Τέλος ο Πασχάλης απ’ το “Αλεξάνδρειο”

έχασε την έφεση

και επικυρώθηκε η δικαστική απόφαση που ακύρωσε την εκλογή του – στην Πιερία οι Παμμακεδονικές για το Παγκόσμιο Συνέδριο

Τέλος φαίνεται να έχει λάβει η “εποχή Πασχάλη” στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, μετά την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης που έκρινε και απέρριψε την έφεση του στην πρωτόδικη απόφαση, με την οποία ακυρώθηκαν τα αποτελέσματα της Γενικής της 23ης Δεκεμβρίου του 2019.

Τρεισήμισι χρόνια μετά τα δραματικά εκείνα γεγονότα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την έφεση του Διονύση Πασχάλη και επικύρωσε την πρωτόδικη δικαστική απόφαση (ακύρωσης της ΓΣ του Αλεξανδρείου). Αποτέλεσμα της τότε Γενικής Συνέλευσης ήταν η ανάδειξη του Δ. Πασχάλη στην θέση του προέδρου και εννέα μελών.

Το πιθανότερο είναι ότι μετά την απόφαση επί της έφεσης Πασχάλη θα τοποθετηθεί πάλι προσωρινή διοίκηση, κάτι που δεν αποκλείεται να ζητήσει με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ο πρώην δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και πρώην πρόεδρος του “Αλεξανδρείου”, μόνιμα αντίπαλος του Πασχάλη, Κώστας Δημόπουλος.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες της Ε τ Ο, στα τέλη Αυγούστου, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις θα πραγματοποιήσουν το Παγκόσμιο Συνέδριό τους στην Πιερία και -μεταξύ άλλων- θα εκλέξουν και την νέα Ανώτατη Αρχή, οπότε θα υπάρχει η δυνατότητα να εκλεγεί και η νέα διοίκηση του “Αλεξανδρείου”, το οποίο θα διαχειρίζεται στο ενδιάμεσο διάστημα προσωρινή διοίκηση. Οι πρόσφατες περιπέτειες του Ιδρύματος έχουν αναδείξει πλήρως την ανάγκη να αποκτήσει το ΔΙΜΜΑ μια σοβαρή διοίκηση-Εκτελεστική Γραμματεία, ενώ οι Πασχάλης και Δημόπουλος έχουν αποτραβηχτεί από την ενασχόλησή τους και με τα του Ιδρύματος.