Πως ο δήμαρχος δεν απαντά σε “Εκδότη”

και γιατί απαντά -χωρίς να απαντά- στον Ζκάγια;

το post που “κατέβηκε”, το φτύσιμο που αγνοήθηκε και τι έκανε η διοίκηση του γειτονικού Δήμου Κατερίνης – μαζί με στοιχεία και ερωτηματικά για την καταγγελία που θέλουν να υποβιβάσουν σε εκβιασμό με έωλα στοιχεία, λες κι ο εκβιασμός είναι νόμιμος κι ελεύθερος…

 

 

 

 

Ένα μήνα πριν, ένας “Δημοσιογράφος” πολύ γνωστός και στον Δήμο Δίου-Ολύμπου και στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας και στις Τεχνικές τους Υπηρεσίες, δημοσίευσε ένα πρωτοφανές πόνημα (κλικ εδώ).

Όπως μπορεί να διαπιστώσει όποιος γνωρίζει ανάγνωση, το πόνημα χαρακτήριζε τους άρχοντές μας “παπατζήδες”. Καμία αντίδραση δεν υπήρξε, τουλάχιστον δημόσια, και το πόνημα έμεινε εκεί για ένα μήνα να φτύνει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- τους άρχοντες μας. Ο δημιουργός του δεν είναι άγνωστος και στο “Μέσο” που διαχειρίζεται μετέχει και άλλος “δημοσιογράφος” και μάλιστα μέλος και συνδικαλιστής “Ένωσης” Συντακτών. Ως πρόσφατα μάλιστα, το συγκεκριμένο “Μέσο” είχε το παγκόσμιο ρεκόρ να διαθέτει πέντε -5- αρχισυντάκτες, έναν Εκδότη-Δημοσιογράφο-Εκδότη και …έναν συντάκτη (πιθανώς με ψυχολογικά προβλήματα απ’ την υπερβολική ενασχόληση έξι προϊσταμένων με έναν υφιστάμενο, αφού ο Δημοσιογράφος-Αρχισυντάκτης-Εκδότης ως τέτοιος δεν υφίσταται στον έλεγχο των αρχισυντακτών). Αυτό το “Μέσο” λοιπόν, χαρακτήρισε τους άρχοντες μας σε δύο επίπεδα, “παπατζήδες” και το έκανε αυτό για διάστημα ενός μήνα. Πρόσφατα, προ ολίγων ημερών, το “Μέσο” ανασκεύασε το πόνημα και δημοσίευσε ένα άλλο, άνευ …”παπατζήδων” και με το φτύσιμο να δίνει την θέση του σε επικλήσεις ευαισθησίας των για ένα μήνα “παπατζήδων” (κλικ εδώ). Καμία δημόσια ανακοίνωση, κανένα δελτίο Τύπου δεν μεσολάβησε που να έθεσε το πόνημα υπό την επανάκριση του “Μέσου” και του Δημοσιογράφου-Εκδότη-Αρχισυντάκτη. Και σίγουρα, με την αντικατάσταση του αρχικού πονήματος από ένα δεύτερο χωρίς τα …”παπατζηλίκια”,επιβεβαιώνεται ότι το αρχικό πόνημα κινούνταν μεταξύ της αυτοκτονικής παράνοιας και του πλήρως ποινικά κολάσιμου αδικήματος, ενσωματώνοντάς τα και τα δυο σε πόνημα “Εκδότη”…Αλλά καμία δημόσια αντίδραση δεν υπήρξε απ’ τους φερόμενους “παπατζήδες”, καμία.

Πρόσφατα, στις 27.9.2020, σύσσωμη η παράταξη “Πολίτες σε Δράση” του Δήμου Κατερίνης, δια στόματος του επικεφαλής της και παρουσία ικανού αριθμού πρωτοκλασάτων στελεχών της, απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους και “δημοσιογράφους” σε συνέντευξη Τύπου, κατήγγειλε πολλά και σημαντικά σε βάρος της σημερινής διοίκησης του Δήμου Κατερίνης. Πολλά, πράγματι υιοθετήθηκαν από “δημοσιογράφους” και δημοσιογράφους, άμεσα και κατηγορηματικά. Σήμερα, ούτε μια βδομάδα μετά, η διοίκηση του Κ. Κουκοδήμου, δια του αρμόδιου αντιδημάρχου, απαντά δημόσια και ξεκαθαρίζει: τα στοιχεία που στηρίζουν τις καταγγελίες πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα απ΄ όσους τα δημοσίευσαν με τον όποιο τρόπο και επειδή κρίνουμε (εμείς, η διοίκηση Κουκοδήμου) ότι οι καταγγελίες είναι νόθες και προσβλητικές, καταφεύγουμε στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω και προκειμένου να υπερασπιστούμε την τιμή, την υπόληψή μας και την χρηστή μας διοίκηση. Κι είναι ξεκάθαρο και δεδομένο ότι… ό,τι βρέξει, ας κατεβάσει και οι καταγγελλόμενοι εμπιστεύονται όλα τα παραπάνω σημαντικά για τους ίδιους, στην αρμόδια Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείου τύπου
01-10-2020

 Γιάννης Συμεωνίδης: Ενώπιον της αλήθειας και της δικαιοσύνης οι ενορχηστρωτές της εκστρατείας λάσπης για το θέμα των αναθέσεων

Με ανυπόστατες  φήμες, υπονοούμενα  και ατεκμηρίωτες εικασίες –  δήθεν διαπιστώσεις άρθρων που διακινούνται σε επώνυμα ή ανώνυμα blogs, ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  τις τελευταίες ημέρες και κυρίως μετά τη συνέντευξη τύπου του πρώην Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία λάσπης, η οποία επιχειρεί να στοχοποιήσει εμένα προσωπικά  και τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης για τις περίφημες «αναθέσεις» είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν και προκειμένου να μην δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις, απόρροια της ανέξοδης και χωρίς επιχειρήματα «κριτικής», συκοφαντίας και της όποιας σκοπιμότητας αυτή εξυπηρετεί αισθάνομαι την ανάγκη να υπερασπιστώ το όνομα και την υπόληψη της οικογένειάς μου και να δηλώσω κατηγορηματικά ότι:

Η ανοχή μεταφράζεται από κάποιους σε αδυναμία. Τα όρια της όμως δεν είναι ανεξάντλητα. Καλώ λοιπόν τους «ιθύνοντες» της συκοφαντικής επίθεσης να πάνε στον εισαγγελέα τα στοιχεία που διοχετεύουν σε δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους» και να αναζητήσουν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν. Να είναι βέβαιοι πως όσοι προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομα και την  υπόληψή μου πολύ σύντομα θα βρεθούν ενώπιον της αλήθειας, της πολιτικής και ποινικής ευθύνης που γεννάται από αυτήν, καθώς προτίθεμαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Εάν οι αναθέσεις είναι παράνομες, ας μας το πουν ο κ. Χιονίδης και οι συνεργάτες του και επιτέλους ας σταματήσουν να διαρρέουν ανακρίβειες και υποβολιμαίες αναφορές. Εάν διαθέτουν στοιχεία ότι παρανόμησα τους προκαλώ να με κατονομάσουν. Προσωπικά έχω δώσει τις εξετάσεις μου στην κοινωνία, στον επαγγελματικό μου χώρο και δεν θα ανεχθώ από κανέναν να σπιλώνει το όνομά μου.

Επειδή η νυν Δημοτική Αρχή ακολουθεί πολιτική διαφάνειας και εφαρμόζει χρηστή διοίκηση. Επειδή η πολιτική των αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς, που αποδεδειγμένα εφαρμόζει η νέα δημοτική αρχή είναι πλέον φανερό ότι έχει δυσαρεστήσει πολλούς. Επειδή η αλήθεια βασίζεται σε αναμφισβήτητα γεγονότα, τα οποία δεν φρόντισαν  να πληροφορηθούν οι συντάκτες των φημών και των υπονοούμενων και όσοι αναζητούν δήθεν σκάνδαλα, είναι προφανές, ότι όλη αυτή η εκστρατεία σπίλωσης έχει ως μοναδικό στόχο την υπονόμευση του σημαντικού έργου της διοίκησής μας.

Τέλος, θα συνιστούσα στους υποκινητές των προσβλητικών υπονοιών να ανατρέχουν τουλάχιστον στα επίσημα έγγραφα και στοιχεία. Στοιχεία των αναθέσεων που έγιναν όχι σε διάστημα ενός έτους από τη διοίκηση Χιονίδη, αλλά του τελευταίου τριμήνου πριν τις εκλογές. Παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτά τα στοιχεία και αφού εντυπωσιάζονται από αριθμούς είμαι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου να τα παραθέσω, προκειμένου να ενημερωθούν  οι πολίτες και να βγάλουν  τα αναγκαία συμπεράσματα.

Γιάννης Συμεωνίδης

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

 

Χθες, ο Γιώργος Ζκάγιας, ως εκείνη την ώρα, μέλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος -δεν εξελέγη- της διοικούσας “ΣΥΝθεσης” του -δημάρχου- Βαγγέλη Γερολιόλιου, δημοσίευσε 40 λέξεις, μεγάλης σημασίας ΚΑΙ γιατί δεν ήταν ως χθες αντιπολιτευόμενος την ΣΥΝθεση και τον δήμαρχο. Λεπτά μετά το “κατέβασμα” της ανάρτησής του στο Fb, ο δήμαρχος απάντησε προτείνοντας στον Ζκάγια να πάει τα όποια στοιχεία κατέχει στον εισαγγελέα (αν αυτό εννοούσε και όχι πχ να τα προσκομίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για περαιτέρω πολιτική επεξεργασία) και τον χαρακτήρισε ιδιοτελή και εκβιαστή. Αν θέλει… δεν επεσήμανε καν ότι επιβάλλεται να τα πάει (ο Ζκάγιας)…

Είναι άμεση ανάγκη να παραδειγματιστεί ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου από το παράδειγμα του αντιδημάρχου και της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης, σε όσα αφορούν τις καταγγελίες; Ειδικά, τις καταγγελίες όχι από την αντίπαλη παράταξη, αλλά εκ των πολύ ένδον;;;

Ήταν οι καταγγελίες Ζκάγια τόσο σημαντικές που επέβαλλαν την συγκεκριμένη απάντηση, ενώ ο ίδιος ο καταγγελλόμενος (δήμαρχος) τις χαρακτηρίζει έωλες και γενικόλογες, αλλά δεν ήταν του Δημοσιογράφου-Αρχισυντάκτη-Εκδότη Λαπάτση που ανοιχτά και χύμα και για ένα μήνα τον χαρακτήριζε δημόσια “παπατζή”;

Ποιο απ’ τα δύο σας προσέβαλε περισσότερο, κε δήμαρχε;

Αυτό που “έζησε” ένα μήνα και μιλούσε για “παπατζηλίκια” και παπατζήδες”, ευθέως και κυριολεκτικά ή οι 40 λέξεις του Ζκάγια που δημοσιεύτηκαν για 12 ώρες;;;

Πως “αποκαθηλώθηκαν” από τον συγγραφέα τους;

Χωρίς κανείς να του εκφράσει την δυσαρέσκειά του ή αφού συνέβη και αυτό;

Ο Ζκάγιας ξαφνικά και χωρίς καμία άλλη ενέργεια, έβαλε αυτές τις 40 λέξεις σε δημόσια θέα;

Σας εξέθεσε με κάποιον τρόπο τα παράπονα/καταγγελίες/πικρία/αισθήματά του, ΠΡΙΝ την ανάρτηση των 40 λέξεων του;;;

Αν σας τις εξέθεσε και υπάρχουν στοιχεία αυτής της συζήτησης, μήπως έχετε στην διάθεσή σας αποδείξεις και των καταγγελιών του που είναι ταυτόχρονα και απόδειξη της απόπειρας -έστω- εκβιασμού σας;;; Θα τα μεταφέρεται στον δρόμο που υποδείξατε στον Ζκάγια ή θα ελπίζετε το θέμα να λήξει εδώ, με 40 λέξεις και μια παραπλανητική ανακοίνωση-απάντηση;;;

Ο Ζκάγιας κατάργησε την δημοσίευση των 40 λέξεων του, κε δήμαρχε, αλλά δεν ανακαλεί όσα εξέφρασε. Τουλάχιστον έτσι κατέγραψε το ρεπορτάζ της ΕτΟ. Δεν ανακάλεσε και από την ώρα που υπάρχει η δική σας απάντηση, είναι υπαρκτή και η καταγγελία Ζκάγια.

Αποδείξτε όσα γράψατε στην ανακοίνωση αυτή.

Διαβεβαιώστε μας ότι δεν εκβιάζεστε και καμία επιταγή δεν ξεπλένετε ή ξεχρεώνετε.

Σε όποια άλλη περίπτωση… ο Ζκάγιας έχει κάποιο αδιόρατο δικαίωμα να επαναφέρει το κείμενο σε δημόσια θέα για κάνα μήνα, τουλάχιστον. Χωρίς να είναι ή να χρειάζεται να είναι Εκδότης-Δημοσιογράφος-Αρχισυντάκτης.