Πρωτοπορούμε… άφοβα

αφού είναι νόμιμο

κι έχουμε ήδη τον πρώτο υπέργειο ΧΥΤΑ “φάτσα-κάρτα” στον Όλυμπο, με σχέδιο ΦΟΔΣΑ κι ακόμα δήμαρχος και λοιποί πιερικοί παράγοντες μιλάνε για την ανάπτυξη του τουρισμού μας και μάλιστα 12 μήνες το χρόνο… όσο δηλαδή παράγουμε και σκουπίδια!!!

 

 

εννιά μέτρα πέρα και πάνω από τι;;;

την λογική;

Η Ελλάδα διαθέτει ήδη τον πρώτο υπέργειο ΧΥΤΑ που -πιθανώς λόγω αυξανόμενου υψομέτρου- βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, κρύβει ήδη τον ορίζοντα και σκιάζει τα δήθεν σχέδια και τις “παχιές” εξαγγελίες για τουριστική ανάπτυξη. Όλα αυτά, φροντίδει του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, ο οποίος για πολλούς μήνες τώρα ενδιαφέρεται μόνο για το αν η μελέτη που δημιούργησε το συγκεκριμένο έκτρωμα είναι νόμιμη και περιορίζει την συζήτηση και τον προβληματισμό μόνο σ’ αυτό.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, μετά ερώτηση της Κατερίνας Κουρίτα -που υπέβαλλε και η Ολυμπία Δαδούλη- επέμεινε και πάλι στο αν η μελέτη είναι νόμιμη και απέφυγε να απαντήσει στο κυρίως ερώτημα: δεν ενοχλεί την δημαρχία μας η εικόνα του Όρους του Αίσχους, στη διαδρομή από το αρχαίο Δίον στην καρδιά του Βουνού των Θεών, στους πρόποδες του μοναδικού παγκόσμιου brand name της Πιερίας, τον πόλο έλξης και προστατευόμενο από την UNESCO τμήμα της Βιόσφαιρας του πλανήτη και οικολογικό σύμβολο;

Φαίνεται πως το ήδη τραγικό αποτέλεσμα εξακολουθεί να μην απασχολεί τον δήμαρχό μας σε τόσο καταστροφικό βαθμό που εξακολουθεί να οχυρώνεται πίσω από τον νομιμότητα της μελέτης. Νομιμότητα που αφορά τον πιο πρόσφατο σχετικό νόμο, τον Νόμο 4685/2020, τον γνωστό και ως “περιβαλλοντοκτόνο”, ο δημιουργός του οποίου, Κωστής Χατζηδάκης, τον προανήγγειλε, εδώ στο Λιτόχωρο, έχοντας δίπλα του τον Βαγγέλη Γερολιόλιο. Όταν λίγο, παρά τις εντονότατες αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ο περιβαλλοντοκτόνος νόμος ψηφιζόταν στην Βουλή, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η περιβαλλοντική αδειοδότηση μπορεί να δοθεί και με την εγγύηση ενός ιδιώτη μελετητή και φυσικά στο μέλλον να αξιολογηθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν από την εφαρμογή της μελέτης αδειοδοτημένου έργου.

Μετά τόσες ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο -τους τελευταίους έξι μήνες- και τόση εμμονή στην νομιμότητα και πάλι ο Βαγγέλης Γερολιόλιος εντέχνως περιόρισε την αγωνία και την ανησυχία των δημοτικών συμβούλων και πολλών δημοτών… στην νομιμότητα της μελέτης. Ενώ καταλαβαίνει πολύ καλά ότι η αγωνία και η ανησυχία όλων αυτών που ανησυχούν και αντιδρούν, αφορούν το απαράδεκτο αποτέλεσμα της μελέτης και όχι αν ο παραλογισμός έχει και την σφραγίδα της νομιμότητας και του 4685/2020.

 

 

 

 

κε πρόεδρε, εσείς τι λέτε;
το τοπικό συμβούλιό μας… με τι ασχολείται;;;

η άποψή σας έχει μεγάλη αξία, ειδικά γιατί όλοι θεωρούν την φωνή σας, φωνή λογικής. Και το θέμα είναι ΚΑΙ αρμοδιότητά σας, δεν είναι;;;