Άρχισε η νέα σχολική χρονιά

με τον καθιερωμένο αγιασμό

και την ίδια, απαράδεκτη παράδοση της εκμετάλλευσης ακόμα και της εκπαιδευτικής διαδικασίας – χωρίς σημαντικά ή άγνωστα προβλήματα το “πρώτο κουδούνι”…

 

 

 

 

 

Με τις καθιερωμένες μακρόσυρτες τελετές, στις οποίες προσέρχονται όσοι το επιθυμούν, τελέστηκαν σήμερα οι αγιασμοί της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Δίου-Ολύμπου και της Πιερίας…

Η παράδοση να μετέχουν στον αγιασμό και να απευθύνονται στον αγιασμό και πολιτικοί και εκπρόσωποι πολιτικών, ακόμη και μη εκλεγμένων και όποιος έχει κάποιον καημό να παραστεί και να μιλήσει μετά αυτόν καθ’ αυτόν τον αγιασμό, καλά κρατεί … και φέτος ενισχύθηκε και λόγω των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. ΕΥΤΥΧΩΣ, οι άσχετοι με την σχολική κοινότητα επιλέγουν να … ζαλίσουν τα μεγαλύτερα παιδιά των γυμνασίων και των λυκείων.

Πριν και μετά τους σημερινούς αγιασμούς, πάμπολλα δελτία Τύπου εκδόθηκαν -και δημοσιεύτηκαν- με τις συνηθισμένες ως και τετριμμένες ευχές όλων (αιρετών, μη αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων) και κανένα δεν είδε το φως της δημοσιότητας που να καταγράφει και να ενημερώνει για τις ελλείψεις και τα κενά, έστω τα ελάχιστα. Αντιθέτως, πολλοί εμπλεκόμενοι, ασχέτως επιπέδου και καθηκόντων, βρήκαν χρόνο και διάθεση να ποστάρουν ό,τι επιθυμούσαν στα ΜΚΔ και να εισπράξουν “στημένα” συγχαρητήρια, ενθουσιωδών οπαδών και μονίμως ακολούθων. Για τα όσα έχουν μετατραπεί ήδη σε απαράδεκτη παράδοση, τεράστιες είναι και οι ευθύνες των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

 

Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην προστασία των ανηλίκων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Ε τ Ο -εδώ και πολλά χρόνια- ΔΕΝ δημοσιεύει τίποτα απ’ τα παραπάνω, όπως και τις ευχές πριν και μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις.