Τηλε-συνεδριάζει

το Δημοτικό Συμβούλιο

με 13 -φτου σκόρδα- θέματα στην ημερήσια διάταξη

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Θα συμπληρώσουν το κενό που δημιούργησε η παραίτηση Κων. Γελαδάρη από το ΔΣ της ΔΕΑΔΟ, αφού ο παραιτηθείς ήταν αναπληρωματικός. Οπότε, πιθανώς θα αναδείξουν κι έναν αναπληρωτή, αφού οι παραιτήσεις στη ΔΕΑΔΟ πάνε πολύ καλά. Σε αντίθεση με την δημοτική επιχείρηση που πάει χάλια από την αρχή της Κρίσης και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο.

Θα εγκρίνουν τον προϋπολογισμό του 2021 της ΔΕΑΔΟ.
Αυτόν που δεν ψήφισε ο παραιτηθείς Γελαδάρης, αλλά που θα ψηφίσει ο επικεφαλής του και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης στην οποία συνεχίζει και ανήκει -ο Γελαδάρης-.

Θα συζητήσουν το θέμα που αναβλήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση και αφορά ανανέωση μίσθωσης δημοτικού ακινήτου, αναβολή που δόθηκε γιατί ο μισθωτής δεν είχε -σε κείνη την δια περιφοράς συνεδρίαση- την ευκαιρία να υποστηρίξει τ αίτημά του, όπως συνέβαινε ως τώρα με όλα τα ανάλογα αιτήματα. Για κάποιο λόγο που δεν εντοπίστηκε ακόμη για άλλους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η διοίκηση, είχαν επιλέξει το θέμα να συζητηθεί σε μια δια περιφοράς-τηλεφωνική συνεδρίαση, χωρίς να προβλέψουν πως και με ποιο τρόπο ο μισθωτής θα υποστηρίξει το αίτημά του. Για την ΕτΟ, ο λόγος ήταν ξεκάθαρος: μεθόδευση.

Εν τω μεταξύ, προέκυψε και δεύτερη ένσταση για ανανέωση μίσθωσης και μπερδεύτηκαν οι μισθώσεις, οι ανανεώσεις, οι γνωματεύσεις, οι ήδη υπαρκτές αποφάσεις και αναμένεται να γίνει …μύλος. Ευτυχώς θα λείπει μάλλον ο Δημόπουλος που και αντιπολίτευση είναι και νομικός-δικηγόρος και -αν συμμετείχε στην συνεδρίαση- θα τα ‘κανε -πιθανώς- …ανεμόμυλο…

Θα συζητήσουν και μια ένσταση δημότη στο πολεοδομικό και το ΓΠΣ του Λιτοχώρου.

Θα κάνουν τρεις -3- αναμορφώσεις του προϋπολογισμού του 2020 για την αποδοχή χρηματοδοτήσεων, οπότε και οι αναμορφώσεις θα φτάσουν αισίως τις 31, αριθμός που μάλλον αποτελεί νέο ρεκόρ. Αν είχαν συμπεριλάβει και τον Εικοσιδυό στον συνδυασμό του Γερολιόλιου το ρεκόρ θα το ‘χαν στο τσεπάκι τους, αλλά…

Θα σχηματίσουν μια επιτροπή.

Θα εγκρίνουν την πληρωμή του ΦΟΔΣΑ για τα σύμμεικτα αστικά απόβλητα του 2021, σε τέσσερις ισόποσες δόσεις και συνολικά 518.030 ευρώ. Ο υπολογισμός του κόστους αυτού γίνεται βάσει του παρακάτω προτύπου:

Κάτι επιτροπές, μια είσοδος-έξοδος βιομηχανίας και πάει κι αυτό.

Αλλά το καλύτερο αυτής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μας είναι ότι θα γίνει με τηλεδιάσκεψη. Βέβαια.

Η τηλεδιάσκεψη επανήλθε.

Άγνωστο για πόσο.

Δεν θα αναμεταδοθεί ζωντανά, αλλά μην αμελήσετε να την δείτε όταν αναρτηθεί.

Μπορεί πάλι να εμφανισθεί κάνας σουρωμένος.

Μπορεί να βριστούν.

Να κάνουν όλοι τον κινέζο, αλλά τουλάχιστον να είμαστε μάρτυρες εμείς. Της υποκρισίας και της συνενοχής τους.

Σχεδόν τύποις πια, υπάρχει πάντα και η προ ημερησίας διάταξης ενημέρωση του σώματος και οι ερωτήσεις προς την διοίκηση. Τύποις. Όπως λέμε “τάχα μου-τάχα μου”…

Θα δούμε αν προσέλθουν επιτέλους -έστω με κάμερα- και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων και αν συμβάλλουν στην ενημέρωση επί σημαντικών και ήδη υπαρκτών υποθέσεων, θεμάτων και προβλημάτων ή θα τα κάνουν γαργάρα κι αυτοί, όπως τα κάνουν και με τον προπροηγούμενο νόμο και με τον προηγούμενο -που δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί- και με τον ισχύοντα.

Και Καλή -νέα- Χρονιά.-

Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη  σύμφωνα με:
1.   το άρθρο 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, (ΦΕΚ 55 Α) «Μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19» που κυρώθηκε με άρθρο 2 του  ν. 4682/2020 (ΦΕΚ 76 Α),
2.   Τη με αρ.  Δ1α/ΓΠ.οικ. 80189 ΚΥΑ (ΦΕΚ 5486 Β/12.12.2020) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο  σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00»
3.   Τη με αρ πρωτ.:ΔΙΔΑΔ/Φ.69/136/οικ.22080/30.11.2020 εγκύκλιο  του ΥΠ.ΕΣ. «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού –24η Εγκύκλιος»
4.   Τη με αρ. 426/77233/13.11.2020 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας».

1.       29η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020
2.       Αποδοχή της υπ΄αριθμ.79903/20-11-2020 Απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών – 30η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020
3.       Αποδοχή της υπ΄ αριθμ. 87143/11-12-2020 απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών – 31η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 – Ορισμός υπευθύνου διαχείρισης του λογαριασμού πληρωμών δαπανών δημοσίων επενδύσεων μέσω του e-ΠΔΕ.
4.       Αποδοχή και απόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου για την αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών (Δ΄ Κατανομή) έτους 2020.
5.       «Έγκριση ετήσιας εισφοράς του Δήμου μας για εργασίες διάθεσης σύμμεικτων αστικών αποβλήτων για το έτος 2021 υπέρ του  Περιφερειακού  Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας»
6.       Παράταση ή μη, ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης σε ακίνητο του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο
7.       Παράταση ή μη, ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης σε ακίνητο του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο άλσος σιδηροδρομικού σταθμού Λιτοχώρου
8.       Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2021 της «ΔΕΑΔΟ ΑΕ»
9.       Παραίτηση αναπληρωματικού μέλους ΔΣ της «ΔΕΑΔΟ ΑΕ»
10.   Ορισμός των μελών που θα συγκροτήσουν τις επιτροπές των εργασιών του Δήμου, ύστερα από την διενέργεια κλήρωσης.
11.   Αποδοχή ή μη της ένστασης πολίτη που αφορά τη μελέτη με τίτλο «Ανασύνταξη των πράξεων εφαρμογής των πολεοδομικών ενοτήτων Β2, Β3 και Γα του Λιτοχώρου»
12.   Ορισμός μελών επιτροπών εκμίσθωσης – εκποίησης ακινήτων και εκτίμησης ακινήτων για το έτος 2021
13.   Έγκριση  εισόδου – εξόδου οχημάτων βιομηχανίας

 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σαμαράς Κωνσταντίνος