“Ανοίγει” η διασκέδαση και ο τουρισμός,

αλλά όχι η κανονικότητα στην διοίκηση;

(μπας και ο φόβος είναι το ζωντανό “κράξιμο” για όλα τα θέματα που έχουν συσσωρευτεί και ακολουθεί;;;)

 

 

Η κυβέρνηση, αφού επέμεινε για πολλούς μήνες ότι διαχειρίστηκε την πανδημία και τα προβλήματα που δημιούργησε -η πανδημία-, περίπου τέλεια, προχωρά τώρα στο “άνοιγμα” των πάντων, πάντα με την γνωμοδότηση των ειδικών, όπως ισχυρίζεται. Αλλά, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα μεταφέρουν χωρίς όριο επιβάτες, ενώ σχολεία και εστίαση και τουρισμός και μετακινήσεις “ανοίγουν” και ο εμβολιασμός προχωρά με γοργούς ρυθμούς -πάντα κατά την ίδια-, καμία πρόθεσή της δεν έγινε γνωστή για την καρδιά του πολιτεύματος και της διοίκησης: το Κοινοβούλιο. Ως σήμερα.

Σε τοπικό επίπεδο, η δημαρχία Γερολιόλιου εξάντλησε την εκμετάλλευση της πανδημίας στο έπακρο και όλους τους δυνατούς συνδυασμούς -τηλεσυνεδριάσεις κλειστές, ανοιχτές στους “δημοσιογράφους”, ζωντανά μεταδιδόμενες και τηλεσυνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών -με ένα στα επτά μέλη από την αντιπολίτευση- τηλεφωνικά, καμία διάθεση δεν έχει να επανέλθει στις κανονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν και έχει συμβεί στην διάρκεια της πανδημίας και μάλιστα σε δύο διαφορετικούς χώρους, στην αίθουσα του σώματος στο Λιτόχωρο και στο δημοτικό κατάστημα, στην Κονταριώτισσα.

Πότε θα επανέλθει η κανονική, με τα ατομικά μέτρα προστασίας, συνεδρίαση;

Πότε θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με την συμμετοχή και των τοπικών προέδρων-χειροκροτητών του δημάρχου;

Πότε τα προβλήματα θα τεθούν, όπως πρέπει, στο χώρο που πρέπει;

Προβληματίζεται η δημοτική αντιπολίτευση ή τα δύο άκρα της είναι βολεμένα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από τον Δήμο και το ενδιάμεσο των δύο άκρων είναι ήδη κουρασμένο από τα καθήκοντά του;

Έχει πρόεδρο το σώμα ή θα συνεχίσει να έχει έναν βολικό για τον δήμαρχο, πειθήνιο συνεργάτη, όπως συμβαίνει από τον Σεπτέμβριο του 2019, ως σήμερα;

Ως σήμερα, από τον Μάρτιο του 2020, ανακαλύπταμε μέρα με τη μέρα, πως θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Σήμερα, το γνωρίζουμε τόσο καλά που η κυβέρνηση μας επναφέρει στην καθημερινή κανονικότητα προ Covid19.

Η διασκέδαση δεν μπορεί να είναι σημαντικότερη από την διοίκησή μας.
Και οι δικαιολογίες τέλειωσαν σήμερα, όχι από κυβερνητική πρόνοια, αλλά από την επιβαλλόμενη αντιπολιτευτική κριτική.

Πέρα από την -αυστηρά- μία το μήνα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουμε ήδη σε αναμονή μια ειδική συνεδρίαση για την ΔΕΥΑΔΟΛ, αλλά και μία για την ΔΕΑΔΟ που δεν θα μπορέσει να αποφύγει η σημερινή δημαρχία. Μια εξίσου σημαντική διαδικασία αναμένει κι αυτή καιρό τώρα να ολοκληρωθεί για πρώτη φορά και μετά τον πρώτο χρόνο υπάρξής της: ο ετήσιος απολογισμός ΚΑΙ οιπροτάσεις του Συνηγόρου μας. Του Δημότη και του Επιχειρηματία. Και για να μην πει ο κος Σαμαράς ότι κανείς δεν το ζήτησε ή για να μην περιμένουμε την επόμενη συνεδρίαση και την πιθανότητα να το θέσει η αντιπολίτευση το ζέον αυτό ζήτημα,… η Ε τ Ο διευκολύνει για μία ακόμη φορά τις διαδικασίες, όπως πρέπει να πράττει ένα αληθινό ΜΜΕ για όλα τα δημόσια ζητήματα.

Με το καλό.-

 

 

Την διεύρυνση της συμμετοχής με την φυσική παρουσία των βουλευτών στις εργασίες της Βουλής, ζήτησε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, στην διάσκεψη των Προέδρων.

Αφήνοντας αιχμές για την μέχρι τώρα ολιγωρία και την υποβάθμιση της Δημοκρατικής λειτουργίας, η κυρία Γεροβασίλη επισήμανε: «Δεν κατανοώ τον λόγο για τον οποίο το Κοινοβούλιο υπολειτουργεί, την στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει την Οικονομία, τα σχολεία και ετοιμάζεται να ανοίξει και τον τουρισμό. Τον Δεκέμβριο είχατε προγραμματίσει την δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου, προκειμένου να μην υποβαθμισθεί περαιτέρω η Δημοκρατία, στο όνομα της πανδημίας. Όμως μετά τον καταχρηστικό και προνομιακό εμβολιασμό, κυβερνητικών στελεχών και άλλων παραγόντων της Ν.Δ. εγκαταλείψατε το σχέδιο, εξαιτίας της κοινωνικής κατακραυγής».
Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να προχωρήσει σε διεύρυνση, καθώς περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών.
Σε ό,τι αφορά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προσφάτως για τη ώρα του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας αναστολή των αλλαγών στην εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ, η απάντηση που πήρε η κυρία Γεροβασίλη είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στο αίτημα του κ. Τσίπρα.