Σ Π Ε Υ Σ Α Τ Ε ! ! ! ! ! !

μην το χάσετε -λέμε-

γιατί αυτό…. θα ‘χει και φαί – όχι μόνο χαρές και πανηγύρια – ΦΑΪ (τζάμπα κι από εθελοντές)

 

 

 

 

 

Ένα παγκοσμίως μοναδικό πολιτιστικό ΚΑΙ εκπολιτιστικό γεγονός, μια διοργάνωση που θα καταγραφεί στα παγκόσμια charts της διεθνούς δημιουργικής μαγειρικής και της γευσιγνωσίας υψηλού επίπεδου και αναλόγων απαιτήσεων, διοργανώνεται, όχι στη Μέκκα των chef (Βαρκελώνη) ή τις πρωτεύουσες των γεύσεων (Παρίσι και Ρώμη, Νέα Υόρκη και Ντουμπάϊ), αλλά στον θεϊκό τόπο μας, τον Ολύμπιο Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Το ρηξικέλευθον της επιφοιτήσεως που οδήγησε στην διοργάνωση του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ μας ήτο τόσο ξαφνικόν, ώστε οι διοργανωτές καταβάλλουν υπερανθρώπους προσπάθειες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προέκυψαν με την ανακοίνωση της πρόθεσης της δημαρχίας Γερολιόλιου να διοργανώσει εκδήλωση τοιαύτου διαμετρήματος και εμβελείας. Χαρακτηριστικά, η πρώτη αφίσα που φιλοτεχνήθηκε για το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ μας αποσύρθηκε ως ιδέα, προκειμένου να δημιουργηθεί άλλη, με πανελλήνια και παγκόσμια εμβέλεια, αφού -με την δημοσιοποίηση της διενέργειας του συγκεκριμένου φεστιβάλ, ακαριαίο και τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον μεγάλων, διάσημων δημιουργών/chef να προσέλθουν και να συμμετάσχουν, προσθέτοντας τα πιστοποιητικά της συμμετοχής τους στα μακρά βιογραφικά τους και σε περίοπτη θέση. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η διοργάνωση καθόρισε εκ των προτέρων να λάβουν μέρος στο φεστιβάλ ΜΟΝΟ κάτοικοι του Δήμου Δίου-Ολύμπου και ήδη εξετάζονται τρόποι να αλλάξουν οι σχετικοί όροι, ώστε οι κορυφαίοι σκούφοι του κόσμου να προσδώσουν μια ακόμη παράμετρο παγκόσμιας μοναδικότητας στο κορυφαίο γαστριμαργικό γεγονός. Οι ίδιοι θεωρούν εξαιρετικά δημιουργικό και χρήσιμο να συνυπάρξουν και να μαγειρέψουν δίπλα σε τοπικούς, καταξιωμένους μάγειρες και μαγείρισσες, όπως η τχια-Πατσιώ απ’ το Λιτόχωρο, κορυφαία δημιουργός πασπαλόπιτας. Η Ε τ Ο παρακολουθεί κατά πόδας τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει εγκαίρως και εγκύρως.

Η απήχηση του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ μας, έχει -όπως αναμενόταν- και ταυτόχρονη, τεράστια απήχηση στον παγκόσμιο Τύπο, ειδικά τον εξειδικευμένο, αυτόν δηλαδή που ασχολείται και καθορίζει τις παγκόσμιες τάσεις και επιβραβεύει νέες ιδέες, δημιουργεί trends και must και άλλα πολλά συναφή. Η αρχική πρόβλεψη για δημοσιογραφική κάλυψη του απαράμιλλου γεγονότος από πέντε -5- μόνο δημοσιογράφους και μάλιστα μόνο Έλληνες, εγκαταλείφθηκε πριν από λίγο και καταβάλλεται προσπάθεια να εντοπιστεί αναλόγου επιπέδου φιλοξενίας ενδιαιτήματα για διάσημους cullinary δημοσιογράφους που ετοιμάζουν βαλίτσες για Λιτόχωρο και Πλαταμώνα, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί συμβούλοι του Δήμου μας έχουν απευθυνθεί στο διπλωματικό μας σώμα, προκειμένου να εξασφαλιστούν πιστοποιημένοι διερμηνείς για όλες τις γλώσσες των αλλοδαπών δημοσιογράφων που θα προστρέξουν και οι οποίοι ήδη έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εξασφαλίσουν συνέντευξη ΚΑΙ από την τχια-Πατσιώ.

Η Ε τ Ο, ανταποκρινόμενη στο ρόλο, το καθήκον και την αποστολή της, θα ενημερώσει πλήρως το κοινό της για την παγκοσμίως κορυφαία διοργάνωση, με όλα τα πρόσφορα μέσα: ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο και ταυτόχρονες ζωντανές συνδέσεις με τα δύο σημεία που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. ΕΥΤΥΧΩΣ, η αρχική ανακοίνωση του Δήμου που ενημέρωνε για διήμερο φεστιβάλ σε Δίον, Λιτόχωρο και Πλαταμώνα, εγκαταλείφθηκε ήδη από την διοργανώτρια OPENWAYS και αυτό θα υπάρξει μόνο σε δύο περιοχές και για μία μέρα στην κάθε μία. Οπότε και η Ε τ Ο δεν θα χρειαστεί να γίνει … έξι κομμάτια.

Τελικώς και συμπερασματικώς,… κρατάμε όρεξη ρεζερβέ και το επόμενο σ/κ πάμε όλοι στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ, όπου -πέραν ΟΛΩΝ των άλλων- ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!!

*  

λόγω έλλειψης της αφίσας, βάλαμε ένα γράφημα δικό μας… και χωρίς αφίσα βέβαια… το γεγονός είναι ήδη ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ενδιαφέροντος.-

(Βαγγέλη, κάνε κλικ εδώ)