Η “Αμβροσιάδης” αντεπιτίθεται

μόνο κατά των "I can't breathe"

αρνείται συνολικά το πρόβλημα και καλεί σε ελέγχους – απάντηση Νταντάμη/απολογισμός των ενεργειών του Δήμου – ΟΠΠ: είναι γεγονός – ΕΟΔνΠ: αγωνιζόμαστε πλάϊ στην κοινωνία

 

 

 

 

Τερματίζοντας την παράξενη σιωπή πολλών μηνών, τρεις μέρες μετά την συνέντευξη Τύπου των “I can’t breathe”, η εταιρεία “ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ” απάντησε με ανακοίνωσή της για το θέμα της μπόχας της Κατερίνης, στην οποία κάνει λόγο για δαιμονοποίηση της εταιρείας, αρνείται κάθε ευθύνη για το φαινόμενο και αποδίδει “τον θόρυβο που δημιουργήθηκε πρόσφατα” σε “δημοσιεύματα και συνεντεύξεις”. Η ανακοίνωση στάλθηκε πιθανώς μόνο στα τοπικά Μέσα και “Μέσα” της Πιερίας.

Σε ότι αφορά ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, η εταιρεία υπενθυμίζει ότι ολοκληρώθηκε η επένδυσή της εκατομμυρίων ευρώ που αφορά τον συγκεκριμένο τομέα (είχε αρχίσει το 2013) και οι προδιαγραφές της καλύπτουν ως και το διπλάσιο της σημερινής παραγωγής. Η εταιρεία αποδίδει την “άδικη, αναληθή και ανακριβή”, δαιμονοποίηση της εταιρείας σε προσπάθεια δυσφήμησής της και διαβεβαιώνει ότι είναι στη διάθεση κάθε κρατικού φορέα για τον όποιο σχετικό έλεγχο.

Σε επικοινωνία της Ε τ Ο με εκπρόσωπο της εταιρείας, διευκρινίστηκε ότι η “ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ” δεν επιθυμεί καμία περαιτέρω δημόσια δήλωση αυτή τη στιγμή και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επανέλθει στο μέλλον, ενώ σε ότι αφορά την έκθεση του πρόσφατου ελέγχου από την αρμόδια Διεύθυνση της ΠΕ Πιερίας απάντησε ότι μέχρι εκείνη την στιγμή (16.7.2021) δεν είχε λάβει επίσημα γνώση του αποτελέσματος και του περιεχομένου του. Σε ότι αφορά δε τις προσπάθειες επικοινωνίας με τους “I can’t breathe”, ο εκπρόσωπός της αναφέρθηκε στην προσπάθειά του να απαντήσει σε καταγγελίες στο Fb και επιβεβαίωσε την ομάδα πρωτοβουλίας ότι υπήρξαν απόπειρες, αλλά τηλεφωνικές σε μεμονωμένα άτομα και όχι στην ομάδα, κατά τον ενδεδειγμένο τρόπο. Στην ανακοίνωση της “ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ” είναι εμφανής η πρόθεση να αποδοθούν τα πάντα στους πολίτες που κινητοποιούνται εδώ και μήνες -η και χρόνια- και δεν γίνεται καμία αναφορά σε οτιδήποτε αφορά τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όταν η Ε τ Ο έθεσε το θέμα της προσφατης έκθεσης ελέγχου, ο εκπρόσωπός της εταιρείας με το πρόσχημα της επικοινωνίας με υψηλότερο στέλεχος της διοίκησής της, ολοκλήρωσε την επικοινωνία και έκτοτε δεν επανήλθε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα, τις συνεντεύξεις και το θόρυβο που δημιουργήθηκε πρόσφατα και ευαισθητοποίησε ευλόγως την κοινωνία της περιοχής μας η επιχείρηση ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ συνεπής απολύτως με την καθημερινή παρουσία της στην κοινωνική ζωή του τόπου μας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οφείλει να τονίσει σε όλες τις κατευθύνσεις ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες και το ενδιαφέρον των πολιτών για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις που μπορούν να προκληθούν όταν πρόκειται για ανεξέλεγκτη βιομηχανική εκμετάλλευση που λαμβάνει υπόψη μόνο την έννοια του κέρδους και όχι των κοινωνικών και οικολογικών υποχρεώσεών της.

Η δική μας εταιρεία λειτουργεί επί 60 πλέον έτη πάντοτε στην Πιερία και έχει καταστεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων στην Ελλάδα απασχολώντας πλέον των 400 ατόμων και παρέχοντας εισοδήματα άμεσα και έμμεσα σε πολύ περισσότερους συνεισφέροντας έτσι θετικά τόσο στην κοινωνική όσο και στην οικονομική ζωή του τόπου μας.

Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά μας στα ζητήματα του περιβάλλοντος πάντοτε αλλά ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια που ο κύκλος εργασιών μας δημιουργεί νέες υποχρεώσεις περιβαλλοντικές οφείλουμε να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες ότι έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ ώστε οι συνθήκες λειτουργίας της υπερσύγχρονης πλέον βιομηχανικής μας μονάδας που λειτουργεί στην περιοχή του Π. Κεραμιδίου να ανταποκρίνονται και να υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και να συμβάλλουν θετικά στην αποσυμφόρηση της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος που προκαλείται στην περιοχή από άλλους παράγοντες εκτός της επιχειρήσεώς μας.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε ο νέος βιολογικός καθαρισμός και η δυνατότητα επεξεργασίας που έχει υπερβαίνει τις ανάγκες λειτουργίας της επιχείρησής μας, μπορεί να επεξεργαστεί διπλάσιο όγκο εργασιών και είναι εμπλουτισμένος με μηχανολογικό εξοπλισμό που εξασφαλίζει την πλήρη επεξεργασία των αποβλήτων και δημιουργεί ένα απολύτως καθαρό τελικό εκβαλλόμενο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την επεξεργασία των υποπροϊόντων (εντόσθια, πούπουλα, κεφάλια) η εταιρεία μας έχει προβεί προ μηνός σε εγκατάσταση σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας και μεταποίησης υποπροϊόντων (μονάδα rendering) την οποία κατασκεύασε και τοποθέτησε η κορυφαία εταιρεία του είδους στον κόσμο, η δανέζικη εταιρεία HAARSLEV. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της εκμετάλλευσης υπολειμμάτων σφαγείων ότι η δημιουργία όλων αυτών των υποπροϊόντων αφενός μεν δεν θα προκαλεί καμία περιβαλλοντική παρενέργεια και αφετέρου θα δημιουργεί γευστικές ζωοτροφές για κατοικίδια ζώα.

Με την δημιουργία του βιολογικού καθαρισμού και την εγκατάσταση συστήματος rendering η εταιρεία μας ανταποκρίνεται κατά τον πλέον πειστικό τρόπο στις σύγχρονες τεχνολογικές απαιτήσεις λειτουργίας βιομηχανικών μονάδων επεξεργασίας πουλερικών προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην ρυπαίνει και υποβαθμίζει τον περιβάλλοντα χώρο.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ

Η δαιμονοποίηση της εταιρείας μας στα κοινωνικά δίκτυα, σε συνεντεύξεις τύπου και στο στόχαστρο ευαίσθητων οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων είναι άδικη, αναληθής και ανακριβής, παραβλέπει όλες τις παραπάνω προσπάθειες και τη θέση της εταιρείας μας στο παραγωγικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, μας δυσφημεί και προσπαθεί κατά ακατανόητο τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στην επιχείρησή μας.

Φτάσανε στο σημείο για κάθε δυσοσμία στην πόλη να ενοχοποιείται η εταιρεία μας  και μάλιστα μας αποδίδουν δυσοσμία ακόμα και σε ώρες που δεν λειτουργεί καμία μονάδα της επιχείρησής μας, ακόμα και σε περιοχές που φύσει και θέσει δεν μπορεί η δυσοσμία να προκαλείται από τη δική μας δραστηριότητα. Είμαστε στη διάθεση κάθε κρατικού φορέα και είμαστε πάντοτε πρόθυμοι για συνεργασία για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος αφορά ή προκαλείται από τη δική μας δραστηριότητα. Η ευαισθησία της εταιρείας μας είναι που την ώθησε σε τεράστια δαπάνη προστασίας του περιβάλλοντος με την ενσωμάτωση των πλέον σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων στην καθημερινή λειτουργία της βιομηχανικής μας μονάδος. Δεν θα διστάσουμε να δαπανήσουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα έστω και ένας συμπολίτης μας να θεωρεί ότι εμείς υποβαθμίζουμε το περιβάλλον.

Κατερίνη 16-7-2021

ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ

 

Την ίδια μέρα, 16.7.2021, την θέση του για το θέμα δημοσιοποίησε, για μία ακόμη φορά και ο αναπληρωτής δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, απαντώντας στον προβληματισμό για το κατά πόσο η διοίκηση του Δήμου ασχολείται με το θέμα ως πρέπει και αν έχει απασχολήσει την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι την Επιτροπή απασχόλησε το θέμα της αδειοδότησης της επέκτασης του πτηνοσφαγείου και η Επιτροπή αποφάσισε, προκειμένου να γνωμοδοτήσει και ζήτησε εγγράφως, “από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (τμήμα Περιβάλλοντος), προκειμένου αυτό να απαντήσει για την ορθή ή μη λειτουργία του ανωτέρω πτηνοσφαγείου με βάση τους Περιβαλλοντικούς Όρους Λειτουργίας”. Ο και πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής διαβεβαιώνει για τις προθέσεις της ηγεσίας του Δήμου Κατερίνης να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα υπενθυμίζει την προσφυγή στην τοπική Εισαγγελία και παραθέτει κατάλογο με τις ενέργειες του Δήμου, από τις αρχές του 2020 ως σήμερα.

 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
19-07-2021

Γιώργος Νταντάμης:
Επιβεβλημένη η αποφασιστική αντιμετώπιση του φαινομένου της ρύπανσης στον Πέλεκα

  • «Συστράτευση»με την κοινωνία των πολιτών για να σταματήσει η περιβαλλοντική αθλιότητα
  • Τα έως σήμερα καθοριστικά βήματα ανάδειξης του προβλήματος από τον Δήμο Κατερίνης

Το χρόνιο πρόβλημα της ρύπανσης του Πέλεκααπό επιχειρήσεις (κτηνοτροφικές), καθώς και της αποκρουστικής εικόνας των λυμάτων που αναδύουν αφόρητη δυσοσμία,  έχει λάβει ανησυχητικές  διαστάσεις.

Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης: «Στον Δήμο Κατερίνης, ο αγώνας για ένα καθαρό περιβάλλον, όπως πραγματικά αξίζει στους συνδημότες μας δεν έφυγε στιγμή από το κάδρο των προτεραιοτήτων μας. Παρά το γεγονός, ότι, οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι είναι αρμοδιότητα άλλων φορέων, ο Δήμος Κατερίνης προέβη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος».

Και συνεχίζει ο Αντιδήμαρχος:«Ξεκινήσαμε με τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο,ο οποίος στη συνέχεια με όρισε συντονιστή,  μία εκστρατεία  για την προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ και χρόνια υπήρχε μόνο  η σιωπή των ιθυνόντων που επέτρεπαν  κάποιους να ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα. Είπαμε ως εδώ. Αναδείξαμε το πρόβλημα και απευθυνθήκαμε στους φορείς του Δημοσίου που οφείλουν να δράσουν. Επιπλέον, απευθυνθήκαμε στον Εισαγγελέα με τα στοιχεία που επιμελώς συγκεντρώσαμε».

Όπως διευκρινίζει ο κος Νταντάμης: «Επανερχόμαστε θέτοντας υπόψη  των δημοτών και κάθε ενδιαφερομένου ενδεικτικό αναλυτικό ημερολόγιο των δράσεων και των ενεργειώνμας για την αντιμετώπιση του φαινομένου ρύπανσης του Πέλεκα».Πιο συγκεκριμένα:

16/02/2020 με ΑΠ 6155/18-02-2020 έγγραφο της Δνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης προς το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροιοικονομίας ΠΕ Πιερίας με θέμα «Διερεύνηση Ρύπανσης».

03-04/2020 Συνάντηση με φορείς και πολίτες για το θέμα ρύπανσης της περιφερειακής τάφρου, στον Πέλεκα.

21/05/2020  Σύσκεψη με τον Δήμαρχο Κατερίνης και σχετική ενημέρωση των δημοτών μέσω δελτίου τύπου.

05/06/2020 Επίσκεψη δημοτικών συμβούλων στην περιφερειακή τάφρο και στον Βιολογικό Κατερίνης. Κλήθηκαν επί τόπου και οι δημοσιογράφοι και αποτύπωσαν τις εικόνες της ρύπανσης.Μάλιστα, η διοίκηση του δήμου κάλεσε και την αστυνομία, προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός.

11/06/2020 Κατάθεση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας με θέμα την ρύπανση Περιβάλλοντος και σχετική ενημέρωση των δημοτών μέσω δελτίου τύπου.

01/07/2020 Ενημερωτικήσυνάντηση με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης και έκδοση σχετικού δελτίου τύπου.

08/09/2020 Συνάντηση με πολίτες και φορείς για ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου.

09/09/2020 Συνάντηση στην ΠΕ Πιερίας με την Αντιπεριφερειάρχη και τον προϊστάμενο τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΕ Πιερίας.

09/09/2020 Συνάντηση εργασίας με την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος Β. Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

01/10/2020Έγγραφο με ΑΠ31607/01/10/2020 προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και στους επιθεωρητές με  θέμα την δυσοσμία και την εκτεταμένη ρύπανση περιβάλλοντος.

26/10/2020 Συνάντηση του Δήμαρχου Κατερίνης με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών “I can‘tbreathe”.

24/06/2021Ενημέρωση των δημοτών μέσω δελτίου τύπου, με θέμα την επικείμενη εκδίκαση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, την Τρίτη 29 Ιουνίου.

26/06/2021 Συνάντηση με την ομάδα I can’tbreathe στο Δημαρχείο.

02/07/2021 Έγγραφο με ΑΠ19743/02/07/2021 προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κοΤαγαρά, καθώς καιπρος το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Β. Ελλάδας με θέμα την ρύπανση της Τάφρου και την έντονη δυσοσμία.

Παράλληλα, έγιναν συναντήσεις με τους Βουλευτές Πιερίας, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα με τους: Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, Σάββα Χιονίδη, ΜπέτυΣκούφα.

Επιπλέον, το ζήτημα απασχόλησε και τακτικές συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου ενδεικτικά επισημαίνεται ότι:κατόπιν πρότασης του προέδρου της Επιτροπής, αποσύρθηκε θέμα (απόφαση 46/2020), περί γνωμοδότησης για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχετικά με την επέκταση πτηνοσφαγείου.Ζητήθηκε μάλιστα εγγράφως από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας (τμήμα Περιβάλλοντος), προκειμένου αυτό να απαντήσει για την ορθή ή μη  λειτουργία του ανωτέρω πτηνοσφαγείου με βάση τους Περιβαλλοντικούς Όρους Λειτουργίας.

Όπως καταλήγει ο κος Νταντάμης: «Με μόνο κίνητρο την ουσία, την αλήθεια και το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για την αντιμετώπιση του χρόνιου αυτού προβλήματος, καλούμε την ίδια την κοινωνία των πολιτών σε συστράτευση. Συμμεριζόμαστε τα αισθήματα απόγνωσης &δυσφορίας των κατοίκων και για αυτό δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να σταματήσει αυτή η περιβαλλοντική αθλιότητα. Κατανοούμε την άγνοια και υστεροβουλία όλων όσοι παραπληροφορούν τους συνδημότες μας διαστρεβλώνοντας γεγονότα καιαφήνοντας αιχμές για τη στάση της Δημοτικής Αρχής. Τους προτρέπουμε να σοβαρευτούν».

Χθες, 19.7.2021, η πρωτοβουλία πολιτών της Κατερίνης απάντησε με ένα ολιγόλογο δελτίο Τύπου στην προσπάθεια της εταιρείας να εξαφανίσει το πρόβλημα και να το περιορίσει σε θόρυβο που προκαλούν πολίτες με οικολογικές ευαισθησίες και διάθεση στοχοποίησής της. Οι “I can’t breathe” επαναλαμβάνουν ότι η μπόχα είναι γεγονός και ότι “Υπάρχουν κάποιοι που βρωμίζουν τον τόπο μας. Είναι γεγονός. Κάποιοι απ’ αυτούς έχουν εντοπισθεί, κατ’ επανάληψη, μετά από ελέγχους της ΠΕ Πιερίας, σε συνέχεια καταγγελιών και αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι γεγονός. Οι κάτοικοι της πόλης, επί σειρά ετών, καταγγέλλουν. Πλέον, αντιδρούν και διεκδικούν την παύση αυτής της ανεξέλεγκτης ρύπανσης που βιάζει την καθημερινότητά τους, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους. Είναι γεγονός.”

Ταυτόχρονα, στελέχη της διοίκησης του Δήμου δημοσίευσαν στην σελίδα της πρωτοβουλίας στο Fb δικές του θέσεις και στοιχεία και η συζήτηση εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως ο βδομαδιάτικος “περίπατος της μπόχας”, στο κέντρο της Κατερίνης.

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

“Μπορείς να επιλέξεις να αγνοείς τα γεγονότα,
αλλά
δεν μπορείς να αγνοήσεις τις συνέπειες της άγνοιας των γεγονότων”

 

Η Μπόχα υπήρχε και υπάρχει.  Είναι γεγονός. 

Η πόλη βρωμάει.  Είναι γεγονός. 

Οι πολίτες, οι δημότες, οι κάτοικοι της Κατερίνης δεν μπορούν να ανασάνουν.  Είναι γεγονός. 

Υποβαθμίζεται, συνεχώς, η ποιότητα ζωής στην Κατερίνη.  Είναι γεγονός. 

Επηρεάζεται δυσμενώς η οικονομία της πόλης. Είναι γεγονός. 

Υπάρχουν κάποιοι που βρωμίζουν τον τόπο μας. Είναι γεγονός. 

Κάποιοι απ’ αυτούς έχουν εντοπισθεί, κατ’ επανάληψη, μετά από ελέγχους της ΠΕ Πιερίας, σε συνέχεια καταγγελιών και αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι γεγονός. 

Οι κάτοικοι της πόλης, επί σειρά ετών, καταγγέλλουν. Πλέον, αντιδρούν και διεκδικούν την παύση αυτής της ανεξέλεγκτης ρύπανσης που βιάζει την καθημερινότητά τους, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους. Είναι γεγονός. 

Το κράτος, η πολιτεία και οι εκπρόσωποι τους στην περιοχή μας, οφείλουν να εφαρμόσουν τον νόμο. Είναι υποχρέωση τους. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας να το απαιτεί.

 

Και το απαιτεί. Δημόσια και ευθέως, όχι πλαγίως. Και με στοιχεία. Στον αγώνα της αυτό, η τοπική κοινωνία δεν διαθέτει χρόνο για απαντήσεις σε διαβολές μέσω τρίτων και προσπάθειες δυσφήμησης. Χρόνος έχει παρέλθει πολύς για τέτοιες σπατάλες. Θα ανασάνουμε. Και δεν θα μας έχει χαριστεί ο καθαρός αέρας. Θα τον κατακτήσουμε. Για όλους. Και γι’ αυτούς που μας τον στερούν.-

 

Τέλος, στις 18.7.2021, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας, επιβεβαίωσε την ρήξη που σοβεί στις κόλπους της, μεταξύ του εμπνευστή της Ηλία Τσολακίδη και του ως πρόσφατα “δεξιού χεριού” του και Νο 2 της Ομάδας Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, με μια ανακοίνωση-απάντηση σε φήμες για λόγους που κράτησαν την Ομάδα μακριά από τον αγώνα κατά της μπόχας.

 

ΥΓ: η Ε τ Ο δημοσίευσε πρόσφατα την άποψή της ότι η ΕΟΔνΠ δεν δραστηριοποιήθηκε όσο θα μπορούσε και έπρεπε κατά της μπόχας στην Κατερίνη. Άποψη την οποία διατηρεί και γιατί δεν την συνέδεσε με τα όσα περιέχονται στην παραπάνω απάντηση, τα οποία δεν γνώριζε καν. Και σε ανάλογες περιπτώσεις, τόσο σημαντικές, η Ε τ Ο δεν δημοσιεύει σχόλια-σενάρια, αλλά στοιχειοθετημένα ρεπορτάζ.