Δήμαρχε, πιάσαμε πάτο…

ή έχει ακόμα;;;

είναι πράγματι παγκοσμίως πρωτότυπα τα επιχειρήματα των κορυφαίων της διοίκησής σου και ομολογουμένως αξίζεις όλα τα συγχαρητήρια γι’ αυτή την ομάδα διοίκησης – ευελπιστούμε σε 4-5 θητείες σας

 

 

Η συζήτηση του 18ου θέματος της ημερήσιας διάταξης της πρόσφατης τηλε-συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μας (Έγκριση της 170/2021 απόφασης ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ. Εισήγηση: Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Σαμαράς.) ανέδειξε ένα σημαντικό, θετικό στοιχείο και πάρα πολλά αρνητικά και απογοητευτικά.

Από τον τίτλο ως και την κατάληξή του, το θέμα φέρει την σφραγίδα του Κων. Σαμαρά, πλήρως. Κι αυτό γιατί είναι ταυτόχρονα -ως το τέλος του 2021- και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΑΥΔΟΛ. Στον τίτλο του θέματος δεν υπήρχε το παραμικρό σχετικό με το πραγματικό θέμα που ήταν η νέα επιτροπή ενστάσεων της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης. Της επιτροπής δηλαδή που αποφαίνεται για τα κυρίως οικονομικά αιτήματα πολιτών. Θέμα που -από την αρχή, ως το τέλος του- ο κος Σαμαράς χειρίστηκε πλήρως και με την κυριολεξία της λέξης “χειρίστηκε”…

Το μόνο θετικό του όλου θέματος είναι ότι, μετά πολλές ερωτήσεις και αναφορές, αποδείχτηκε αμετάκλητα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Απόστολος Λιάπης -της παράταξης Φαρμάκη/πλήρως και άτυπα συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση- καταγράφεται στο δυναμικό της συμπολίτευσης, αν και εκλέχτηκε στο ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Στην πορεία της συζήτησης του θέματος, ένα ερώτημα ανέδειξε -πολλές φορές- αυτή την ιδιότητα του κου Λιάπη και κανείς ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι ο συγκεκριμένος αιρετός πολιτεύεται με την αντιπολίτευση!!! Ούτε μία φορά. Και κανείς. Το δε μοναδικό ερώτημα που απασχόλησε το Συμβούλιο είναι γιατί στην νέα επιτροπή ενστάσεων ΔΕΝ συγκαταλέγεται μέλος από την αντιπολίτευση. Κανείς δεν αντέτεινε… υπάρχει μέλος από την αντιπολίτευση και είναι ο Απόστολος Λιάπης. Όπως λένε και οι μαθηματικοί: ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ.

Ο διπλοπρόεδρος δεν έπραξε τίποτε προπαρασκευαστικό και διερευνητικό, πριν την συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία -και συμμετοχή- της αντιπολίτευσης στην στελέχωση της επιτροπής. Γνώριζε πολύ καλά ότι μόνο μέλος της ως τώρα επιτροπής και δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης ήταν η Ολυμπία Δαδούλη και υπήρχε πιθανότητα να επιλέξει να μην συνεχίσει να είναι και στην επιτροπή ενστάσεων. Δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με κανέναν επικεφαλής της αντιπολίτευσης για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που δεν αφορά την νομική, αλλά την ηθική τάξη. Κι ο πρόεδρος το προσπέρασε, όσο πιο βολικά μπορούσε για τον ίδιο και την διοίκηση Γερολιόλιου.

Ανοίγοντας νέους δρόμους πολιτικής ηθικής και πρακτικής, ο κος Σαμαράς και προβεβλημένα στελέχη της διοίκησης Γερολιόλιου υποστήριξαν ότι το έργο της επιτροπής απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο και αυτοπρόσωπη παρουσία στο κτίριο της ΔΕΥΑΔΟΛ και πρόθεσή τους ήταν να απαλλάξουν την αντιπολίτευση από τον κόπο αυτό. Κι ότι το έργο της επιτροπής επιφέρει μέγιστη τριβή με τους πολίτες. Ε κι ως γνωστό, όποτε διοίκηση είχε να επιλέξει αν η ίδια θα υποστεί απώλειες από μια τέτοια τριβή ή η αντιπολίτευση… πάντα και παγκοσμίως οι διοικήσεις επέλεγαν να προστατέψουν την αντιπολίτευση. Κι έτσι η νέα επιτροπή στελεχώνεται μόνο από την διοίκηση που περιλαμβάνει πια το 80% των δημοτικών παρατάξεων… Τι πιο δημοκρατικό!!!

Με μια πιο… ρεαλιστική ανάγνωση, η συγκεκριμένη επιτροπή (δηλαδή η διοίκηση Γερολιόλιου) με πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΟΛ και της τριμελούς επιτροπής ενστάσεων της επιχείρησης τον κο Σαμαρά θα μπορεί να κρίνει ενστάσεις κατά το δοκούν και να ικανοποιεί ανεξέλεγκτα ρουσφέτια, στην πιο απτή λειτουργία της. Κι αυτό δεν πέρασε απ΄ το μυαλό κανενός. Ούτε το μυαλό όσων μίλησαν για το κοπιώδες έργο που αναλαμβάνει με αυτοθυσία η διοίκηση και από το οποίο θέλησαν να απαλλάξουν την αντιπολίτευση. Αποτέλεσμα: χωρίς κανέναν ενοχλητικό να παρίσταται, πως θα πράττει η επιτροπή ενστάσεων της ΔΕΥΑΔΟΛ;;;;; Θα απογοητεύει σωρηδόν ή θα γεμίσει τον τόπο ρουσφέτια;;;;

Δήμαρχε, θερμά συγχαρητήρια (και μάλιστα διπλά, όπως διπλός είναι ο πρόεδρος…),

Πράγματι, δεν πας για βουλευτής.
Πιθανώς, πας από τώρα για υπουργός. Αυτές οι απόψεις περί του ρόλου της αντιπολίτευσης, του πως θα ξεκουραστεί από καθήκοντα τα οποία με πλήρη απόφαση επεδίωξε, σίγουρα θα εκτιμηθούν σε μια μελλοντική κυβέρνηση.

Καλή συνέχεια.

ΥΓ1: η μεθόδευση της διοίκησης με εξέχοντα τον ήδη πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, άρχισε με την εκλογή του Απόστολου Λιάπη στο ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ, ως δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης. Έτσι, ο Λιάπης κατέληξε και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ και μέλος της επιτροπής ενστάσεων. Η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να θεωρηθεί ήδη κορωνίδα της στρέβλωσης των πάντων που αφορούν τα κοινά μας, λόγω της “πολιτικής” συμπεριφορά Φαρμάκη (και Λιάπη και Ντινάκη) από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 ως σήμερα. Στρέβλωση που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της θητείας Γερολιόλιου. Μετά τον μισθό του Στέργιου Φαρμάκη ως προέδρου της ΔΕΥΑΔΟΛ, άξιος είναι τώρα και ο μισθός του νέου αντιπροέδρου, Απόστολου Λιάπη.

ΥΣ2: Εξίσου τεράστια είναι και η ευθύνη – αν όχι μεγαλύτερη- του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κων. Δημόπουλου. Οι μεθοδεύσεις της διοίκησης Γερολιόλιου φέρουν -στην πλειοψηφία τους- και την δική του σιωπηλή, αλλά κραυγαλέα συνυπογραφή. ΚΑΙ των στελεχών της παράταξής του που ανέχονται και τις μεθοδεύσεις και την συνυπογραφή. Αν τις ανέχονται και δεν τις συνυπογράφουν, εξίσου συνειδητά.

ΥΓ3: ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το βίντεο -του Δήμου- με το συγκεκριμένο τμήμα της συνεδρίασης παρουσιάζει ένα σοβαρό κενό και δεν μπορούμε να ξέρουμε με ποια φόρμουλα, ποια τελική διευθέτηση έφτασε το σώμα στην φάση της ψηφοφορίας. Που κι αυτή σαν διαδικασία … κουραστική είναι. Και αχρείαστη. Ελάχιστες ψήφοι είναι αρνητικοί (και μόνο όταν συντρέχει σοβαρός λόγος) και δεν αρκούν να αποτρέψουν την έγκριση των προθέσεων της διοίκησης (Γερολιόλιου-Δημόπουλου-Φαρμάκη-Μυλωνέρου-ενός που δήθεν φυλάει σύνορα). Καταργήστε και την ψηφοφορία. Γιατί να κουράζεται και να στενοχωριέται σε κάθε συζήτηση η όποια αντιπολίτευση; Η συνεδρίαση θα είναι… ενημερωτική. Και θα ‘χει και ο Σαμαράς να παρουσιάσει επιτέλους και κάτι …δημοκρατικό… εκτός από την ανάδειξη στελέχους της … αντιπολίτευσης σε αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ.

Καλά Χριστούγεννα και ο Αγιοβασίλης αντάμα.-

 

 

 

 

18- Έγκριση της 170 - 2021 -ΔΣ ΔΕΥΑΔΟΛ