Σ’ αυτά θα πεις “ΝΑΙ”;;;

τρία χρόνια δεν λες κάτι άλλο

και προεκλογικά μιλούσες -όσο μιλούσες- για νέα ήθη στην Πολιτική και νέα γενιά και διαφάνεια και και και και …

 

 

 

 

 

Στις 23 Φεβρουαρίου 2022 έγινε γνωστό ότι, δύο μέρες νωρίτερα, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων “Πρωτοπορία” ανακοίνωσε ότι επισκέφθηκε την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης-αποχέτευσης του Δήμου μας και συζήτησε με τους εργαζομένους της “τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν τόσο στα μισθολογικά, όσο και στις εργασιακές συνθήκες”. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τριμελή επιτροπή-εκπρόσωπο στο σωματείο, η οποία θα προχωρούσε “στις απαραίτητες συναντήσεις το επόμενο διάστημα, θέτοντας υπόψιν των αρμοδίων τις αποφάσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων”… Η διοίκηση της ΔΕΥΑΔΟΛ και του Δήμου δεν είχαν τίποτε να πούνε για όλα τα παραπάνω.

Ούτε κι όταν οι συζητήσεις αυτές με την διοίκηση της ΔΕΥΑΔΟΛ ολοκληρώθηκαν, δεν ενημέρωσε για κάτι η -σοσιαλιστική- ηγεσία της δημοτικής επιχείρησης και το ίδιο δόγμα (“….ψιχαλίζει…”) είχε υιοθετήσει και μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν η “Πρωτοπορία” ασχολήθηκε πρώτη φορά με τα επιτεύγματά της. Μικρή νύξη για τα προβλήματα των εργαζομένων έγινε μόνο από τον πρώην πρόεδρό της -επίσης σοσιαλιστή-, στο Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο για τις υπερωρίες. Και σήμερα, το σωματείο ανακοίνωσε το ουσιαστικότερο όλης της μέχρι στιγμής  διαδικασίας οργάνωσης των εργαζομένων και λύσης των προβλημάτων τους, σε συνεννόηση με την διοίκηση.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της “Πρωτοπορίας”, οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΔΟΛ διεκδικούν την λύση των παρακάτω σοβαρών προβλημάτων:

  • διαχείριση των υπερωριών και αμοιβή των υπερωριών και της 24ωρης επιφυλακής
  • μονιμοποίηση των συμβασιούχων και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εργατικού δυναμικού για να υλοποιείται η 24η επιφυλακή “και να παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής”
  • εξομάλυνση των μισθολογικών διαφορών και καταβολή όλων των αναδρομικών και καταβολή σε χρήμα το ανάλογο του γάλακτος που δεν χορηγήθηκε την τελευταία 5ετια
  • ορθή ένταξη των εργαζομένων στις ανάλογες κλίμακες ενσήμων (ΒΑΕ), ανά ειδικότητα
  • να μην μειωθεί περαιτέρω το επίδομα ρουχισμού και να υπάρχει ελεύθερης επιλογής από την αγορά “δεδομένου ότι το κατάστημα με το οποίο έχει συνάψει σύμβαση η επιχείρηση δεν δύναται να καλύψει τις ανάγκες μας σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος” και
  • αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού “προκειμένου οι εργαζόμενοι να κάνουν να κάνουμε σωστά και με ασφάλεια τη δουλειά τους και κάλυψη των εξόδων τηλεφωνικής επικοινωνίας “κατά τη διάρκεια της εργασίας μας”.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΔΟΛ, ειδικά αυτοί που δουλεύουν εκτός και επί του πεδίου, απολαμβάνουν μόνο ένα: έναν πιθανώς ελάχιστο μισθό, χωρίς τα σωστά ένσημα και χωρίς υπερωρίες, σε μια -δημοτική- επιχείρηση που δεν τους εξασφαλίζει ούτε τηλέφωνο, ενώ απαιτεί 24ωρη επιφυλακή και δεν τους χορηγεί ούτε το γάλα που δικαιούνται. Και τους αναγκάζει να αποκτούν τον απαραίτητο ρουχισμό από μια και συγκεκριμένη επιχείρηση με την οποία έχει συνάψει σύμβαση, αν και η διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΔΟΛ είναι φιλελεύθερη και θιασώτης της ελεύθερης αγοράς.

Κι επειδή Σαμαράς και Φαρμάκης έχουν δείξει δείγματα σοσιαλιστικής προεδρικής γραφής ήδη, μένει να ερωτηθεί για όλα αυτά, ένας ομοϊδεάτης τους και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ που επέμεινε πρόσφατα ότι είναι σύμβουλος της δημοτικής αντιπολίτευσης και εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΔΟΛ και αντιπρόεδρός του.

Αποστόλη Λιάπη, εσύ που έχεις τώρα πια και άποψη και είχες και λόγο ήδη. Τι λες για ΟΛΑ αυτά;;;

Θα μιλήσεις ποτέ δημόσια για κάτι σοβαρό, για το οποίο ΚΑΙ πληρώνεσαι -κι εσύ- αντί να αρκείσαι σε μερικά “ΝΑΙ” κάθε μήνα. Το ρωτάμε ΚΑΙ γιατί ευαγγελιζόσουν νέα ήθη στην Πολιτική και τελικά μας έφερες μόνο νέα …έθιμα…

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Δήμου Δίου-Ολύμπου (ΔΕΥΑΔΟΛ) του Συνδικάτου μας, μαζί με μέλη της Διοίκησης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Διευθυντή της επιχείρησης, όπου και κατέθεσαν υπόμνημα (επισυνάπτεται*) με τα δίκαια αιτήματά τους, απαιτώντας την άμεση ικανοποίησή τους.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της επιχείρησης, δεσμεύτηκαν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων, κάτι το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπαν, «είναι ευχής έργον».

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΔΟΛ δεν κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους για ζωή και δουλειά με δικαιώματα και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν και να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους.


*

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΔΟΛ  πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με το Συνδικάτο μας (Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”), όπου συζητήσαμε συνολικά για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τα γνωστοποιούμε στη Διοίκηση και στη Διεύθυνση της επιχείρησης, με μοναδικό σκοπό την επίλυσή τους.

Δεδομένου οτι η επιχείρηση είναι απαραίτητο να λειτουργεί ή να είναι σε επιφυλακή επί 24ωρου βάσεως, αυτό μας καθιστά «διαθέσιμους» ανά πάσα ώρα και στιγμή για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, με καλύτερους οικονομικούς όρους και σωστή αμοιβή υπερωριών. Επιπλέον να προταθεί από εσάς τρόπος πληρωμής της επιφυλακής.

Αυτό που κρίνεται ρεαλιστικό και αναγκαίο είναι τόσο η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, όσο και η πρόσληψη όλου του απαραίτητου εργατικού δυναμικού, έτσι ώστε αφενός να μη γίνονται λάστιχο οι εργαζόμενοι, αφετέρου να παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.

Να επιλυθούν άμεσα οι μισθολογικές διαφορές που έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στις απολαβές μας, να αμειβόμαστε σύμφωνα με την κλίμακα στην οποία ανήκει ο καθένας και να μας δοθούν όλα τα αναδρομικά.

Αναδρομικά επίσης να μας δοθεί το ποσό που αφορά στο γάλα που δεν πήραμε για την τελευταία 5ετια.

Επιπλέον θεωρούμε άμεση προτεραιότητα τον έλεγχο και την ορθή ένταξη του καθενός από εμάς στις ανάλογες κλίμακες ενσήμων (ΒΑΕ), πχ οι υδραυλικοί.

Να μην ξαναμειωθεί το επίδομα ρουχισμού και να υπάρχει δυνατότητα προμήθειάς του από περισσότερα του ενός καταστήματα, δεδομένου οτι το κατάστημα με το οποίο έχει συνάψει σύμβαση η επιχείρηση δεν δύναται να καλύψει τις ανάγκες μας σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Με ευθύνη της Διοίκησης να αγοραστεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (τσάπα, κουβάς, κλπ) προκειμένου να κάνουμε σωστά και με ασφάλεια τη δουλειά μας.

Με δαπάνη της επιχείρησης να καλυφθούν τα έξοδα που αφορούν στη μεταξύ μας τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της εργασίας μας.

24/03/2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σύσκεψη προχώρησαν, την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Δήμου Δίου-Ολύμπου, προκειμένου να συζητήσουν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν τόσο στα μισθολογικά, όσο και στις εργασιακές συνθήκες.

Μέσα από πλούσια συζήτηση οι εργαζόμενοι διαμορφώσανε συγκεκριμένα αιτήματα και αποφασίσανε συλλογικά να διεκδικήσουν την ικαναποίησή αυτών.

Επιπλέον ψηφίσανε και αναδείξανε τριμελή Επιτροπή Εργαζομένων του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”,  η οποία θα προχωρήσει στις απαραίτητες συναντήσεις το επόμενο διάστημα, θέτοντας υπόψιν των αρμοδίων τις αποφάσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΔΟΛ δείχνουν, o μόνος δρόμος είναι η συλλογική διεκδίκηση.