Γνωρίζετε κάτι για τον εικονιζόμενο;

αν ναι, καλέστε τις αρμόδιες αρχές

ο εικονιζόμενος καταδικάστηκε χθες (26.02.2019) για ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών, έναντι αμοιβής, στη Μολδαβία.

Είναι πια συνηθισμένη πρακτική για τις διωκτικές αρχές να δημοσιοποιούν τα στοιχεία και το πρόσωπο παιδεραστών μόλις αυτοί συλληφθούν, προκειμένου να προληφθούν πιθανές παρόμοιες πράξεις, αλλά και να προκύψουν περισσότερα στοιχεία για την δράση αυτών που πράττουν ένα από τα απεχθέστερα εγκλήματα.

Συνήθως, η σχετική εισαγγελική παραγγελία έχει διάρκεια μερικών μηνών, αλλά -ευτυχώς ή δυστυχώς- στο Διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς και παραγγελίες για δημοσιοποίηση τέτοιων στοιχείων που έχουν εκπνεύσει.

Το σκεπτικό της εισαγγελικής παραγγελίας αποτυπώνεται -συνήθως- με τα εξής:

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, με ισχύ έως …, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται αναγκαία ώστε να γίνει ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αξιόποινων πράξεών του, καθόσον έτσι θα καταστεί δυνατό, για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις του κατηγορουμένου να προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές προς διερεύνηση των πράξεών του.

Και δημοσιεύεται μόλις υπάρξουν στοιχεία για δράση κάποιου παιδεραστή, πριν καν δικαστεί ή/και/αν καταδικαστεί.

Χθες, ένας διάσημος συμπολίτης μας καταδικάστηκε πρωτόδικα για παρόμοιο έγκλημα.

Διάσημος, ως πολιτικός πρώτης γραμμής.

Με ευχέρεια και καθήκον, για πολλά χρόνια, να ταξιδεύει σε πολλά μέρη της Ελλάδα και της Ευρώπης και του κόσμου.

Με οικονομική ευχέρεια και διασυνδέσεις.

Ποτέ, από την ώρα που οι ελληνικές διωκτικές αρχές συγκέντρωσαν ικανά αποδεικτικά στοιχεία για την παραπομπή του ως την ώρα της καταδίκης του χθες, δεν εκδόθηκε παρόμοια εισαγγελική παραγγελία για τον καταδικασθέντα (η καταδίκη του οποίου ΔΕΝ έγινε είδηση, σε πολλά Μέσα, οπότε και δεν έλαβε γνώση το κοινό και τα πιθανά θύματά του, για εξέλιξη που τα αφορά άμεσα).

Τα όσα επιβάλλει ο Νόμος και η Δημοκρατία είναι καθήκον και των πολιτών και της 4ης -άτυπης, αν και θεσμικής- Εξουσίας, αυτής που υπηρετεί την πληροφόρηση και το συμφέρον των πολιτών.

Η Ισονομία και η Δικαιοσύνη δεν είναι θέμα και καθήκον μόνο των αρμοδίων υπαλλήλων (μας).

Είναι και πρέπει να είναι καθημερινό μας μέλημα και έγνοια, καθημερινή υποχρέωση και η εγρήγορσή μας, ανάλογη της φροντίδας για το σήμερα και το αύριο. Αυτό το αύριο που εξαγοράζεται με 400 ρουμάνικα λέι, εξασφαλισμένα από χιλιάδες ευρώ και δολάρια στην τσέπη διπλωμάτη της ΕΕ και του ΟΗΕ. Οργανισμοί που συμφωνούν μεν με όλα τα παραπάνω, αλλά κουβέντα δεν βρήκαν να πούνε ως σήμερα για τον εκπρόσωπό τους που ξέφυγε από οργανωμένη πολυεθνική έρευνα για δίκτυα παιδεραστίας, με την επίδειξη μιας απλής κάρτας τους.

 

Για όλα τα παραπάνω, η ΕτΟ σήμερα δημοσιεύει ότι καμία εισαγγελική παραγγελία δεν την υποχρέωσε να δημοσιεύσει. Για να συνεισφέρει, όσο μπορεί και με τις μικρές της δυνάμεις, στο να διαπιστωθεί αν η δράση του πολιτικού και διπλωμάτη περιορίστηκε μόνο στη Μολδαβία και μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.