Εσύ τι θα πεις;

Greenpeace και WWF λένε ήδη ΟΧΙ

και συλλέγουν ήδη υπογραφές – ενώ στην Βουλή το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα συνεχίζεται από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Κωστή Χατζηδάκη

 

 

 

ΕΠΕΙΓΟΝ:
Greenpeace και WWF ενώνουμε τις φωνές μας και σε χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ!
Έχουμε, κυριολεκτικά, λίγες μόνο ημέρες
για να σταματήσουμε μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για το περιβάλλον, την οικονομία και την υγεία μας!

 

Εν μέσω πανδημίας, με όλη τη χώρα σε καραντίνα, η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο στις πετρελαϊκές εταιρείες να κάνουν ό,τι θέλουν! Καταθέτει “νομοσχέδιο” που δίνει τη δυνατότητα για καταστροφικές εξορύξεις σε προστατευόμενες περιοχές και μάλιστα χωρίς την άδεια των τοπικών αρχών! Με αυτές τις διατάξεις, το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας” κάνει ακριβώς το αντίθετο από ό,τι λέει η ονομασία του.

Ένα νομοσχέδιο που είναι μία από τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις αδιαφανών διαδικασιών και που μας απομακρύνει από το μέλλον που θέλουμε. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε έχει ήδη αναδείξει τη σύνδεση πανδημιών και καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος. Η Διευθύντρια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Inger Andersen, μας προειδοποίησε: “η φύση μας στέλνει μήνυμα”. Θέλουμε να βγούμε σοφότεροι από τη σημερινή κρίση και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Μία οικονομία δίκαιη και ανθεκτική, με καθαρό αέρα και περιβάλλον, χωρίς ορυκτά καύσιμα, που σέβεται τους φυσικούς πόρους και προστατεύει τον πλανήτη και την υγεία μας.

Ζήτα και εσύ από την κυβέρνηση να αποσύρει από το νομοσχέδιο όλες τις διατάξεις που αφορούν τις εξορύξεις και να μην στερήσει από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους το δικαίωμα να έχουν λόγο. Η φωνή σου είναι πολύ σημαντική!

 

 

 

 

Ο εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ζωντανά από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (κλικ εδώ)