Κακοκαιρίας απολογισμός:

ημέρα πρώτη

έχουμε σχετικά καθαρούς δρόμους, αλλά δεν είχαμε ηλεκτρισμό, νερό και τηλέφωνα – η πρόγνωση θέλει τις χιονοπτώσεις να διαρκούν ως την Κυριακή

 

 

 

Πριν ξημερώσει το φως της 9ης.3.2022, το Λιτόχωρο αποχιονιζόταν ικανοποιητικά, αλλά δεν είχε ήδη -στο μεγαλύτερο μέρος του- νερό και ηλεκτρισμό. Μια σοβαρή βλάβη σε δυσπρόσιτο σημείο, στέρησε το ηλεκτρικό ρεύμα από το μεγαλύτερο κομμάτι του, οπότε και έπαυσε η λειτουργία του διυλιστηρίου που το υδρεύει.

Λίγο αργότερα, στις 7πμ, ο Δήμος ανακοίνωνε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, αλλά σύντομα -με νέα του ανακοίνωση- ξεκαθάριζε ότι απλώς δεν θα λειτουργήσουν, συμπληρώνοντας ότι η απόφαση ανήκει στους αρμόδιους και όχι στον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Μετά τις 9 το πρωί, άρχισε η επίσημη ενημέρωση για τα προβλήματα και η εκτίμηση ότι ο ηλεκτρισμός θα τροφοδοτήσει και πάλι το Λιτόχωρο στις 11 το πρωί. Τελικά, η βλάβη αποκαταστάθηκε περίπου στις 3μμ, οπότε και η υδροδότηση άρχισε να επανέρχεται στην κανονική της κατάσταση, αφού για αρκετές ώρες είχε χρησιμοποιηθεί το παλιό υδραγωγείο.

 

Τετάρτη  09-03-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Από την  Δ.Ε.Υ.Α.Δ.ΟΛ  σας  ανακοινώνουμε ότι λόγω βλάβης της Δ.Ε.Η., από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Λιτοχώρου ,έγινε  διακοπή της λειτουργίας του διυλιστηρίου ,με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση σε ένα μεγάλο μέρος του οικισμού . Η υδροδότηση πλέον  έχει αποκατασταθεί από το παλιό Διυλιστήριο, έως ότου διορθωθεί  η βλάβη από τη ΔΕΗ.

Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία
Από τη ΔΕΥΑΔΟΛ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και η σημερινή διακοπή ρεύματος επανέφερε και επιβεβαίωσε, για μία ακόμη φορά, ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της διακοπής ηλεκτροδότησης: “το νέκρωμα” των δικτύων κινητής τηλεφωνίας δύο εταιρειών/παρόχων που πιθανώς εξυπηρετούν τους συνδρομητές τους με μικρότερες κεραίες στην περιοχή Λιτοχώρου, εγκατεστημένες σε σπίτια και άλλα κτίρια, χωρίς την ασφαλιστική δικλείδα της γεννήτριας. Με δεδομένο ότι και τα σταθερά τηλέφωνα είναι πια μέρος DSL συνδέσεων, όταν τα modem τους δεν λειτουργούν λόγω διακοπής ρεύματος, πολλοί δεν έχουν καμία δυνατότητα επικοινωνίας. Ακόμη και όσοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, συνήθως υγείας.

Έτσι, πέρασε η πρώτη μέρα της κακοκαιρίας που ονομάστηκε “Φίλιππος” και θα μας κάνει παρέα ως την Κυριακή, αλλά και θα δώσει την ευκαιρία να κριθεί στην πράξη ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή του Δήμου μας.

Προβλήματα υπάρχουν και πρώτη τα κατέγραψε η διοίκηση του Δήμου, ανακοινώνοντας ότι αύριο, 10.3.2022, τα όλα τα σχολεία της ΔΕ Λιτοχώρου θα είναι κλειστά.

 

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Εκτάκτως την Πέμπτη 10/03 η αποκομιδή απορριμμάτων σε Λεπτοκαρυά και Πλαταμώνα

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας Δίου-Ολύμπου ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως αποκομιδή απορριμμάτων στη Λεπτοκαρυά και στον Πλαταμώνα, ενώ θα γίνει κανονικά η προγραμματισμένη αποκομιδή των απορριμμάτων σε Νέα Έφεσο, Βροντού και Κονταριώτισσα.

 

 

Θεσσαλονίκη, 9 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

 Σε συνέχεια χθεσινής Ανακοίνωσης σχετικά με προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, ανακοινώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για σήμερα (9 Μαρτίου 2022) ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

 

 

Χιονίζει και στο Λιτόχωρο – UPDATE