Απάντηση σε παράπονα

ή και συνειδητή συκοφαντία

για τους φίλους, τους “φίλους” και τους αναγνώστες που κατηγορούν την ΕτΟ ότι ΔΕΝ έχει αυτό που ΔΕΝ της δόθηκε

Συμβαίνει δέκα μήνες τώρα και δεν παραπονέθηκα.

Είχε συμβεί και με άλλους στο παρελθόν και παραπονέθηκα στις περιπτώσεις που επιβαλλόταν η αντίδραση (όπως σε υπηρεσίες δημόσιες, κόμματα, κτλ) και -με κόπους και με βάσανα- επήλθε η όποια κανονικότητα, όσο επήλθε.

Το συγκεκριμένο το επισημαίνω ΜΟΝΟ για να απαντηθούν τα παράπονα κάποιων αναγνωστών της ΕτΟ που την καταγγέλλουν -κατ’ ιδίαν- για μεροληψία, αποκλεισμό, λογοκρισία και άλλα πολλά που η ΕτΟ πολεμάει και θα πολεμάει (για να εκλείψουν).

Από την εκλογή τους ως σήμερα, ήτοι δέκα μήνες, οι τρεις βουλευτές της Πιερίας (της ΝΔ, Μάνη, Μπαραλιάκος, Χιονίδης) επέλεξαν να μην δίνουν και στην ΕτΟ ό,τι δίνουν στον υπόλοιπο Τύπο ή ακόμα και στο blog του κάθε απατεωνίσκου, απ’ τα πολλά που ευδοκιμούν στην Πιερία. Δεν αντέδρασα και τούτο δω το κείμενο δεν είναι ούτε αντίδραση, ούτε παράπονο και κλήση για αποκατάσταση της απαράδεκτης διάκρισης. Κι αυτό γιατί η ΕτΟ θέλει να σέβεται πλήρως τον πολίτη και τον αιρετό και οι επιλογές τους είναι σεβαστές πλήρως. Πολύ περισσότερο, οι επιλογές, όχι ενός, αλλά τριών εν ενεργεία βουλευτών, είναι όχι απλώς σεβαστές, αλλά πλήρως αποδεκτές και αδιαμφισβήτητες. Αν μη τι άλλο, κάποιο λόγο θα έχουν να δημοσιεύουν όσα δημοσιεύουν εκεί που τα δημοσιεύουν και ΟΧΙ στην ΕτΟ. Αν υπάρξει κάποιο στοιχείο, κάποια εξήγηση για την επιλογή τους αυτή, με χαρά θα το δημοσιεύσει η ΕτΟ. Για να είμαστε όλοι εντάξει και ενημερωμένοι.

Άσχετα από την επιλογή των τριών βουλευτών, η ΕτΟ επαναλαμβάνει τα εξής γνωστά:

  • δεν δημοσιεύει τίποτα άκριτο, πολύ περισσότερο τα δελτία Τύπου
  • τα δελτία Τύπου είναι ενημέρωση που προσφέρει στον Τύπο ο εκδότης τους και όχι ιερά κείμενα
  • μπορεί να δημοσιευτούν αυτούσια ή να γίνουν υλικό δημοσιογραφικής χρήσης και μέρος συνολικότερης πληροφόρησης/ρεπορτάζ
  • πολλές φορές περιέχουν υπερβολές και ανακρίβειες που ΠΡΕΠΕΙ ο Τύπος να επισημαίνει (για προφανείς λόγους)
  • δεν αποτελούν το σύνολο πληροφόρησης για κάποιο θέμα.

 

Δεν είναι λογοπαίγνιο, αλλά πραγματική αναγνώριση: η ΕτΟ ευχαριστεί όσους την ξεχωρίζουν -έστω και άθελά τους- από “τύπους” και “Τύπους”, με τους οποίους δεν θέλει να έχει την παραμικρή σχέση (η ΕτΟ).

Τέλος, όταν κάποιος επιλέγει που θα δημοσιεύσει κάτι, επιλέγει και που ΔΕΝ θα το δημοσιεύσει. Και για την επιλογή αυτή μόνο ο …ΜΗ αποδέκτης δεν μπορεί να κατηγορηθεί.

Μένουμε σπίτι.

Παραμένουμε λογικοί.

Κρίνουμε και τα δημοσιεύματα και αυτόν που τα δημοσιεύει γιατί αυτό επιβάλλουν και οι νόμοι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ.

Η δεοντολογία του Τύπου δεν προέκυψε από τους αναγνώστες της ΕτΟ, την ΕτΟ ή τον όποιον/α άλλο/η. Υπήρχε με την μορφή συγκεκριμένων, κωδικοποιημένων κανόνων, με παγκόσμια ισχύ, εδώ και δύο αιώνες τουλάχιστον.-

 

 

Γιάννης Τσίρος
ΕτΟ
(πλήρη στοιχεία, κάτω αριστερά στην αρχική σελίδα)