Μαθήματα Α΄ Βοηθειών

με πιστοποίηση από το ERC

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΣΩΖΩ ΜΙΑ ΖΩΗ – και εκπαίδευση στο Γυμνάσιο της Κάτω Μηλιάς

 

 

                                                                                                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 5/11/2018

 

 

”Μαθήματα Α΄ Βοηθειών με πιστοποίηση από το ERC”

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΣΩΖΩ ΜΙΑ ΖΩΗ

Απόκτησε διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό και ενίσχυσε το βιογραφικό σου

Το Τμήμα θα είναι κλειστό με λίγα άτομα – Κόστος πιστοποίησης 35€

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Έναρξη εγγραφών 12/11-16/11

Στα γραφεία της ομάδας στο Παλαιό Νοσοκομείο Κατερίνης

Καθημερινά από 18:00 – 20:00 (εκτός Σαββατοκύριακου)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Η εγγραφή κατοχυρώνεται με την καταβολή του κόστους πιστοποίησης

 ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Δευτέρα 19/11 ώρα 19:00 – 22:00

Δευτέρα 26/11 ώρα 19:00 – 22:00

 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Κυριακή 02/12 ώρα 9:30 – 14:30

 Διευκρινήσεις και πληροφορίες

Email: diasostikiomadapierias2001@gmail.com

Τηλέφωνο: 6972216726 – 2351103342

FB: Διασωστική Ομάδα Πιερίας – ΔΟΠ

Website: www.rescueteampieria.gr

 

 

 

”Εκπαίδευση  στις  Α΄ Βοήθειες από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γυμνάσιο της Κάτω Μηλιάς”

 

Την Πέμπτη  01 Νοεμβρίου 2018,  η Διασωστική Ομάδα Πιερίας βρέθηκε στο  Γυμνάσιο της Κάτω Μηλιάς. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών πάνω στις  Α΄ Βοήθειες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από τις εκπαιδεύτριες κ. Γεραρίδου Αθηνά και κ. Μπέζα Χριστίνα σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Ευελπιστούμε η παρουσία μας στο γυμνάσιο της Κάτω Μηλιάς να ήταν εποικοδομητική, έτσι ώστε οι μαθητές και οι  μαθήτριες να είναι σε θέση να προσφέρουν τις Α΄ Βοήθειες στον συνάνθρωπό τους σε μια κρίσιμη στιγμή. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Αμερικανό φιλόσοφο και  παιδαγωγό Jonh Dewey: “Η εκπαίδευση δεν είναι προετοιμασία για τη ζωή, είναι η ίδια η ζωή”.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά το διευθυντή του Γυμνασίου της Κάτω Μηλιάς κ. Κολόμβα Ιωάννη, το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και όλους  τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη  συνεργασία και την άψογη φιλοξενία.