“Γαλλικά”,

λαϊκισμοί και γουναράδικα

όλα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας (και τα “γαλλικά”…)

 

 

 

 

 

 

 

Στην ημερήσια διάταξη της πρόσφατης τηλε-συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (μας) υπήρχαν και τα -συνηθισμένα για την εποχή- θέματα που αφορούν τα διάφορα δημοτικά τέλη. Η συζήτηση ήταν και πάλι ζωηρή και ενδιαφέρουσα κι ο “κυβερνητικός εταίρος”, επικεφαλής της “Συμπολιτείας”, Στέργιος Φαρμάκης, την έκανε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Ένα “ραντεβού στα γουναράδικα” που χρησιμοποιήθηκε εντελώς λανθασμένα -πιθανώς λόγω άγνοιας-, εκλήφθηκε από τους συναδέλφους του κου Φαρμάκη, με επίσης λανθασμένο τρόπο. Στον λανθασμένο τρόπο αναδείχθηκε κορυφαίος ο της “Κίνησης Δημιουργίας”, Γιώργος Κεχαγιάς. Τα εμφυλιοπολεμικά -και πιθανώς ο αγνός, πρώτος έναντι όλων των υπολοίπων- πατριωτισμός του έναντι οτιδήποτε Αριστερού, ξύπνησαν μέσα του και τα …έβγαλε έξω του. Κι όσοι έχουν την υπομονή να δούνε ολόκληρο το βίντεο, θα ανταμειφθούν με την κατάληξη της τηλε-διένεξης. Και να διαπιστώσουν πόσο ξεπέρασαν οι αιρετοί μας τους συναδέλφους τους της Κατερίνης που πρόσφατα μας χάρισαν τα δικά τους “γαλλικά”…

Για την ουσία του θέματος (τέλη, αυξήσεις, μειώσεις, τι πληρώνουμε, γιατί το πληρώνουμε, τα στοιχεία που συνεισέφερε στη συζήτηση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΟΛ και πως τα υποδέχτηκαν διοίκηση και αντιπολίτευση), φυσικά και θα επανέλθουμε με σχετικό ρεπορτάζ, ειδικά για το θέμα.

Σημ.ΕτΟ: η εναλλαγή διαλόγων και ομιλητών στο βίντεο “απλώθηκε” χρονικά στην συζήτηση τεσσάρων θεμάτων της συνεδρίασης, οπότε στο συγκεκριμένο βίντεο αφαιρέθηκαν τα ενδιάμεσα για να καταγραφεί το συγκεκριμένο θέμα. Των “γαλλικών”. Το απότομο τέλος είναι αναγκαστικό, λόγω του πρωτότυπου υλικού που δημοσίευσε ο Δήμος (μας). Καλή διασκέδαση. Εκτός κι αν σας νικήσει η θλίψη.

Σημ. ΕτΟ2: το “ραντεβού στα γουναράδικα” είναι φράση-απόφθεγμα που αποδίδεται στον Άρη Βελουχιώτη και προπολεμικά (προ του Β’ΠΠ) ήταν μια έκφραση των μελών της Αριστεράς και είχε πάντα μία μόνο σημασία και ένα νόημα: οπότε βρεθούμε σε δίλημμα ή αν οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν την μεταξύ μας συνεννόηση, ξέρουμε ήδη τις επιλογές μας και στον αγώνα θα ξανασυναντηθούμε. Αγώνας που συνήθως περιείχε και σοβαρές θυσίες, βασανιστήρια και κακουχίες-κακοπέραση, όπως της αλεπούς που καταλήγει στα γουναράδικα, όταν συλληφθεί απ΄ τους κυνηγούς της. Το πως χρησιμοποίησε το απόφθεγμα ο κος Φαρμάκης και πως το εξέλαβαν οι συνάδελφοί τους και ειδικά ο Γιώργος Κεχαγιάς -που έφτασε ως τον Μελιγαλά-… ο θεός κι η ψυχή τους. Και όλα τα υπόλοιπα…