Ε υ χ έ ς

απ' όλους για όλους

Χρόνια Πολλά – Καλές Γιορτές

 

 

Ευχές απ’ όλους για όλους

(με τη σειρά που τις λάβαμε)

 

 

https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/48380215_467317990463649_5516247800737693696_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=f87c070ae13c156dbf48f98e96825913&oe=5CCE03C4

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Γ. Ολυμπίου 1,   60100 Κατερίνη
Τηλέφωνο & Fax :    2351078736

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας,

εύχεται στα μέλη του και σε όλους του συνταξιούχους του Νομού μας,

Καλά Χριστούγεννα,

ευτυχισμένο, ειρηνικό και γεμάτο υγεία το Νέο Έτος.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσής Δημήτριος                                                                          Τσαλός Αθανάσιος

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

Φίλες και Φίλοι,

 

Ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, σας μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχές μου για υγεία, δημιουργικότητα, αγάπη και ειρήνη. Επιπλέον, τη δέσμευση για συνέχιση των συντονισμένων ενεργειών μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Δήμος και Πολίτες, διαχρονικά και όχι μόνο τις Άγιες αυτές μέρες, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, αποδεικνύουμε ότι προσφέροντας απλόχερα, με ανιδιοτέλεια από το απόθεμα της αγάπης και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας, που είναι αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα ενδυναμώνουμε την ελπίδα και την προσδοκία μας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Παράλληλα, στην Κατερίνη βάζουμε και φέτος χρώμα στη ζωή μας και γιορτάζουμε. Γιορτάζουμε όλοι με αξιοπρέπεια στο «Πάρκο των Χρωμάτων», με τη δημιουργία του οποίου  καταστήσαμε την πόλη μας: πόλη & προορισμό ενδιαφέροντος. Πόλη φροντίδας για αυτούς που έχουν, αλλά κυρίως για αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ή να ξοδέψουν πολλά χρήματα, για να περάσουν ευχάριστα και όμορφα τα Χριστούγεννα.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειές σας, καλές γιορτές. Γεμάτες φως και ελπίδα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ
Δήμαρχος Κατερίνης

 

 

 

 

 

 

 

sepe

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

 

Η Γέννηση του Θεανθρώπου περικλείει το μήνυμα  της αγάπης και της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της πίστης, ενώ παράλληλα προβάλλει την ανάγκη για την εσωτερική αναγέννησή μας. Το μήνυμα αυτό είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ κάτω από τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που διέρχεται η πατρίδα μας. Με τη Θεία Γέννηση αναδύεται μια νέα αυγή που ανανεώνει το όραμά μας για έναν καλύτερο κόσμο, καθώς το Φως των Χριστουγέννων αγγίζει τα κατάβαθα της ψυχής μας και μας ωθεί να ξαναζήσουμε τη μαγεία της παιδικής αθωότητας και να νιώσουμε την ανθρώπινη ανάγκη – που είναι και η πεμπτουσία της ζωής- να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και με όλους τους συνανθρώπους μας. Επίσης μας παροτρύνει να ανοίξουμε διάπλατα τις καρδιές μας και να προσφέρουμε ανιδιοτελώς την αγάπη και τη συμπαράστασή μας σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όχι μόνον αυτές τις Άγιες Μέρες αλλά όλες τις ημέρες του χρόνου.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, σε όλους σας  και στις οικογένειές σας «Χρόνια Πολλά» με υγεία, δημιουργικότητα και αισιοδοξία. Οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων ας είναι για όλους η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, το ξεκίνημα μιας νέας αρχής στη ζωή σας, στην οποία θα ενσταλάξει το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων, που επιβεβαιώνει και αναδεικνύει τη βαθύτερη ουσία της υπόστασής μας.

Χρόνια Πολλά
Ευάγγελος Λαγδάρης
Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

 

 

 

 

Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τις εορτές των Χριστουγέννων

 

Οι γιορτές των Χριστουγέννων μας δίνουν την ευκαιρία να χαμογελούμε, να αισιοδοξούμε, να ελπίζουμε για το καλύτερο και να παραμερίζουμε για λίγο τις έννοιες και τα προβλήματα, του στίβου της καθημερινότητας, που μας απασχολούν.

Η Θεία Γέννηση, αποτελεί το φάρο στις δυσκολίες μας και το ελπιδοφόρο της μήνυμα για αγάπη, χαρά, προσφορά και ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο, εύχομαι να  ανατείλει μια νέα εποχή ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ομοψυχίας.

Οι Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, ημέρες αγάπης και προσφοράς, μας καλούν να αγκαλιάσουμε και να προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας,  που έχει ανάγκη, στον άνεργο, στα άτομα της τρίτης ηλικίας και στους νέους που έχουν  χάσει την ελπίδα τους  και έχουν  πάψει  να ονειρεύονται.

Με θετική σκέψη, ταπεινότητα, επιμονή, κλίμα ενότητας, συναίνεσης και συνεργασίας, να αντλήσουμε δύναμη και πίστη από τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και να συνεχίσουμε το έργο μας για βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, για αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του και ανάπτυξη του τόπου.

Εύχομαι, ολόψυχα, οι  φετινές ημέρες των Χριστουγέννων, να είναι βάλσαμο στις ψυχές όλων και να χαρίσουν υγεία, ευτυχία, καλοτυχία και αισιόδοξα συναισθήματα σε όλο τον κόσμο.

Στον καθένα σας ξεχωριστά και στις οικογένειές σας, απευθύνω από καρδιάς τις πιο θερμές και ειλικρινείς μου ευχές, για Ευλογημένα Χριστούγεννα, που θα αποτελέσουν την αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου, που θα κυριαρχεί η υγεία, η αγάπη,  η αρμονία  και η ευημερία.

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα!

 

  Η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σοφία Μαυρίδου     

 

 

 

 

Χριστουγεννιάτικες ευχές του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης, Θανάση Γ. Λιακόπουλου

Είναι πάντοτε τα Χριστούγεννα μια ευκαιρία να αποδράσουμε πνευματικά από τις έγνοιες της καθημερινότητας, να κάνουμε σκέψεις διαφορετικές, καθώς και τον προσωπικό μας απολογισμό. Αυτές τις άγιες μέρες, που γιορτάζουμε τη γέννηση του Σωτήρος μας και διηγούμαστε ξανά στα παιδιά μας την ελπιδοφόρα ιστορία της Μαρίας και του Ιωσήφ, των τριών μάγων και του θεϊκού άστρου, είναι σημαντικότερο να εστιάσουμε στο μήνυμα που η γέννηση του θείου βρέφους έφερε στον κόσμο 2018 χρόνια πριν. Ένα μήνυμα οικουμενικό, που λέει πως πρέπει να πλησιάσουμε, να συγχωρήσουμε και να φροντίσουμε ο ένας τον άλλο. Ένα μήνυμα ελπίδας, που μας καλεί να αφήσουμε το φως της στοργής να λάμψει μέσα μας και να φροντίσουμε τον άρρωστο, να ζεστάνουμε τον περιπλανώμενο, να παρηγορήσουμε τον καταπιεσμένο. Και ένα μήνυμα στοργής, που μας ζητάει να αγαπάμε ο ένας τον άλλο, ακόμα και τους αντιπάλους μας, και να συμπεριφερόμαστε σε όλους, όπως θα θέλαμε και εκείνοι να μας συμπεριφέρονται.

Αυτό το μήνυμα, που αντηχεί τόσο ισχυρά στις ψυχές μας, είναι αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη σήμερα. Έπειτα από τόσα χρόνια, που έχω τη χαρά να υπηρετώ τους δημότες και να βρίσκομαι κοντά τους σε εύκολες και δύσκολες στιγμές, ξέρω με βεβαιότητα πως είναι πάρα πολλά αυτά που μας ενώνουν και ελάχιστα όσα μας χωρίζουν. Το βλέπω καθημερινά σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, στα μάτια και τις πράξεις των γονιών που, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, συνεργάζονται για να προσφέρουν στα παιδιά τους μια καλύτερη ευκαιρία. Το έχω δει στις κοινότητες, τους συλλόγους και τις οργανώσεις μας, όπου άνθρωποι με διαφορές ενώθηκαν σε έναν κοινό σκοπό, βρήκαν άμεσους διαύλους επικοινωνίας και επιτελούν με επιτυχία το έργο τους. Το έχω δει στους εθελοντές και τους εργαζόμενους σε δομές προσφοράς κοινωνικού έργου, που πασχίζουν να κάνουν τη ζωή όλων μας πιο ανθρώπινη.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Δήμου Κατερίνης που, αψηφώντας τα εμπόδια που θέτουν η οικονομική κρίση και οι απαιτήσεις τις καθημερινότητας, δεν αποπροσανατολίζονται από το στόχο τους. Αυτή είναι η Κοινωνία των Πολιτών μας, που δεν χάνει ποτέ την ελπίδα, το θάρρος και το κουράγιο της και μετατρέπει τις διαφορές σε δύναμη που την ωθεί μπροστά, αναγνωρίζοντας πως είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια και πως «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα».

Αυτές είναι οι αξίες που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, που χαρακτηρίζουν αυτό που είμαστε και θα εξακολουθήσουμε πάντα να είμαστε.

Είναι για εμένα ασύγκριτη τιμή να υπηρετώ αυτή την κοινωνία και νιώθω ευλογημένος που μπορώ να της ανταποδίδω τη ζεστασιά, τη φιλία, τη γενναιοδωρία και τη στήριξή που μου έχει προσφέρει.

Εκ μέρους της οικογένειάς μου, της συζύγου μου Έλενας και της μικρής μου κόρης Άννας, εύχομαι Καλά και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα στις οικογένειες και τους αγαπημένους όλων των συνδημοτών μας.

Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

 

 

 

 

https://ikaros.multiserver.gr:2096/cpsess0692654689/horde/imp/view.php?actionID=view_attach&id=2&muid=%7B5%7DINBOX21092&view_token=6aTCALqCYAhlCZf1RutEvIF&uniq=1546194537103

Εύχομαι ολόψυχα να γιορτάσουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου με Υγεία και Χαρά.

Να μετριάσουμε τα πάθη!

Να ζήσουμε το «θαύμα» μέσα στις ψυχές μας.

Να αγκαλιάσουμε με τη σκέψη μας και τις πράξεις μας ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Να λάμψουν η Αγάπη, η Αλληλεγγύη, η Ανθρωπιά.

Καλά Χριστούγεννα! Χρόνια Πολλά!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

 

 

 

https://ikaros.multiserver.gr:2096/cpsess0692654689/horde/imp/view.php?actionID=view_attach&id=2&muid=%7B5%7DINBOX21097&view_token=6aTCALqCYAhlCZf1RutEvIF&uniq=1546194098163

 

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2018

 

† ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος
πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Πιερίας

Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί,

«Χριστός γεννᾶται»!

Γεννιέται σήμερα ὁ Χριστός, ὁ Σωτἠρας καὶ Λυτρωτής τοῦ κόσμου.

«Τὸ ἀπ’ αἰῶνος ἀπόκρυφον καὶ ἀγγέλοις ἄγνωστον μυστήριον» γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Αὐτός πού ἀνέμεναν οἱ αἰῶνες, πού προσδοκοῦσαν οἱ γενεές τῶν ἀνθρώπων ὡς Μεσσία, Αὐτός πού προανήγγειλαν οἱ Προφῆτες, ἦλθε! Ἦλθε ἀνάμεσά μας! Ὁ Θεός στή γῆ μας!

Ἡ προφητεία τοῦ μεγαλοφωνοτάτου προφήτου Ἡσαΐα, 750 χρόνια πρίν τή Γέννηση τοῦ Χριστοῦ, ἐκπληρώνεται: «ἰδοὺ ἡ παρθένος ἐν γαστρί ἕξει, καὶ τέξεται υἱόν, καὶ καλέσεις τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἐμμανουήλ». Αὐτός πού γεννιέται δέν εἶναι ἕνας ἄγγελος, οὔτε ἀρχάγγελος, δέν εἶναι ἕνας δίκαιος, ἕνας ἅγιος ἄνθρωπος. Αὐτός πού γεννιέται εἶναι ὁ Δεσπότης, ὁ Κύριος καί Θεός, ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Θεοῦ.

  • Ἦλθε ταπεινά καί ἔζησε στή γῆ μας,
  • Συναναστράφηκε μέ τούς ἀνθρώπους,
  • Ἐπισκέφθηκε τελῶνες καί ἁμαρτωλούς,
  • Εἵλκυσε κοντά Του πλήθη ἀνθρώπων,
  • Δίδαξε τό θέλημα τοῦ Θεοῦ,
  • Θαυματούργησε στούς ἀνθρώπους.

Καί ὅταν ὁλοκλήρωσε τήν ἀποστολή καὶ τό ἔργο Του ἐπί τῆς γῆς, πρίν ἀναληφθεῖ στούς οὐρανούς, μᾶς ὑπενθύμησε πάλι τήν ἀλήθεια αὐτή: δηλαδή, ὅτι θά εἶναι μαζί μας.

Κάθε φορά πού γιορτάζουμε Χριστούγεννα αὐτή ἡ ἀλήθεια παρουσιάζεται ἐνώπιόν μας. Ἡ μορφή τοῦ νεογέννητου Κυρίου μᾶς ὑπενθυμίζει ὅτι ὁ Θεός γεννιέται, γίνεται καί ἄνθρωπος, γιά νά εἶναι μαζί μας πάντοτε. Αὐτό εἶναι τά Χριστούγεννα. Καὶ ὅσο βαθύτερα ζοῦμε αὐτή τήν ἀλήθεια, τόσο πιό ἀληθινά Χριστούγεννα ζοῦμε. Νά πιστεύουμε ὅτι ὁ Θεός εἶναι μαζί μας:

  • Στά εὐχάριστα καί δυσάρεστα τῆς ζωῆς μας.
  • Στίς δύσκολες ὧρες τῶν ποικίλων θλίψεων καὶ δοκιμασιῶν.
  • Στίς στιγμές τοῦ πόνου καί τῶν δακρύων.
  • Στή φάση τῶν προβληματισμῶν καὶ τῶν διλημμάτων.
  • Ἀκόμη καὶ στόν καιρό τοῦ πειρασμοῦ, ἀναμένοντας τήν ἐπιστροφή μας κοντά Του.

Γι’ αὐτό, ἑρμηνεύοντας ὁ ἱερός Χρυσόστομος τήν προφητεία τοῦ Ἡσαΐα, ὑπογραμμίζει τή δύναμη πού ἔχει τό ὄνομα Ἐμμανουήλ, λέγοντας ὅτι: «ὅταν ὁ Θεός εἶναι μαζί μέ τούς ἀνθρώπους, τίποτε πλέον δέν πρέπει νά φοβοῦνται, οὔτε νά τρέμουν, ἀλλά γιά ὅλα νά ἔχουν θάρρος. Γιατί; Διότι, τονίζει ὁ Ἅγιος, τά ἀρχαῖα ἐκείνα καὶ ἀμετακίνητα δεινά καταλύθηκαν, καὶ τά νεῦρα τῆς ἁμαρτίας παρέλυσαν καί ἡ τυραννική ἐξουσία τοῦ διαβόλου καταλύθηκε, καί ὁ Παράδεισος ἄνοιξε γιά ὅλους».

Χριστούγεννα γιορτάζουμε καί φέτος. Πόσο ὅμως μᾶς θλίβουν καί συχνά μᾶς ἀπογοητεύουν, ὅσα συμβαίνουν γύρω μας; Ἔθνη πού ἑτοιμάζονται νά κηρύξουν πόλεμο, σφαγές καὶ βιαιότητες. Ἡ εἰρήνη φυγαδεύεται ἀπό τόν πλανήτη μας. Ἀδικίες ποικίλες, ἀνεργία, πτώχεια, καταστροφές, ἀθλιότητες, ἀνηθικότητα. Ὅμως, ὅσο δύσκολες καί νά εἶναι οἱ συνθῆκες γύρω μας, ὅσο καί ἄν βλέπουμε τό κακό νά βασιλεύει, ἐμεῖς πιστεύουμε ἀκράδαντα ὅτι ὁ Θεός εἶναι μαζί μας! Σέ κάθε βῆμα τῆς ζωῆς μας ὁ Χριστός εἶναι στό πλευρό μας προστάτης πανίσχυρος. Ἀρκεῖ νά ἔχουμε στραμμένο τό βλέμμα μας πρός Αὐτόν καί μέ πίστη θερμή νά Τόν ἐπικαλούμαστε. Τί μπορεῖ νά μᾶς νικήσει, ὅταν εἴμαστε κάτω ἀπό τήν δική Του κραταιά προστασία; Τίποτε, ἀφοῦ γιά ἐμᾶς γεννήθηκε ὁ Λυτρωτής!

Ἄς χαροῦμε τήν ἀλήθεια ὅτι ὁ «Χριστός γεννᾶται». Γεννιέται Θεός ἰσχυρός, ἐξουσιαστής, Ἄρχων εἰρήνης, Πάνσοφος, Παντογνώστης καί Παντοδύναμος. Θεός Ζωντανός. Ἡ χαρά καὶ ἠ ἐλπίδα μας!

«Χριστός γεννᾶται»!

Καλά καί εὐλογημένα Χριστούγεννα!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

†  Ὁ  Κ ί τ ρ ο υ ς  Γ ε ώ ρ γ ι ο ς