Δεν μας τα λέτε καλά

καθόλου καλά

πολλά κενά, πολλές συμπτώσεις, πολλές απαράδεκτες ανακρίβειες, πολλοί αβάσιμοι χαρακτηρισμοί, πολλές υπερβολές – δήμαρχε, πως και γιατί τα νομιμοποιείς ΟΛΑ αυτά ???

26.1.2021

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου καταθέτει ένσταση στη ΡΑΕ επί της αίτησης της “ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ-Γ.Ε. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ” (ΓΕΠΕΜ)για την δέσμευση 843.874,20τμ, προκειμένου να λάβει βεβαίωση παραγωγού για την δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου. Μέχρι εκείνη την στιγμή, κανείς από τους κοινούς θνητούς δεν γνωρίζει το παραμικρό. Πιθανώς και πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους μας. Ο Δήμος δεν ανακοινώνει τίποτα, ο δήμαρχος δεν κάνει καμία δήλωση, η “Γουμαριά” είναι μια περιοχή χορτολιβαδική-δασική, όπως πολλές του Δήμου μας. Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας είναι ήδη γνωστό ότι θα γίνει -με τηλεδιάσκεψη- στις 29.1.2021.

28.1.2021

“Κόλπο Γκρόσο” με φωτοβολταϊκά στη θέση “Γομαριά” Λιτοχώρου σε 800 στρέμματα δημόσιας δασικής έκτασης

Μία μέρα πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, ο Παπαζαχαρίας γράφει για “Κόλπο Γκρόσο” σε δασική έκταση. Και γνωρίζει το θέμα και ξέρει ότι η έκταση είναι δασική. Γνωρίζει επίσης -και δημοσιεύει- για

  • τον χάρτη και τον κατάλογο αιτήσεων της ΡΑΕ που δημοσιεύτηκε στις 20.12.2020

  • στοιχεία για ιδιοκτησίες ιδιωτών μέσα στην δεσμευμένη ΔΑΣΙΚΗ έκταση

  • διάφορα στοιχεία για την πρόταση της ΓΕΠΕΜ

ΑΛΛΑ, ενώ έχει δει τον χάρτη της ΡΑΕ και χρησιμοποιεί και μια φωτογραφία του, ούτε στη φωτογραφία, ούτε στο κείμενο εντοπίζει άλλες προτάσεις -σαν της ΓΕΠΕΜ- για την ίδια περιοχή και καταλήγει στο φοβερό ρεπορτάζ του:

“Η πιο πάνω αίτηση είναι φυσικά μέσα στα πλαίσια του νόμου, αλλά πώς είναι δυνατόν λογικά και επιχειρηματικά μια εταιρία με κεφάλαιο 25.000€ να καταθέτει τέτοιες αιτήσεις.”

ΠΟΙΟ/Α ΣΤΟΙΧΕΙΟ/Α δικαιολογούν το “Κόλπο Γκρόσο” του τίτλου;;;;

Ακόμα και σήμερα, η πρόταση/πρόθεση της ΓΕΠΕΜ είναι -όπως παραδέχεται και ο Παπαζαχαρίας, στο πρώτο ρεπορτάζ του για την υπόθεση- νόμιμη και νομότυπη και θα είναι νόμιμη και νομότυπη, ακόμη κι αν ο Δήμος Δίου-Ολύμπου γίνει κύριος της έκτασης των 800 τόσων στρεμμάτων.

Στο δημοσίευμα ΔΕΝ υπάρχει αναφορά σε ιδιώτες που κατέθεσαν ένσταση κατά της αίτησης της ΓΕΠΕΜ.

29.1.2021

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου μπλοκάρει… τη δήθεν επένδυση με τα φωτοβολταϊκά στα 800 στρέμματα στη “Γομαριά” Τοπόλιανης    2021-01-29T11:06:17+02:00

Το Δημοτικό Συμβούλιό μας συνεδριάζει αργά το απόγευμα.

Από τις 11 το πρωί, ο Παπαζαχαρίας γνωρίζει και δημοσιεύει ότι ο Δήμος (μας) μπλοκάρει την επένδυση, την οποία χαρακτηρίζει -ο Παπαζαχαρίας- “δήθεν”.

Το δημοσίευμα είναι μνημείο “δημοσιογραφίας” και το παραθέτουμε ολόκληρο:

Το σχέδιο- νομικό «τερτίπι» για τα 800 στρέμματα στην περιοχή Τοπόλιανης Λιτοχώρου, που είναι το μοναδικό εναπομείναν κομμάτι στις παρυφές του Ολύμπου και προσπαθούν με διάφορα νομικά τερτίπια να το “βάλουν χέρι” κάποιοι επιτήδειοι από την Αθήνα (εταιρία Ε.Ε. Φωτίου), σκοντάφτει πάνω στις ενστάσεις του δήμου και ιδιωτών.

Η προθεσμία των ενστάσεων λήγει σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Δίου-Ολύμπου κατέθεσε ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία, όπου αναλύει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να απορριφθεί η αίτηση της εταιρία Γεώργιος Χ. Φωτίου.

Εκτός από το δήμο, ενστάσεις κατέθεσαν και ιδιώτες, μέσω του δικηγορικού γραφείου Παπανικολάου, οι οποίοι έχουν παραχωρητήρια από το ελληνικό δημόσιο.

Οι ιδιώτες αλλά και ο δήμος θα ζητήσουν από τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας να μπλοκάρει τη σχετική διαδικασία, έτσι ώστε να μην αφαιρεθεί ουσιαστικά αυτό το μεγάλο οικοδομικό φιλέτο των 800 στρεμμάτων στις παρυφές του Ολύμπου.

Το μνημείο περιέχει:

  • σχέδιο-νομικό “τερτίπι” (χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση και ενώ ήδη η αίτηση είναι νόμιμη στο προηγούμενο ρεπορτάζ…)
  • κάποιους επιτήδειους τους εξής …μία (εταιρία Ε.Ε. Φωτίου) –στην ίδια πρόταση
  • μοναδικό εναπομείναν κομμάτι στις παρυφές του Ολύμπου που λίγο παρακάτω στο κείμενο γίνεται “μεγάλο οικοδομικό φιλέτο των 800 στρεμμάτων στις παρυφές του Ολύμπου
  • Δήμο και δήμο (που κάνουν ενστάσεις και άντε κάποιος να εξηγήσει του συγγραφέα ότι δήμος είναι ο λαός οι δημότες και δεν έκαναν καμία ένσταση)
  • πρώτη εμφάνιση στην υπόθεση των ενστάσεων ιδιωτών (κατά της αίτησης της ΓΕΠΕΜ) που υποβλήθηκαν ΜΕΣΩ “του δικηγορικού γραφείου Παπανικολάου” ΚΑΙ
  • την πληροφορία ότι ο Δήμος (μας) θα καταθέσει ένσταση και στο Δασαρχείο, δεκατρείς -13- πριν αυτό συμβεί!!!

ΚΑΙ στο δεύτερο δημοσίευμα, καμία άλλη αίτηση-πρόταση-πρόθεση για δημιουργία παρόμοιου πάρκου δεν εντοπίζεται από τον Παπαζαχαρία.

29.1.2021

 Δίου-Ολύμπου | Ένσταση από το Δήμο για την έκταση των 850 στρεμμάτων στην περιοχή “Γομαριά” 2021-01-29T19:20:58+02:00

Στις 7μμ το Δημοτικό Συμβούλιό μας συνεδριάζει.

Ενώ το σώμα συνεδριάζει, ο πρώτος μπλόγκερ της -νότιας- Πιερίας που πρόσφατα αναγορεύτηκε -από την συνέταιρό του- σε δημοσιογράφο, δημοσιεύει την επιβεβαίωση του …προφητικού του πρωινού ρεπορτάζ, το οποίο συνεχίζει να κοσμεί η φωτογραφία-λεπτομέρεια από τον χάρτη της ΡΑΕ, η οποία εντοπίζει ΜΟΝΟ την έκταση που έχει δεσμεύσει η ΓΕΠΕΜ, ενώ στο κείμενο επισημαίνεται η ρήση του δημάρχου “το θέμα δεν είναι ιδιοκτησιακό”. Το …μπλοκάρισμα υπάρχει ως σύνδεσμος απ΄ το παρελθόν, ενώ ο δήμαρχος μόλις έχει ενημερώσει για ένσταση και διαδικασία συνηθισμένη που εφαρμόζουν πολλές εταιρείες στην Ελλάδα. Ούτε τερτίπια, ούτε “τερτίπια”, ούτε άλλα ηχηρά των προηγούμενων “ρεπορτάζ”.

9.2.2021

Τα αναπάντητα ερωτήματα για το δήθεν φωτοβολταϊκό πάρκο του Λιτοχώρου

Δύο μέρες πριν την κατάθεση της δεύτερης-διορθωτικής ένστασης του Δήμου (μας) στη ΡΑΕ κατά της αίτησης της ΓΕΠΕΜ και ένστασης στην Διεύθυνση Δασών Πιερίας.

Ο Παπαζαχαρίας δημοσιεύει το “δημοσιογραφικό” επιστέγασμα:

Πώς το επιτρέπει ο νομοθέτης να γίνεται τέτοια «αρπαχτή» και μάλιστα με το νόμο; Είναι “αρπαχτή” και οι άλλες δύο -τουλάχιστον- ανάλογες προτάσεις; Γιατί ο ερωτών δεν θέτει το ερώτημα στον υπουργό που έχει το δάσος στην καρδιά του” και επέτρεψε “να γίνεται τέτοια «αρπαχτή», με τον οποίο έκαναν τουρ στον Όλυμπο, την ώρα που δημιουργούσε τον συγκεκριμένο νόμο; Του έθεσε το ερώτημα κατ’ ιδίαν, τον τελευταίο μήνα;

Γιατί οι τοπικοί βουλευτές δεν κινήθηκαν αμέσως για το θέμα;

Άντε…. άμεσα ΔΕΝ κινήθηκαν. Καθυστερημένα έστω κινήθηκαν;;;; Ειδικά οι τρεις κυβερνητικοί.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ:

Όσον αφορά το olympusmera.gr που πρώτο ανέδειξε το θέμα, δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Τα πάντα θα καταγραφούν και θα αποκαλυφθούν.

Τα πάντα;;;;

Θα αποκαλυφθεί και ποιος/οι θέλουν δύο παρόμοια, μικρότερα πάρκα στην ίδια περιοχή;

Θα αποκαλυφθεί και τι σχέση έχουν οι ανωτέρω με το δικηγορικό γραφείο και τι σχέση έχουν ΟΛΟΙ αυτοί με τον Παπαζαχαρία;;;;

Την σχέση του με τον δήμαρχο Δίου, Βαγγέλη Γερολιόλιο, την έχει περιγράψει ο ίδιος: τον γνωρίζει πολύ καλά και είναι φίλος του 30 χρόνια τώρα.

Ποιον/ποιους απειλεί ο Παπαζαχαρίας με αποκαλύψεις;

Γνωρίζει ποιοι αιτήθηκαν τα άλλα δύο φωτοβολταϊκά στην ίδια περιοχή και αν ναι, γιατί τόσο καιρό δεν έχει δημοσιεύσει το παραμικρό;;;

Εσύ, δήμαρχε, έχεις κάτι να μας πεις για ΟΛΑ αυτά;

Δήμαρχε, αυτό που ισχυρίζεσαι στην ένσταση κατά της αίτησης της ΓΕΠΕΜ -ότι η δημιουργία στη “Γουμαριά” του φωτοβολταϊκού πάρκου καταστρέφει το τοπίο μιας τουριστικής περιοχής με αναπτυξιακό(;) μέλλον και δημιουργεί προβλήματα και στις αγροτικές ασχολίες- ισχύει μόνο για την ΓΕΠΕΜ ή και για τις άλλες αιτήσεις που ακόμα δεν εντοπίσατε, ούτε εσύ, ούτε ο Παπαζαχαρίας;

Δήμαρχε, αν η ένστασή σου προς την ΡΑΕ κριθεί πριν την εξασφάλιση της γης μας στο Κτηματολόγιο… με ποιο τρόπο θα υπερασπιστούμε -και υπερασπιστείς- την γη μας;;;

Δήμαρχε, υπάρχει πιθανότητα ο για 30 χρόνια φίλος σου να σε πίεζε και να σε πιέζει για κάτι;

Δήμαρχε, συμφωνείς ότι τα -ο θεός να τα κάνει- ρεπορτάζ και δημοσιεύματα… σαν να πιέζουν για κάτι;

Δήμαρχε, μήπως σου εκμυστηρεύτηκε ποιοι θέλουν τα δύο μικρότερα φωτοβολταϊκά;

Ή ποιος έκανε “μασσαζάκι” σε δημοτικούς συμβούλους, μέχρι -τουλάχιστον- την 29η.1.2021 ή και αργότερα;

ΥΓ: βάνεις-που βάνεις το ερώτημα για το πότε θα απαντηθούν οι ενστάσεις…. πάρε ένα τηλέφωνο στη ΡΑΕ και ρώτα κι αντί να ρωτάς μόνο, να ρωτάς και να απαντάς μόνος σου (ότι δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός και οι ενστάσεις και εξετάζονται και απαντώνται ήδη, ως να απαντηθούν όλες).

ΥΓ2: δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο για 30 χρόνια φίλος και βαθύς γνώστης σου… γράφει χωρίς να σε ρωτάει και συ βρήκες εμένα να κατηγορήσεις ότι γράφω χωρίς να γνωρίζω. Ακόμα κι όταν εσύ ΔΕΝ απαντάς σε ερωτήματα και ΔΕΝ παρέχεις την ελάχιστη ενημέρωση. Όχι σε φίλο, σε δημοσιογράφο.

ΥΓ3: Η ενασχόληση των Παπαζαχαρία-olympusmera.gr-Διαμαντοπούλου, αλλά και του δημάρχου μας με το θέμα δεν ολοκληρώνεται την 11.2.2021. Όχι. Συνέχισαν την ενασχόλησή τους και μετά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας (27.2.2021). Αυτά στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος. Γιατί άλλο να λες όλα καταγράφονται και θα αποκαλυφθούν … κι άλλο να μην το λες και να το κάνεις.-

ΥΓ4: κε πρόεδρε, στο σπίτι όλοι καλά; Κι εμείς εδώ, να … τα κουτσοβολεύουμε. Μην μπω σε λεπτομέρειες γιατί είστε και δημοκρατικής προέλευσης και Αριστερών ευαισθησιών.