Στάση στο Λιτόχωρο

για το δοκιμαστικό δρομολόγιο, ένα μήνα μετά

Ε τ Ο – α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ό

 

 

 

 

 

Στις 10 περίπου το βράδυ της 29ης Μαρτίου 2023, ένα μήνα μετά την “ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών”, η μία από τις δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες που θα έκανε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ξεκίνησε να κατηφορίζει αργά προς το νότο. Στις 23.40, εξίσου αργά, προσέγγισε τον σταθμό του Λιτοχώρου.

Ο μακρύς συρμός με τα περίπου 40 βαγόνια μπήκε στο σταθμό που περίμεναν σιδηροδρομικοί της Hellenic Train, σταμάτησε για λίγα λεπτά, δύο άτομα που περίμεναν την άφιξή της επιβιβάστηκαν στην μηχανή, ο σταθμάρχης έδωσε το σήμα και ο συρμός συνέχισε την πορεία του προς την Αθήνα.

Έτσι, η μια από τις δύο αμαξοστοιχίες που θα διατρέξουν δοκιμαστικά τον κύριο σιδηροδρομικό άξονα της χώρας διέσχισε τον Δήμο μας, κάνοντας στάση στο Λιτόχωρο και τους Νέους Πόρους, για να συνεχίσει για τα Τέμπη και να προσπεράσει το σημείο της τραγωδίας. Άγνωστο παραμένει αν την 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο επιβατικού συρμού από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη, στον οποίο θα επιβαίνει και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για τις μεταφορές, κος Γεραπετρίτης.