Διαβάσατε την μελέτη;

τηρήσατε υποχρεώσεις και ημερομηνίες;

είναι η άτυπη συνάντηση προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής παράταξης, ισοδύναμο της δημόσιας διαβούλευσης; είναι ίδιο το “περίπου 75.000” με το “ακριβώς 540.000???

 

 

 

 

 

Ο χειρότερος χαρακτηρισμός που ακούστηκε στην συζήτηση του 8ου θέματος της ημερήσιας διάταξης της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, στις 30.9.2021, ήταν το “ανακρίβειες”.

Κι ήταν όμως κι αυτός ο χαρακτηρισμός …πλήρως ανακριβής.

 

Όταν αυτός που έχει υποχρέωση από γραπτή εντολή προϊσταμένου να πράξει ουκ ολίγα -σε διάστημα ενός μήνα- και δεν πράττει το παραμικρό, ο όρος “ανακρίβειες” δεν είναι, ούτε ακριβής, ούτε δόκιμος, ούτε πλήρης.

Αυτός που είχε υποχρέωση από γραπτή εντολή προϊσταμένου να πράξει ουκ ολίγα σε διάστημα ενός μήνα και δεν έπραξε το παραμικρό, “έβαλε χέρι” σ’ αυτόν που έπραξε -τελευταία στιγμή- τα επιβαλλόμενα, παρ’ όλο που αυτός που δεν έπραξε το παραμικρό δεν τον ενημέρωσε καν για όσα μπορούσε να κάνει και έκανε τελικά.

Με 14 μέρες καθυστέρηση, αυτός που δεν έπραξε το παραμικρό απ’ αυτά που έλαβε εντολή να πράξει, έκανε επιτέλους κάτι που -δυστυχώς για τις ευθύνες που απεμπόλησε- ήταν και εκπρόθεσμο και εντελώς αντίθετο μ’ αυτό που έπραττε για τρεις μήνες.

 

 

 

Όλα αυτά δεν χωράνε στον όρο “ανακρίβειες”.

Αλλά και τον σωστό όρο θα τον εντοπίσουμε, όταν χρειαστεί.

 

Αφού προηγουμένως δούμε -με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες- τι συμβαίνει στον τόπο μας, τον μυθικό και μαγικό. Τον παραμυθένιο. Όπου κάθε παραμύθι έρχεται και γίνεται τεράστιο, με την βούλα και την υπογραφή “αρμοδίων υπηρεσιακών και αιρετών παραγόντων”. Με μελέτες, έγγραφα, στάμπες, βούλες, υπογραφές και απίστευτες… ανακρίβειες. Για να ‘μαστε … ακριβείς σε ότι λέμε και γράφουμε, με ανεπίτρεπτες ανακρίβειες. Ανακρίβειες που μετατρέπουν το πραγματικό σύνολο στο ένα έκτο του και τρεις θέσεις εργασίας σε κοινωνικό παράδεισο.

Στέργιο Φαρμάκη, είσαι εν ενεργεία αιρετός και στέλεχος της διοίκησης. Της διοίκησής μας. Ψηφίζεις και ακριβαίνει το τάδε ή ασφαλτοστρώνεται το δείνα ή ο κύριος επενδυτής αποκτά πχ 20 στρέμματα να βάλει φωτοβολταϊκά. Έχεις την μέγιστη πολιτική ευθύνη για ό,τι πεις και εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά υποθέσεις του Δήμου μας, του δήμου μας και όλων των σχετικών. Κι είναι ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη σου όταν ψηφίζεις. Και όλων των συναδέλφων σου. Έφτασες να προτείνεις να χωροθετούνται επενδύσεις όμοιες μ’ αυτήν που ψήφισες κατά της αδειότησής της… σε εξοφλημένα νταμάρια του Δήμου μας. Και είπες για “75.000 περίπου πτηνά, όρνιθες”… ενώ είναι -στο θετικό “σενάριο”- 540.000 πτηνά, δηλαδή όρνιθες. Κοινώς, αρνίθες… Ή 453.600 (αρνίθες) στο ελάχιστο “σενάριο. Ο τόσο άνετος μεγαλόστομος και ταυτόχρονα τόσο αδιάβαστος είναι επικίνδυνος, Στέργιο. Όπως σε βλέπω και με βλέπεις.

 

 

Δήμαρχε, δεν είναι το πρώτο πτηνοτροφείο που θέλει να εγκατασταθεί στο Δήμο μας, το συγκεκριμένο που σε απασχόλησε τόσο εκπρόθεσμα και αργά. Είναι κι άλλα, είναι κι ένα για το οποίο η Ε τ Ο ρωτούσε αν επιβάλλεται να ενδιαφερθείς για την έλευσή του. Δεν επέλεξες τότε να ασχοληθείς με την όποια διαβούλευση, έστω την καθυστερημένη, όπως έπραξες αδικαιολογήτως καθυστερημένα, προχθές. Σίγουρα όμως και σ’ αυτή την περίπτωση, ο Δήμος είχε την ανάλογη υπηρεσιακή εμπλοκή. Δώσε στη δημοσιότητα ΟΛΑ τα έγγραφα, βεβαιώσεις κι ό,τι άλλο σχετικό με κείνη την αίτηση. Γιατί ήδη (και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, είναι ήδη και τα δύο γεγονότα) για το μικρό έφτασες καθυστερημένα να ψηφίζεις κατά, ενώ για το μεγαλύτερο δεν είπες κουβέντα. Έστω και αργά, ενημέρωσέ μας ποια εμπλοκή είχε ο Δήμος με κείνη την αδειοδότηση του Δεκεμβρίου του 2020. Αν είναι αδιανόητο να πιστέψει κάποιος ότι αυτό το πτηνοσφαγείο πήγε να περάσει στα μουλωχτά, ας εξασφλίσεις ότι και το άλλο, το μεγαλύτερο, δεν πέρασε στα μουλωχτά, αν και ΠΟΤΕ δεν απασχόλησε το Δημοτικό μας Συμβύλιο. –

 

 

 

Δείτε ένα απόσπασμα πριν πάμε στα τελικά συμπεράσματα.

Πάλι χωρίς την ευκαιρία να θέσουμε όλα τα ερωτήματα στην διοίκηση, δημόσια.

Για ένα θέμα που κανένα Μέσο/”Μέσο” στην Πιερία δεν δημοσίευσε το παραμικρό, αν και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιό μας το χαρακτήρισε σημαντικό.-

 

 

 

 

Καψούρα ή Πατώματα(κλικ εδώ)