Πολλαπλό ολίσθημα Γερολιόλιου

στην μεγαλύτερη επέτειο της εποχής μας

άφησε τα κόμματα εκτός και “έμπασε” μόνο ένα – για “σοβαρή πολιτική αμέλεια” κάνει λόγο ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

Παρά το δημοσιευμένο πρόγραμμά του -που περιελάμβανε και το σχετικό πρωτόκολλο- για τον σημερινό, ιστορικά σπάνιο, εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου προέβη σε μια μοναδική προσβολή των πολιτικών ηθών, καταργώντας τις ίδιες τις αποφάσεις της, υπέρ ενός και μόνο πολιτικού κόμματος.

Η Ε τ Ο έχει ήδη θίξει το θέμα, αναμένοντας την συνηθισμένη ανακοίνωση του Δήμου και ελπίζοντας ότι θα δοθεί κάποια εξήγηση. Δυστυχώς, στο δελτίο Τύπου του Δήμου μας δεν υπάρχει τίποτα σχετικό, αν και το πολιτικό ατόπημα αποτυπώνεται φωτογραφικά.

Έκπληκτοι, οι ελάχιστοι που παραβρέθηκαν σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Λιτοχώρου, μεταξύ των οποίων και τοπικοί εκπρόσωποι κομμάτων, είδαν ένα άγνωστο πρόσωπο να βρίσκεται μεταξύ των επισήμων και λίγο αργότερα να καταθέτει στέφανο, αμέσως μετά τον δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο. Την έκπληξη -και αργότερα τα παράπονα των εκπροσώπων κομμάτων- δημιούργησε το γεγονός ότι στις προσκλήσεις που έστειλε δια ανακοινώσεως ο Δήμος, ΔΕΝ περιλαμβάνονταν και τα πολιτικά κόμματα. Παρ’ όλα αυτά, ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου κόμματος και παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι, ενώ προηγουμένως βρέθηκε και στην δοξολογία στον Άγιο Νικόλαο. Τα παράπονα έχουν ήδη πάρει και την μορφή ανακοινώσεων, με πρώτη αυτή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο σκηνικό καταγράφηκε και στον σημερινό εορτασμό στην Λεπτοκαρυά, με άλλον εκπρόσωπο του κόμματος/αρχηγού του κόμματος/εκπρόσωπο βουλευτή. Οι εκπρόσωποι του κόμματος εμφανίστηκαν στον Δήμο την Τρίτη, ζητώντας να μετέχουν στις τελετές εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και ειδικά στην κατάθεση στεφάνων, επικαλούμενοι νόμο του 2006. Ο δήμαρχος μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έθεσε το θέμα στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία απεφάνθη ότι πρέπει το αίτημα να γίνει δεκτό!!! Ακόμη και αυτή η ανάγνωση των πραγμάτων να είναι σωστή, ακόμη μεγαλύτερο ερωτηματικό εγείρει η επιλογή του δημάρχου να μην ενημερώσει έστω τα υπόλοιπα κόμματα. Σε ότι αφορά το … θέσφατο της Νομικής Υπηρεσίας, καλό θα ήταν να λάβει υπ’ όψιν της ότι το πρωτόκολλο του σημερινού εορτασμού της δισεκατονταετηρίδας προέκυψε από πρόσφατες ρυθμίσεις λόγω πανδημίας κι αυτές αποτυπώνονται και στα πρωτόκολλα εορτασμού της Αντιπεριφέρειας και της Περιφέρειας (κατέθεσαν στέφανο εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Βουλής και κανείς άλλος κοινοβουλευτικός). Το συγκεκριμένο κόμμα τους παρέκαμψε και με τις ευλογίες της διοίκησης του Δήμου μας. Στα του πρωτοκόλλου… ο εκπρόσωπος εξισώθηκε με τον βουλευτή και κατέθεσε στεφάνι μετά τον δήμαρχο, ενώ ο εκπρόσωπος βουλευτή δεν έχει νομική και θεσμική υπόσταση.

Αιτήματα να καταθέσουν στεφάνια στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού κατέθεσαν εκπρόσωποι δύο κομμάτων, στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού. Τα αιτήματα έγιναν μεν δεκτά, αλλά τελικά εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος μόνο του ενός, αφού ο δεύτερος προτίμησε να …τιμήσει τον εορτασμό στο Λιτόχωρο, όπου θα ήταν και ο μόνος τέτοιος. Αν και ο ίδιος είναι πολιτευτής προερχόμενος από τον Πύδνας-Κολινδρού…

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Πιερίας

25/03/2021

Δελτίο Τύπου 

Με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, η Οργάνωση Μελών Νότιας Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  χαιρετίζοντας το ιστορικό γεγονός του μεγάλου ξεσηκωμού, τονίζει πως η 25η Μαρτίου δεν είναι μόνο μια ημέρα μνήμης για τους ήρωες του 1821, αλλά και ημέρα αναστοχασμού για τα ιδανικά και τις αξίες που ξεσήκωσαν τους Έλληνες. Αυτά της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Τονίζουμε την ανάγκη για συνέχιση των προσπαθειών του Λαού μας για εξασφάλιση περισσότερης Ισότητας και Δημοκρατίας.  Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Δίου – Ολύμπου αντιπροσωπεία της  Οργάνωσης Μελών Νότιας Πιερίας, παρευρέθηκε στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων στο Λιτόχωρο, όπου με έκπληξής της, διαπίστωσε την κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο ενός μόνο κόμματος ενώ στο επίσημο τελετουργικό της εκδήλωσης δεν περιλαμβανόταν. Το ότι επετράπη σε έναν και μοναδικό εκπρόσωπο ενός κόμματος να καταθέσει στεφάνι χωρίς να έχουν ταυτόχρονα προσκληθεί οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων αποτελεί σοβαρή πολιτική αμέλεια από μεριάς της ηγεσίας του Δήμου.

 

Συντονιστική Επιτροπή Οργάνωσης Μελών Νότιας Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.

 

 

 

Το δελτίο Τύπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου και τα φωτογραφικά τεκμήρια

Λιτόχωρο, 25-03-2021

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Τιμήθηκε η επέτειος της Επανάστασης του 1821 στις 12 Κοινότητες του Δήμου

Με επισημότητα τιμήθηκε στις 12 Κοινότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνική Επανάσταση, την 25η Μαρτίου του 1821.

Φέτος, λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τη νόσο Covid-19, δεν πραγματοποιήθηκαν μαθητικές παρελάσεις, τελέστηκε όμως, ακολουθώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, η επίσημη δοξολογία στους Ιερούς Ναούς. Συγκεκριμένα, στη δοξολογία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ.κ. Αγαθόνικος, ενώ τον επετειακό Πανηγυρικό εκφώνησε ο Υποστράτηγος ε.α. και συγγραφέας Σωτήριος Μασταγκάς.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της κάθε Κοινότητας, από τη δημοτική αρχή, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, τοπικών συμβούλων και δημοτικών παρατάξεων, ενώ τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Οι τελετές ολοκληρώθηκαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη των ένδοξων προγόνων μας, που έπεσαν στη μάχη υπέρ της ελευθερίας της πατρίδας και της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου. 

Σύμφωνα με το μήνυμα του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης «Στην μεγάλη αυτή εθνική επέτειο, εμπνεόμαστε από το ιδανικά του Αγώνα της Ανεξαρτησίας καbι τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού για να υπερβούμε τις δύσκολες μέρες και να χαράξουμε σταθερή την εθνική μας πορεία».