“… χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών…”

και πως κρύβεται ο φασισμός εκλεγμένης κυβέρνησης

πίσω από “υπηρεσιακές” αποφάσεις και ενέργειες

 

 

 

Δημιούργησαν ειδικό τμήμα στην Αστυνομία για να αστυνομεύει τα Πανεπιστήμια και να μην ασχολούνται με την αποστολή αυτή άλλα τμήματα της Αστυνομίας. Έφτασαν να επιστρατευτούν τα άλλα τμήματα της Αστυνομίας που ήθελαν τάχα να μην ασχολούνται, για να επιβάλλουν… την ειδική πανεπιστημιακή αστυνομία. Η οποία στο ΑΠΘ θα φέρει εις πέρας την απαοστολή της με έξι -6- αστυνομικούς. Χθες, το τμήμα της Αστυνομίας που δήθεν δεν θέλουν να ασχολείται με το πανεπιστήμιο, … παραασχολήθηκε και …εκτός μαθήματος. Σε μια συναυλία με 4-5.000 θεατές. Συναυλία αντίθεσης στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Με τρόπο συντριπτικό. Με ανευθυνότητα φονική.

Σήμερα, ένας διαπιστωμένα φαιδρός συνδικαλιστής αστυνομικός, δήλωσε σε κανάλι που επιμένει να του δίνει βήμα ότι το θέμα -της πανεπιστημιακής αστυνομίας- έχει πολιτική υφή. πριν λίγο εξέδωσε ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία. Η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα σιωπά. Μιλά μόνο η υπηρεσία που υλοποίησε την απόφαση της κυβέρνησης. Το θέμα είναι αποκλειστικά … υπηρεσιακόν. Κι όπως πολλά παρόμοια, τα χειρίζεται η Αστυνομία. “Με την χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών”. Τι δεν καταλαβαίνεις; Στα βίντεο που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε και το πλήθος “των ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου” και το πόσο σφοδρή και επικίνδυνη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσαν κατά των αστυνομικών (σε σημείο άσχχετο με την συναυλία και πολύ μακριά της).

 

 

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης σχετικά με επίθεση σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων στο Α.Π.Θ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 17 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, εκμεταλλευόμενη την παρουσία συγκεντρωμένου πλήθους κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης – συναυλίας σε υπαίθριο χώρο του Α.Π.Θ. (γρασίδια Φιλοσοφικής Σχολής), αποσπάστηκε από αυτό και κινήθηκε αιφνιδιαστικά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με ρίψεις αντικειμένων (πέτρες) κατά αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του κτιρίου του Τμήματος Γεωπονίας, για την προστασία της κατασκευής της Βιβλιοθήκης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκρούσουν την επίθεση, απώθησαν τους επιτιθέμενους με τη χρήση ενδεδειγμένων μέσων και τακτικών, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη ενσωματώθηκαν στα άτομα που παρακολουθούσαν την εκδήλωση. Η ανωτέρω απώθηση πραγματοποιήθηκε σε απόσταση από το χώρο της συναυλίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κινήθηκαν εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν και δεν έγινε χρήση χημικών από αυτές στο χώρο της συναυλίας.

Στη συνέχεια και κατά την αποχώρηση του πλήθους μετά από διακοπή της συναυλίας, ομάδα ατόμων εκτόξευσε εκ νέου αντικείμενα (πέτρες) σε έτερες αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθως περί τα (1.000) άτομα συγκεντρώθηκαν πλησίον της Καμάρας και διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Εγνατία τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων. Έπειτα, κινήθηκαν προς το χώρο του Α.Π.Θ. ρίπτοντας αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ) και τοποθέτησαν εκ νέου κάδους απορριμμάτων στο οδόστρωμα, προκειμένου να παρεμποδίσουν την κίνηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με το ειδικό όχημα ρίψης νερού τους απώθησαν. Στη συνεχεία οι προαναφερόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Πλατείας Αρχαίας Αγοράς απ’ όπου και αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τέσσερις (4) προσαγωγές και μία σύλληψη 27χρονου ημεδαπού (ο οποίος δε φέρει φοιτητική ιδιότητα) για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ προκληθήκαν φθορές σε κάδους απορριμμάτων και αστυνομικό εξοπλισμό.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η απόσταση μεταξύ της συναυλίας και του σημείου που τα ΜΑΤ …δέχτηκαν επίθεση από αντεξουσιαστές(;) και πόσο κινδύνεψαν (τα ΜΑΤ)

 

 

 

Μια νύχτα θα ‘ρθει από μακριά, βρ’αμάν, αμάν,αέρας πεχλιβάνης,να μη μπορείς να κοιμηθείς, βρ’αμάν, αμάν,μόλις τον ανασάνεις.Θα ‘χει θυμάρι στα μαλλιά, βρ’αμάν, αμάν,κράνα για σκουλαρίκιακαι μες στο στόμα θα γυρνάν, βρ’αμάν, αμάν,ρητορικά χαλίκια.Θα κατεβεί σαν άρχοντας, βρ’αμάν, αμάν,θα κατεβεί σαν λύκος,να πάρει χρώμα και ζωή, βρ’αμάν, αμάν,της μοναξιάς ο κήπος.Τα μελισσάκια θα γυρνάν, βρ’αμάν, αμάν,γύρω απ’ τις πολυθρόνεςκαι το νερό το κρύσταλλο, βρ’αμάν, αμάν,θα ρέει απ’ τις οθόνες.Αγέρα να ‘σαι τιμωρός, βρ’αμάν, αμάν,να ‘σαι και παιχνιδιάρηςκι αν βαρεθεί η ψυχούλα μου, βρ’αμάν, αμάν,να ‘ρθεις να μου την πάρεις.Για να κοιτάζει από ψηλά, βρ’αμάν, αμάν,του κόσμου τη ραστώνη,να ξεχαστεί σαν των βουνών, βρ’αμάν, αμάν,το περσινό το χιόνι.