Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

(8) θέματα, λίγα και καλά

δείτε το κι απ’ το σπίτι κι απ’ την ζωντανή αναμετάδοση στο Διαδίκτυο

Το Δημοτικό Συμβούλιό μας συνεδριάζει σήμερα στις 7μμ, όχι στο παλιό Δημαρχείο της Κονταριώτισσας, όπως συνέβαινε κάθε καλοκαίρι για δύο συνεδριάσεις, αλλά στην έδρα του, στην αίθουσα του Λιτοχώρου. Στην ημερήσια διάταξη οκτώ -8- συνολικά θέματα, τα περισσότερα διαδικαστικά, αλλά όλα ενδιαφέροντα.

Τα περισσότερα από τα διαδικαστικά αφορούν …λεφτά (προϋπολογισμός, αποζημιώσεις) και σημαντικές αποφάσεις, όπως η εσωτερική δομή των υπηρεσιών του Δήμου και η νέα διοίκηση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Δίου-Ολύμπου (ΟΠΑΔΔΟ). Κορυφαίο θέμα της σημερινής συνεδρίασης είναι το 4ο κατά σειρά, ήτοι η “Ενημέρωση για Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος ΦΟΔΣΑ 2023” που θα εισηγηθεί η πολύπειρη σε θέματα Περιβάλλοντος -λόγω πρότερης σχετικής θητείας-, Γενική Γραμματέας του Δήμου μας, Ελένη Τσιφοδήμου. Αναμένονται και ενδιαφέροντα θέματα στην ενημέρωση του δημάρχου προς το σώμα και πιθανώς ακόμη πιο ενδιαφέροντα από τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων (συνήθως και μόνιμα της αντιπολίτευσης, η πλέρια συμπολίτευση δεν εντοπίζει ποτέ προβλήματα, πλην Φαρμάκη και αυτό απαλά…). Τέλος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απασχολήσει και το θέμα της πρόσφατης αντικατάστασης του κοινοτάρχη Πλαταμώνα, λόγω προσωρινής αργίας του Νίκου Κωτούλα, οπότε θα μάθουμε και επίσημα στοιχεία της υπόθεσης από επίσημα και αρμόδια χείλη και να ξεκαθαριστεί αν πράγματι καταδίκη για “οικογενειακές-κληρονομικές υποθέσεις” μπορεί να οδηγήσει σε αργία αιρετού. Έστω και προσωρινή…

Η αίθουσα κλιματίζεται με νεοαποκτηθέν μοντέρνο κλιματιστικό, η παραμονή στην αίθουσα απαιτεί μάσκα αντί covid και όσοι από σας θέλετε να την παρακολουθήσετε από την άνεση και την ελευθερία του σπιτιού σας (συν να μην φανείτε πουθενά), υπάρχει πάντα η αναμετάδοση από το Διαδίκτυο και μακάρι επιτέλους να ενδιαφερθείτε.

Ζωντανή αναμετάδοση της σημερινής συνεδρίασης (κλικ εδώ).

 

Πρόσκληση 12η 27-07-2022 (ορθή) signed