Δεν προστατεύουν εμάς…

η υπερπροστατεύουν εσάς;

η το ένα χέρι (αυτοδιοίκηση) νίβει τ’ άλλο (κυβέρνηση) και τα δυο το πρόσωπο (συνολική διακυβέρνησή μας από τα στελέχη της ΝΔ -και του ΚΙΝΑΛ-)???

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Πάει καιρός τώρα που η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον αρμόδιο υπουργό, στην Αθήνα, γίνεται δις εβδομαδιαίως με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας και μόνο “διαβατήριο” το rapid test. Η Ε τ Ο το εντόπισε μόλις συνέβη.

Αυτοί που δεν το εντόπισαν και -κατά πάσα πιθανότητα- δεν θα το εντοπίσουν ποτέ, είναι αυτοί που βολεύονται μια χαρά με τις τηλεδιασκέψεις, τις κάμερες και την ευχέρεια να κλείνουν το μικρόφωνο και να φιμώνουν πλήρως την κριτική, κυριολεκτικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Κάθε και όποια κριτική. Που δικαιούται η αντιπολίτευση και επιβάλλεται να ασκεί, ανεπιτυχώς ή όχι. Εξίσου βολικό είναι να συνεδριάζεις με κάμερα κι από μακριά, αντί να λες πχ ψέματα κατάμουτρα ή να μιλάς για 30 λεπτά έναντι ενός του αντιπάλου, τον οποίο δεν κοιτάς στα μάτια επειδή δεν είστε στον ίδιο πραγματικό χώρο. Πρόσφατο παράδειγμα, η τελευταία, ειδική, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας. Αφορμές υπήρξαν, αλλά ο δήμαρχός μας ήταν ηπιότερος, σίγουρα.

Δυο φορές τη βδομάδα, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι μπαίνουν σε μια αίθουσα και ενημερώνονται και είναι στην αίθουσα αυτή και ο υπουργός και κάποιοι συνεργάτες του και δυο-τρεις κάμερες με τους χειριστές τους, άλλοι τόσοι τεχνικοί, μερικοί φωτορεπόρτερ… όχι λίγοι δηλαδή. Ούτε η αίθουσα είναι το “Ιωάννης Βελλίδης”. Κι όμως πάει καιρός τώρα που η είσοδος απαιτεί μόνο rapid test. Λέτε η κυβέρνηση να θέλει να ξεκάνει τους δημοσιογράφους;;; Δεν υπάρχει πιθανότητα. Ειδικά με τόσους νεκρούς γύρω μας.

Την ίδια στιγμή… καμιά 40αριά νοματαίοι δεν μπορούν να συνεδριάσουν δια ζώσης. Και μάλιστα, 40 στα χαρτιά και μόνο στα χαρτιά, αφού οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, το νομικό τμήμα μας και διάφοροι άλλοι δεν προσέρχονται, όσο κι αν καλούνται. ΟΛΕΣ οι δικαιολογίες έχουν αχρηστευθεί και το έσχατο επιχείρημα της δημαρχίας είναι ότι … έτσι επιβάλλουν οι εγκύκλιοι και η κυβέρνηση. Ζήτησε ποτέ η δημαρχία μας να εφαρμοστεί κι εδώ η λογική; Ενημέρωσε ποτέ την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ότι επιθυμεί τις δια ζώσης συνεδριάσεις; Ότι αν είναι πχ θέμα χώρου και αποστάσεων, … έχουμε πολλές διεξόδους και εναλλακτικές. Αν χρειαστεί, έχουμε πχ ΚΑΙ το πολιτιστικό κέντρο της Καρίτσας. Που αραχνιάζει. Που έχει και υποδομή σκηνική. Και φωτισμό και ηχητικά και τα πάντα.

Αλλά …θέλει η δημαρχία τις δια ζώσης συνεδριάσεις; Σε καμία περίπτωση. Έστω και μόνο λόγω της δέσμευσης Γρεβενίτη ότι θα παρουσιάσει στο σώμα τους λόγους της παραίτησής του από το ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ, μόνο σε δια ζώσης συνεδρίαση… η πανδημία θα τελειώσει, η ανθρωπότητα θα απελευθερωθεί και η τηλεδιάσκεψη θα ζει και θα βασιλεύει. Κι η δημαρχία μας θα λέει ότι η οικολογική της συνείδηση της επιβάλλει να μειώσει τις μετακινήσεις των μελών του Συμβουλίου που ρυπαίνουν κιόλας, χώρια που …κουράζουν την αντιπολίτευση, πέρα-δώθε από Ν. Έφεσο και  Έβρο, Πλαταμώνα και Αθήνα ως το Λιτόχωρο. Άσε που ο Δήμος μας είναι και μοντέρνος. Σύγχρονος. Υιοθετεί την μοντέρνα τεχνολογία. Φέρνει το μέλλον στο παρόν. Και το παρόν το καθορίζουν παράξενες εγκύκλιοι. Και η πλήρως ευθυγραμμισμένη και σε πλήρη συνεννόηση με την κυβέρνηση δημαρχία.

Άσε που οι δημοσιογράφοι “είναι για σκότωμα¨…

 

 Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2022

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στις 12:30, δια ζώσης, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να βρίσκονται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στις 11:30, για να υποβληθούν σε rapidtest για την είσοδό τους στην αίθουσα του μπρίφινγκ.