντες την δημοτική Ιερουσαλήμ ή τους έστω πιο στενούς γείτονές της και ήδη -σε δύο ευκαιρίες- ο πρώην δημοτικός σύμβουλος είχε ανακοινώσει ημιεπίσημα την πρόθεσή του, σε στενό κύκλο φίλων και παλιών συνεργατών. Πιθανώς, η επιλογή Γερολιόλιου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του σε χρόνο μη αναμενόμενο, επιτάχυνε και τις αποφάσεις του Μυλωνέρου. Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση των προθέσεων Δημόπουλου (πριν τον Γερολιόλιο, τον περασμένο Οκτώβριο στην ΕτΟ), και η ανεπίσημη δημοσιοποίηση των προθέσεων του επίσης πρώην δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου, Πέτρου Κιάφα. Αισίως, οι υποψηφιότητες για τη θέση του δημάρχου ανέρχονται ήδη σε τέσσερις και πιθανολογούνται η υποψηφιότητα της Ευαγγελίας Μόχλα-Φαρμάκη (πληροφορίες αποσύρουν τον σύζυγό της και πρώην διοικητή του ΓΝΚατερίνης από την “κούρσα”), του Αθανασίου Καλαϊτζή, ενώ για την υποψηφιότητά του κάνει συχνά -γενικώς- λόγο και ο επικεφαλής της “Αλήθειας”, Κ. Δημητριάδης. Με διάφορους τρόπους και όχι διασταυρωμένα, υποψήφιοι φέρονται να υπάρχουν κι άλλοι, όπως ο Δ. Γουλάρας ή η Μ. Τσιμήτρη. Άγνωστες παραμένουν οι βουλές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και πληροφορίες της ΕτΟ τον θέλουν από τη μία να μην έχει ασχοληθεί ούτε θεωρητικά με το θέμα των επερχόμενων αυτοδιοκητικών εκλογών και των υποψηφίων του, αλλά και να εξετάζονται οι όποιες εξελίξεις με άξονα την πιθανή υποψηφιότητα γνωστού στελέχους που δεν είναι ο Άρης Ρεμπατσιός.

 

 

Σε ότι αφορά τον Δημήτρη Μυλωνέρο, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στην τελευταία θητεία του Γιώργου Παπαθανασίου, αποστασιοποιήθηκε με αφορμή την αργία Παπαθανασίου, έθεσε υποψηφιότητα να αναπληρώσει τον σε αργία δήμαρχο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, διαγράφηκε και -μετά την ανεξαρτητοποίησή του- αντικαταστάθηκε όταν απουσίασε από τα καθήκοντά του επί μακρόν, λόγω της απουσίας του στην Κύπρο. Στην εκδήλωση της Κυριακής θα παρουσιαστεί (στο κοινό και στον Τύπο) η υποψηφιότητά του για τη δημαρχία και οι βασικές θέσεις του συνδυασμού, τα μέλη του οποίου θα γίνουν γνωστά στην πορεία προς την κάλπη. Το όνομα του συνδυασμού είναι “ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου”.