Ανοίξτε τα αγροτικά ιατρεία

δώστε δωρεάν απολυμαντικά

κάντε προσλήψεις, κα – το ΚΚΕ Πιερίας για τις ανεπάρκειες της δημόσιας Υγείας και το τι πρέπει να γίνει

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ
Για την ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος υγείας και τα κλειστά ιατρεία
στα χωριά του νομού Πιερίας

Καθημερινά, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα γίνονται μάρτυρες των μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας μας. Αυτή η κατάσταση είναι πολιτική επιλογή των κομμάτων που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, είναι επιλογή των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλων όσοι υπήρξαν κολαούζοι τους, όλοι όσοι συγκυβέρνησαν ή σήκωσαν το χέρι τους και ψήφισαν ανάλογα νομοσχέδια στη βουλή. Όλοι μαζί επέλεξαν την αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος της ιδιωτικής υγείας, δηλαδή της εμπορευματοποίησης του πολυτιμότερου αγαθού που έχουμε.

Ακούμε συνεχώς για την ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας μας ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ο αόρατος όπως τον λένε εχθρός. Όμως ο καλύτερος σύμμαχος αυτού του αόρατου εχθρού είναι η ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος υγείας που αφήνει εκτεθειμένους από τη μία τους εργαζόμενους που εργάζονται χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και από την άλλη όλους εκείνους που χρίζουν παροχής υγείας.

Αρκεί να πούμε μόνο ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τόσο πολλές που έχουν κλείσει ιατρεία σε πολλά χωριά του νομού Πιερίας π.χ σε Άνω Άγιο Ιωάννη, Αρωνά, Φωτεινά, Καλλιθέα, Κάτω Άγιο Ιωάννη, Λαγόραχη, Μοσχοπόταμο, Μελιάδι, Βροντού, Νέο Παντελεήμονα, Καταχά, Κολινδρό, Σφενδάμη, Μεθώνη, Μακρύγιαλο κ.α. Σε πολλές περιπτώσεις ο κόσμος παραπέμπεται στα Κέντρα Υγείας του Νομού και στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, τα οποία με τη σειρά τους έχουν τρομερές ελλείψεις, όπως διαπίστωσε κλιμάκιο του ΚΚΕ το οποίο επισκέφτηκε πολλές από τις μονάδες υγείας του νομού, το προηγούμενο διάστημα. Η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ απαιτεί άμεσα – επείγοντα μέτρα  για την προστασία της δημόσιας υγείας και των εργαζόμενων:

  • Να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο για να μη γίνεται χώρος μετάδοσης. Δεν αρκούν οι συστάσεις στον κόσμο. Χρειάζονται υποδείξεις για το που να πάει. Απαιτείται 24ωρη λειτουργία Κέντρων Υγείας, ΤΟΜΥ . Απαιτείται λειτουργία των ιατρείων σε όλα τα χωριά.
  • Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο, να τηρηθούν τα προβλεπόμενα ωράρια για όλους.
  • Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης όλου του προσωπικού.
  • Να παράσχει δωρεάν το κράτος στον πληθυσμό είδη απολύμανσης, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια και η μαύρη αγορά που έχει παρατηρηθεί.

Τ.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ