Αμετακίνητος ο Σάββας,

αυξάνονται τα αιολικά,

κι ενώ πολλοί “κάνουν την πάπια”, οι αντιδράσεις κορυφώνονται – σήμερα πολίτες και φορείς συσκέπτονται για να αντιμετωπίσουν τις ανεμογεννήτριες σε δύο νομούς

Την ώρα που ο Σάββας Χιονίδης έδινε την ετήσια συνέντευξη Τύπου-απολογισμό της δημοτικής του παράταξης, στην “Εκάβη” της Κατερίνης, όσοι αντιτίθενται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη κερνούσαν τσάι και ενημέρωση για το θέμα, στο Ελατοχώρι. Απαντώντας σε ερώτηση της Ε τ Ο, ο πρώην δήμαρχος, σήμερα επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης και βουλευτής, επαναβεβαίωσε την υποστήριξή του στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, αφήνοντας μια πιθανότητα ανοιχτή να επανεξετάσει, αν υπάρξουν στοιχεία κατά της εγκατάστασης που το επιβάλλουν.

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι η άποψή του δεν άλλαξε και δεν αλλάζει ¨αν μαζευτούν 100 άτομα και κάποιοι ψηφοφόροι” και η θέση του είναι σταθερή υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όμως, το “τσάι και ενημέρωση” στο Ελατοχώρι ήταν μία ακόμη εκδήλωση όσων δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια που εντείνουν την προσπάθειά τους, με κάθε τρόπο. Η επιτροπή Φορέων κατά της εγκατάστασης και προστασίας των Πιερίων δημοσίευσε ήδη την νομική επισκόπηση της μελέτης του έργου, συλλέγει υπογραφές και αντιρρήσεις και σήμερα διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα λάβουν μέρος και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων από τους Δήμους Κατερίνης,  Βελβεντού και Σερβίων -δηλαδή δύο όμορων νομών- που αντιδρούν μαζί με τους πολίτες, ενώ ζήτησε ήδη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης με μοναδικό θέμα συζήτησης τις ανεμογεννήτριες. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον Καπνικό Σταθμό της ΕΟΔνΠ και θα είναι μικτή, δηλαδή οι εκπρόσωποι φορέων θα συμμετέχουν ζωντανά, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να λάβουν μέρος από το Διαδίκτυο και πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων. Ο σύνδεσμος θα ανακοινωθεί μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί για τις 6μμ σήμερα αι θα δημοσιευτεί και από την Ε τ Ο.

Κι αν ο Σάββας Χιονίδης αναγκάστηκε να πάρει θέση για το θέμα από τον καιρό που ήταν δήμαρχος Κατερίνης, οι δύο συνάδελφοί του Πιερίας της ΝΔ δεν τόλμησαν μέχρι στιγμής να εκφράσουν το παραμικρό, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα ευθυγραμμιστούν και σ΄ αυτό το θέμα με τις επιλογές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ίδια στάση τηρούν και άλλοι πολιτικοί παράγοντες της Πιερίας, όπως η αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου, ή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αν και μόνιμα εμφανίζονται να υποστηρίζουν την πρόοδο του Ελατοχωρίου και του χιονοδρομικού του κέντρου.

 

Υπόμνημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων για την προστασία των Πιερίων

 

Συγκέντρωση ψηφιακών υπογραφών
για την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο βουνό των Μουσών, τα Πιέρια
και την ευρύτερη περιοχή.

 

Ανεμογεννήτριες στο Ελατοχώρι Πιερίας:
Η έκθεση του δικηγορικού γραφείου για την ΜΠΕ