Πόλη χωρίς αυτοκίνητο;

ή πόλη χωρίς πανδημία;

ισχύει το lockdown στην Πιερία ως την Παρασκευή και τα μέτρα επιπέδου 4 (κόκκινο) ή …..;;; είναι η Κατερίνη στην Πιερία?

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν χθες οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας στην Κατερίνη, με μια ποδηλατοβόλτα που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ”, την ομάδα βόλεϊ “ΑΙΟΛΟΣ”, το 1ο σύστημα Προσκόπων Κατερίνης, τη Διασωστική ομάδα Πιερίας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με ποδηλατοβόλτα, αφού συνέπεσαν με την “Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο“.  Για όλα τα παραπάνω ενημερώνει δελτίο Τύπου του Δήμου με πολλές φωτογραφίες. Στις οποίες, δύο δεν μπορεί να δει κανείς:

  1. τον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη και
  2. μάσκες και μέτρα κατά της πανδημίας, σε νομό και την πρωτεύουσά του, ενώ βρίσκονται και θα βρίσκονται σε lockdown ως και την Παρασκευή 23.9.2021, με απόφαση των αρμοδίων που έθεσαν την περιοχή σε επίπεδο κινδύνου 4 (κόκκινο).

Ισχύει η μάσκα και όλα τ’ άλλα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, τα ανάλογα και του επιπέδου κινδύνου 4 και όλων των επιπέδων στην Πιερία και την Κατερίνη; Ισχύει κάτι άλλο; Πως Δημοτική και Ελληνική Αστυνομία φροντίζουν για την ασφάλεια και την καλή διεξαγωγή της εκδήλωσης και ασχολούνται μόνο με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις;

 

 

 

Δήμος Κατερίνης
Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου
23-09-2021

 

Ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της Κατερίνης

 

  • Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας

«Βάζουμε το ποδήλατο στη ζωή μας» ήταν το κεντρικό μήνυμα της ποδηλατοβόλτας στους δρόμους της πόλης, με την οποία ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας. Αφετηρία ήταν η πλατεία Ελευθερίας, ενώ η διαδρομή επικεντρώθηκε τελικά εντός της πόλης, καθώς η βροχόπτωση δεν επέτρεψε την προγραμματισμένη μετάβαση στην Ολυμπιακή Ακτή.

Το σήμα για την έναρξη της ποδηλατοβόλτας έδωσε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης, ενώ μεταξύ των ατόμων όλων των ηλικιών που συμμετείχαν ήταν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιάννης Μπεϊνάς και ο υπεύθυνος προγραμμάτων-δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης.

Το σύνολο των εκδηλώσεων με μεγάλη ανταπόκριση πολιτών διοργάνωσε το χρονικό διάστημα 16 έως 22/09 ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας, τον ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ”, την ομάδα βόλεϊ “ΑΙΟΛΟΣ”, το 1ο σύστημα Προσκόπων Κατερίνης, τη Διασωστική ομάδα Πιερίας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης. Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις φρόντισε κλιμάκιο της Τροχαίας Κατερίνης και της Δημοτικής Αστυνομίας.