Δήμαρχε, “μας δουλεύεις”…

(ή το ελπίζεις)

δεν ξέρω αν το συνειδητοποίησες τι έκανες ακριβώς – μου φαίνεται πως όχι – ξαναδές το και απέφυγε τον πανικό-κακό σύμβουλο

Τελικά, η “Κατρίνα” σου άναψε τέτοια φωτιά που -εδώ και μέρες- σαν να πράττεις υπό πανικό. Εκτός κι αν είναι άλλος ο σύμβουλος των επιλογών και πράξεών σου.

Και θες και μας να παραλογιστούμε, να παρασυρθούμε σε διπλά και τριπλά ψέματα… και να πειστούμε από σένα που τάχα πολεμάς το ένα, το αρχικό ψέμα.

Επειδή τώρα τελευταία κουνάς πολύ δασκαλίστικα το δάχτυλο, αλλά κάνεις χειρότερα απ’ τους “μαθητές” που θες να φοβερίσεις κι επειδή δεν είμαστε όλοι παιδάκια που τα ξεγελάς με γλειφιτζούρια… έχουμε και λέμε:

Έγραψε μια ανώνυμη “Κατρίνα” κάτι που ήθελες και θέλεις να διαψεύσεις, το επόμενο λεπτό και έκτοτε όλο και περισσότερο.

Έφτασες να βγάλεις δελτίο Τύπου για την ανώνυμη “Κατρίνα” και όσα θες να ‘ναι ψέματα. Και λες σ’ αυτό το δελτίο Τύπου:

Είναι πραγματικά άξιο απορίας και παράλληλα θλιβερό, πως κάποια blogs αναδημοσιεύουν και υιοθετούν αναρτήσεις αμφισβητούμενων προφίλ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να διασταυρώσουν τις πληροφορίες.

Η πρακτική αυτή, εξόφθαλμα στοχευμένη, προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα και εντυπώσεις. Τα κίνητρα τέτοιων δημοσιεύσεων τα αντιλαμβάνονται όλοι.

ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ δημοσιεύσεις το δελτίο Τύπου για τα κάποια blogs που αναδημοσιεύουν και υιοθετούν αναρτήσεις αμφισβητούμενων προφίλ.. ΠΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΕΝΑ ΙΔΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟ BLOG ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΦΙΛ!!!!!!! Μάλιστα… ακόμα και στην δημοσίευση του πρώτου μέρους της συνέντευξής σου στο ανώνυμο blog … συνεχίζει να δημοσιεύει το link με την αρχική αναδημοσίευση του αμφισβητούμενου προφίλ!!!!!!


Αν το “δεν απαντώ σε ανώνυμες καταγγελίες ή δημοσιεύσεις” σημαίνει να δίνεις συνεντεύξεις σε …ανώνυμους, να βγάζεις δελτίο Τύπου που έχεις ήδη διαψεύσει στην πράξη… καλύτερα να αρχίσεις να απαντάς σε ανώνυμες καταγγελίες… όπως κάνεις ήδη, δηλαδή (αλλά μάλλον δεν έχεις συνειδητοποιήσει).

Στο δε ανώνυμο blog έδωσες συνέντευξη και για την “Κατρίνα”, αλλά και για άλλα θέματα, πολύ σοβαρότερα, μια τεράστια συνέντευξη και μάλιστα γραπτή -τέτοιας ακρίβειας και πιστότητας δηλαδή-. Εσύ που κάποτε ήθελες συνεντεύξεις το πολύ των 20 λεπτών (της ώρας)!!!!

Και ενώ εσύ δεν θες να έχεις καμία σχέση και κατακεραυνώνεις τα blogs και την ανωνυμία… ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν αναφέρεις το όνομα του blogger. Έστω το όνομα, πολύ περισσότερο το επίθετο του συνομιλητή του. Θεωρείς ότι είναι γνωστός; Σε όλους; Ή μόνο σε σένα; Βλέπεις στο blog του να αναφέρεται κάτι σχετικό με τον ιδιοκτήτη-διαχειριστή του; Αν ευθύνη σημαντική προκύψει από τα όσα δημοσιεύει (όπως αυτό που δημοσίευσε και καταλήξατε να έρθετε σε επαφή), με ποιον τρόπο θα έρθει εσύ, όποιος άλλος ενδιφερόμενος και -πιθανώς- και κάποιες αρχές με τον μπλογκατζή;;; Εσύ πως ήρθες σε επαφή μαζί του; Του έστειλες e-mail ή σου έστειλε αυτός, προτείνοντας-ζητώντας σου συνέντευξη;;;; Προσωπικά, το ‘χω κάνει (να σου ζητήσω συνέντευξη με e-mail, το οποίο πρωτοκόλλησες και …ακόμα περιμένω, απ’ τις 6.2.2021….)

Δήμαρχος εν ενεργεία εσύ, θες να καταγγείλεις ανώνυμο δημοσίευμα με καταγγελίες και το κάνεις μέσω ανώνυμου blog που πρώτο δημοσίευσε την ανώνυμη καταγγελία και την ΞΑΝΑδημοσιεύει …στην συνέντευξη που σου κάνει για να καταγγείλεις τα ανώνυμα δημοσιεύματα;;;;

Και τελικά… προσέρχεσαι σε συνέντευξη με ανώνυμο μπλογκατζή για να καταγγείλεις τα στοιχεία που θες να διαψεύσεις και … ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ότι και την προκήρυξη δεν δημοσίευσες όπως όριζε η ίδια η απόφασή σου της Επιτροπής Οικονομικών και πράγματι προσέλαβες -λίγα- “δικά σου παιδιά”;;;

Ο δε αλεπούς… που πρώτος αναδημοσίευσε τις καταγγελίες του ανώνυμου προφίλ που θες να διαψεύσεις, που το αναδημοσίευσε ΚΑΙ στην συνέντευξη-απάντησή σου… ελπίζει ότι οι αναγνώστες της συνέντευξής ΣΟΥ … θα την σχολιάσουν μεν, …ΕΠΩΝΥΜΑ ΔΕ!!!!!!

Ξέρεις πολύ καλά τι επεδίωξε ο αλεπού.

Ξέρεις πολύ καλά τι επιδιώκουν οι πάμπολλοι ΑΝΩΝΥΜΟΙ μπλογκατζήδες, πολλές φορές για να εκβιάσουν για οτιδήποτε: νομιμοποίηση, προβολή και δημόσιο λόγο.

Κι ενώ το ξέρεις, όπως όλοι οι άλλοι οι άρχοντές μας, έτσι κι εσύ, τους παρέχεις μόνιμα όλα αυτά που επιθυμούν.

Σε πόσα ανώνυμα blogs στέλνεις τα δελτία Τύπου του Δήμου;;;

Γιατί το κάνεις;;;

Γνωρίζεις τι επιβάλλει ο Νόμος για όποιον θέλει να προσφέρει Ενημέρωση και Πληροφόρηση;;;

Πρέπει όλα όσα θέλουν να είναι Μέσα να έχουν γνωστό ιδιοκτήτη, τρόπο απρόσκοπτης επικοινωνίας, υπεύθυνο κατά νόμο και διάφορα άλλα σημαντικότατα;;;

Ο αλεπού δεν τα γνωρίζει.

Αλλά γνωρίζει ότι εσύ κι αυτός, στο ίδιο τραπέζι…. κάνετε μια συνέντευξη ΤΥΠΟΥ.

Πόσο χαμηλότερα, δήμαρχε;;;

Δυο χρόνια έχουμε μπροστά μας και υπό την διοίκησή σου.

Πόσο χαμηλότερα;

ΥΓ: στο τρίτο μέρος της συνέντευξης σε ανώνυμο -και άσχετο- μπλογκατζή, “ενημερώνεις” για ακόμη σοβαρότερα θέματα. Για θέματα που ως τώρα δεν παρουσίασες πουθενά, αν δεν κάνω λάθος. Το δε τρίτο μέρος της συνέντευξης, ως κείμενο, παρουσιάζει μια δομή, μια επιμέλεια που δεν είναι εμφανής στα προηγούμενα δύο, ειδικά το πρώτο είναι “γραμμένο με τα πόδια” από κάποιον που δεν ξέρει ούτε που να βάλει σημεία στίξης). Ανησυχούν κι οι πεθαμένοι, δήμαρχε. Από την φούρια σου να τους θάψεις, έχοντας εξασφαλίσει παπά-αλεπού.

Συνειδητά νομιμοποιείς έναν ανώνυμο για συνομιλητή του και συνειδητά τον ενισχύσεις απλόχερα. Σε βάρος ΚΑΙ του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θλίψη.-

ΥΓ2: δεν γράφω ανώνυμα, δεν ήμουν και δεν θα ‘μαι καμία Κατρίνα.

ΥΓ3: Αν οι ανώνυμοι χρησιμοποιούν πληθυντικό, αναγκάζομαι στον ενικό που δεν χρησιμοποίησα ποτέ για αιρετό η μη άρχοντα. Τόσο δεν θέλω να ‘χω ομοιότητα με ανώνυμους.

ΥΓ4: δημόσια και φανερά ήταν υποψήφιοί σου. Δημόσια και φανερά τους προσέλαβες. Πρέπει να ανακοινώσεις τα στοιχεία τους. Για να μη γράψει ο οποιοσδήποτε οτιδήποτε και τον κατηγορείς εκ των  υστέρων για “στημένα”, ανακριβή, απαγορευμένα στοιχεία. Το έκανες και το παραδέχτηκες κι επειδή ήταν πράγματι υποψήφιοι και οι ίδιοι δεν έκαναν ως τώρα το βήμα, είναι δική σου υποχρέωση να ενημερώσεις και τα Μέσα και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες. Με δελτίο Τύπου, καλύτερα. Να το πάρουνε και τα ανώνυμα blogs.

Λιτόχωρο, 03/03/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μια οφειλόμενη απάντηση. Η αλήθεια απέναντι στο ψέμα.»

Είναι πραγματικά άξιο απορίας και παράλληλα θλιβερό, πως κάποια blogs αναδημοσιεύουν και υιοθετούν αναρτήσεις αμφισβητούμενων προφίλ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να διασταυρώσουν τις πληροφορίες.

Η πρακτική αυτή, εξόφθαλμα στοχευμένη, προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα και εντυπώσεις. Τα κίνητρα τέτοιων δημοσιεύσεων τα αντιλαμβάνονται όλοι.

Τους πληροφορούμε, λοιπόν, την αλήθεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους Δημότες μας, με αντικειμενικό τρόπο τα εξής:

Α) Στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (Δημόσια Πρόσκληση Νο4/2020 του ΟΑΕΔ), ο Δήμος Δίου-Ολύμπου απασχολεί 112 ωφελουμένους, ενώ 116 απασχόλησε το 2018-2019. Την ευθύνη των προσλήψεων αυτών έχει αποκλειστικά ο ΟΑΕΔ χωρίς καμία εμπλοκή του Δήμου. Όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος εργάζονται στις θέσεις που τοποθετήθηκαν, χωρίς εξαιρέσεις.

Β) Από το Μάρτιο του 2020 έως σήμερα, η πολιτεία αντιλαμβανόμενη τη δεινή θέση των δήμων σε πόρους και έλλειψη προσωπικού, λόγω πανδημίας, έδωσε τη δυνατότητα μέσω επιχορηγήσεων και προσλήψεων έκτακτου προσωπικού να αντιμετωπίσουν οι δήμοι την κατάσταση αυτή.

Στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, από τους 131 υπαλλήλους (μόνιμοι και ΙΔΑΧ), από την αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020, λείπουν από την εργασία τους, με φυσική παρουσία, σχεδόν οι μισοί (άδειες, ευπαθείς ομάδες, κρούσματα, επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ περιτροπής εργασία, κ.λπ.). Επομένως για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ο Δήμος λειτουργεί με το μισό δυναμικό, έχοντας απολέσει 400 μήνες εργασίας. Για να φανεί συνεπής στις ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες, στο διάστημα αυτό προσέλαβε, λόγω COVID-19, με εντελώς νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες (Διαύγεια) 46 άτομα προσωπικό (39 ΥΕ στην Καθαριότητα, 7 ΔΕ Γενικών Καθηκόντων), που απασχολήθηκε συνολικά έως σήμερα 270 μήνες. Είναι προφανές ότι έγιναν πολύ λιγότερες προσλήψεις απ’ ότι πραγματικά χρειαζόταν. Μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση τι έπρεπε να γίνει; Έπρεπε να αφήσουμε το Δήμο να βρωμίσει; Έπρεπε να μην εκκαθαρίσουμε τις δηλώσεις τετραγωνικών; Έπρεπε η υπηρεσία πρασίνου να μείνει ανενεργή; Ίσως βόλευε κάποιους μια τέτοια κατάσταση, αλλά σίγουρα όχι τον δημότη.

Όσο για την νομιμότητα των προσλήψεων, αν έχουν ενδείξεις ή αποδείξεις ότι αυτές έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες «ιδού η Ρόδος…». Εξάλλου, οι συκοφαντίες και οι φαντασιοπληξίες ενώπιον των θεσμών δεν κρύβονται πίσω από ψεύτικα ονόματα.

Καλούμε, επομένως, την κάθε κυρία ή κύριο, που χρησιμοποιεί τέτοια προφίλ και καταγγέλλει, καθώς και αυτούς που αναδημοσίευσαν και προφανώς υιοθέτησαν τις αναρτήσεις και τις καταγγελίες, να προσέλθουν ή να επικοινωνήσουν με τον Δήμο, να ενημερωθούν και κατόπιν να ενημερώσουν με αντικειμενικό τρόπο τους δημότες. Ενδεχομένως, κάποιες φορές, να είναι οι ίδιοι, που ζητούν να τύχουν «ειδικής μεταχείρισης» και αν το αίτημά τους δεν ικανοποιηθεί επινοούν με τη φαντασία τους «όργια προσλήψεων», «Σόδομα και Γόμορρα».

Ειδικά για τις επαναλαμβανόμενες αναφορές για «δικά μας παιδιά» τους καλούμε, καθώς τα στοιχεία των προσλήψεων βρίσκονται όλα αναρτημένα στη Διαύγεια, να γνωστοποιήσουν όλες τις προσλήψεις. Να δούμε ποιος λέει την αλήθεια και ποιος είναι ψεύτης. Τους καλούμε επίσης να μην προσβάλλουν εργαζομένους, που καταβάλλουν αυτόν τον καιρό μεγάλες προσπάθειες για να σταθεί ο Δήμος όρθιος.

Ο δημόσιος διάλογος οφείλει να είναι θεσμικός, με αίσθημα αντικειμενικότητας και μακριά από πολώσεις και χαρακτηρισμούς ανεπίτρεπτους. Τουλάχιστον από την δική μας μεριά αυτά θα τα τηρήσουμε απαρέγκλιτα. Το ύφος και το ήθος της αντιπαράθεσης όπως και τα κίνητρα όλων μας τα αξιολογούν πάντα οι δημότες.