Μια οντότητα … στα τρία

και οι πολύ χρήσιμοι στην διοίκηση

εθελοντές και υπηρεσιακοί (από ένας ήταν, αλλά έχουν μια τάση να αυξάνουν τα ανύπαρκτα, όπως τις επιδόσεις της σημερινής δημαρχίας)

 

 

Ο πρώτος απ΄ τους τρεις, ο Τσαρδούνης, έχει ικανότητες ως και να γνωρίζει τι και πόσα κατανοεί και καταγράφει ο εγκέφαλός μας!!!

Ο πρώτος απ’ τους τρεις “Χρήσιμους Πολίτες” που θα γίνουν στο μέλλον … χίλιοι δεκατρείς, ΔΕΝ αποκαλύπτει ούτε έναν όνομα των τριών πρώτων “Χρήσιμων Πολιτών”, αλλά ζητάει από τους -μη χρήσιμους;;;- συμπολίτες του που προσήλθαν στην προπαγανδιστική εκδήλωση υπέρ της σημερινής διοίκησης του Δήμου (μας), να δηλώνουν το όνομά τους, προκειμένου να καταθέσουν ερωτήσεις και απορίες και να αναζητήσουν ενημέρωση!!!
Ο Τσαρδούνης.

 

 

Ο Τσαρδούνης, ο μόνος γνωστός εκ των ήδη τριών “Χρήσιμων Πολιτών” (Περιοχή Προπέλα Λιτοχώρου, τηλέφωνο τάδε, αυτός με τον οποίο, νεοσύστατος οργανισμός του Δήμου (μας) συνδιοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για φυσικές καταστροφές, αντισεισμική προστασία, καθαριότητα και ανακύκλωση και δεν ξέρω τι άλλο. Εκδήλωση στην οποία προσήλθαν λιγότεροι από 15 δημότες και ουκ ολίγοι υποψήφιοι και στελέχη της απερχόμενης δημαρχίας, μεταξύ των οποίων και μέλη της Επιτροπής Ανακύκλωσης. Της Επιτροπής που από την πλήρη αφάνεια και απραξία την χωρίζει μόνο μία τηλεδιάσκεψη, δύο χρόνια πριν. Και πολλά στελέχη και η υποψήφια δήμαρχος της παράταξης του ΚΚΕ και η σημερινή εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος.
Ο Τσαρδούνης με την συμπεριφορά “φωτίστηκε ο εγκέφαλός σας, ανυπάκουοι και μη χρήσιμοι πολίτες”, σε μια εκδήλωση που δεν πρόσθεσε το παραμικρό σ’ αυτά που γνωρίζουμε, χρόνια τώρα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ούτε μετά την εισήγηση και τις απαντήσεις προς πολίτες του αναπληρωτή προϊσταμένου του αρμόδιου με την Καθαριότητα τμήματος του Δήμου (μας).
Ο Τσαρδούνης.
Ο μόνος που ΔΕΝ ντράπηκε να γίνει τόσο χρήσιμος και τόσο βολικός στον δήμαρχο και την διοίκησή του, σε τόσο προεκλογική περίοδο. Ο Τσαρδούνης.

 

 

 

Κε Στρογγύλη,
αν μετά τόσα χρόνια στην διοίκηση του συγκεκριμένου τμήματος των υπηρεσιών του Δήμου (μας), ΔΕΝ γνωρίζετε ποιοι είναι είναι μεγάλοι και οι μικροί ρυπαντές του Δήμου (μας), ενώ γνωρίζετε ότι το σύστημα “ο ρυπαίνων πληρώνει με το κιλό” εφαρμόζεται ήδη από το 2023 και ούτε αν το εφαρμόζει ήδη κάποιος Δήμος της χώρας… δεν πρέπει να βρίσκεστε στην συγκεκριμένη θέση. Με τίποτα. ΚΑΙ γιατί είστε και πανεπιστημιακός. Αυτό εξηγεί και γιατί δεχτήκατε εσείς, υπηρεσιακός παράγοντας/μόνιμος υπάλληλος του Δήμου (μας) να πάτε σε μια τόσο προεκλογική “εκδήλωση”… Χρήσιμος είστε και σεις, και πολίτης και υπάλληλος, αλλά όχι στους δημότες. Στην διοίκηση. Κρίμα. Είχαμε μεγαλύτερες ελπίδες. Έστω και τώρα, μπορείτε να παραιτηθείτε και να αναζητήσετε την τύχη σας στην ελεύθερη αγορά. Κι όταν σας ελέγξει σε μια τέτοια θέση πελάτης της ιδιωτικής εταιρείας που σας πληρώνει, να απαντήσετε -για τόσο ζωτικό θέμα” …”δεν γνωρίζω”.
Σίγουρα, κε Στρογγύλη ΔΕΝ γνωρίζετε και τι πληρώνουμε στον ΦΟΔΣΑ -με το κιλό- και πως υλικά που δεν μπορούν να καταλήγουν στην αρχαία χωματερή μας… και καταλήγουν εκεί και αυξάνουν το βάρος που επιβαρύνει την τσέπη μας. Όσο για την ανακύκλωση (μας)… φράγκο δεν θα αφαιρεθεί και από τις φετινές μας επιδόσεις στην τόσο διαφημισμένη ανακύκλωση του Δήμου μας. Για την ενημέρωσή σας, ο Δήμος 3Β (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης), όχι κάνας Δήμος των 25-30 χιλιάδων κατοίκων, αλλά πολύ μεγαλύτερος, εφαρμόζει ήδη ανακύκλωση ανταποδοτική ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ και, ΑΝ αναζητήσετε το σχετικό ρεπορτάζ της Ε τ Ο, θα μάθετε πολλά, έστω και πολύ καθυστερημένα. Σας καλώ από τώρα να γράψουμε μαζί το ρεπορτάζ για το τι καταλήγει στην αρχαία χωματερή μας και με ευθύνη ποιων καταλήγουν εκεί όσα απαγορεύεται να καταλήγουν. Και τι είδους ευθύνες είναι αυτή η απαράδεκτη ανευθυνότητα.
Όσο για την υποχρέωση του Δήμου να ενημερώνει τους δημότες… με το καλό -ως δημότης και επιστήμονας- να απαιτήσετε και σεις ο ίδιος προσωπικά, να ανταποκριθεί ο Δήμος και η διοίκησή του -πληρέστερα και με πραγματική ευθύνη- στο καθήκον του αυτό, στην ερχόμενη πενταετία.

Κε Λαμπονίκο,
σίγουρα, σεις προσωπικά και τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΑΔΔΟ, εγκρίνατε δαπάνη 350 ευρώ για τον μπουφέ της εκδήλωσης. Σίγουρα επίσης, μπουφές ΔΕΝ υπήρξε, αλλά μόνο δύο 24άδες εμφιαλωμένο νερό του μισού λίτρου, έξι -6- συσκευασίες χυμού του ενός λίτρου, 2 ή 3 24αδες χάρτινα ποτήρια και δύο ανθοδέσμες που πολύ άγαρμπα προσφέρατε στους δύο ομιλητές. Όσο και να υπερτιμολογήσουμε τα παραπάνω υλικά, ΔΕΝ καταλήγουμε σε κόστος μεγαλύτερο των 150 ευρώ. Που πήγαν τα υπόλοιπα 200 -έστω-;;; Τώρα που ο νέος οργανισμός θα αποκτήσει λογιστή, θα μπορέσει να μας δώσει απαντήσεις; Αναμένουμε.

 

69Α4Ω9Δ-21Ε