Εσάς σας πήραν;;;

για την φοβερή δημοσκόπηση;;;

έχουν οι πλέον γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων της χώρας τηλέφωνα που δεν απαντούν???

 

 

 

 

 

 

Απαντώ θετικά σε όλες τις προσκλήσεις για συμμετοχή σε δημοσκοπήσεις.

Τηλεφωνικές και ιντερνετικές, κυρίως.

Για έναν λόγο: για να ξέρω αν γίνονται νόμιμα και αν ο δημοσκόπος εφαρμόζει το Νόμο.

Συνήθως ολοκληρώνω όλο το ερωτηματολόγιο, περιμένοντας ο δημοσκόπος να ρωτήσει -έστω και τελευταία- την ερώτηση που κανονικά πρέπει να προηγείται και τίθεται στην πρώτη φάση της διαπίστωσης των χαρακτηριστικών του ερωτώμενου: “μήπως είστε δημοσιογράφος;”. ΑΝ το ρωτήσουν στην αρχή -ελάχιστοι και μόνο για σοβαρές δημοσκοπήσεις, σοβαρών πελατών-, η διαδικασία είναι εξαιρετικά σύντομη. Όταν ΔΕΝ το ρωτάνε και τους ρωτάω εγώ στο τέλος … μπλέκουμε άσχημα και συνήθως με την δέσμευση ότι “θα διαγράψω τις απαντήσεις σας” και διάφορα άλλα, όλα άθλια.

Στις 21.9.2023, στις 14.32, δέχτηκα ένα τέτοιο τηλεφώνημα.

Από το 2107103580.

Και απάντησα χωρίς να γνωρίζω ποιος με καλεί.

Ούτε κι όταν ολοκληρώθηκε η επικοινωνία μας είχα μάθει ποιος με κάλεσε.

Ποιος με ρώτησε τόσα πολλά και τόσο ευαίσθητα, χωρίς καν να μου πει ποιος είναι, που είναι, ποια είναι η ονομασία της εταιρείας/ιδρύματος/φορέα/ό,τι που με κάλεσε, με ποια αφορμή με κάλεσε και γιατί, αν έχει το δικαίωμα να το κάνει και αν δεσμεύεται από κάποια νομοθεσία να το κάνει όπως πρέπει κι ότι μπορεί και θέλει να προστατέψει τα όσα ευαίσθητα, πολύ ευαίσθητα ζήτησε και του κατέθεσα;;;

Ρωτήθηκα για το ποια θεωρώ τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου μας.

Και χωρίς να το ζητήσω, μου προτάθηκαν μερικές πιθανές απαντήσεις που -φυσικά- αφορούν τα συνήθη ύποπτα, τα προβλήματα-δευτεράντζες που ακόμα παλεύουμε να λύσουμε, 23, σχεδόν 24 χρόνια μέσα στον 21ο αιώνα: δρόμους, σκουπίδια και λοιπές υπεκφυγές, αόριστες και παραπλανητικές όπως “ο οικισμός”… . Κι απάντησα ότι το σημαντικότερο πρόβλημα -κατ’ εμέ- είναι η διαφθορά της διοίκησης. Αν απαντούσα “οι δρόμοι”, ο δημοσκόπος θα με καλούσε -πιθανότατα- να ορίσω και το δεύτερο σημαντικότερο.

Δεν μου ζήτησε δεύτερο σημαντικότερο όταν του είπα ότι για μένα το κύριο, το βασικό πρόβλημα είναι η διαφθορά της διοίκησης και έπεται η ανάλογη διαφθορά μεγάλου μέρους της κοινωνίας του Δήμου μας. Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκα και για το ποιον θα ψηφίσω για δήμαρχο στις 8.10.2023 και ποιον θα ψήφιζα αν οι εκλογές γινόταν αύριο. Ποιο κόμμα ψήφισα στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και αν θα το ξαναψηφίσω στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Στοιχεία άκρως προσωπικά και ευαίσθητα, δηλαδή.

Και τα ρώτησε κάποιος χωρίς ΚΑΝ να πει το παραμικρό για την ταυτότητά του.

Όταν ολοκληρώθηκε το τηλεφώνημα, είχα στην διάθεσή μου μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου.

Τον καλώ συνεχώς από την στιγμή που τέλειωσε η συνομιλία μας.

Και ακούω μόνο μουσική. Τίποτ΄ άλλο.

Ούτε ένα ηχογραφημένο μήνυμα “Καλέσατε το τάδε, παρακαλώ περιμένετε, είστε σε σειρά προτεραιότητας”. Τίποτα. Μόνο μουσική. Εύχομαι να κάλεσα κάπου στην Ελλάδα. Αν όχι… με βλέπω χωρίς τηλέφωνο εντός ολίγου.

Έψαξα τον αριθμό στο Διαδίκτυο.

Το μόνο αποτέλεσμα που περιέχει κάποιο στοιχείο είναι αυτό.

 

 

Εδώ και λίγες μέρες, ακούω από πολλούς στην περιοχή μας, ότι “σέρνονται” δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Οι περισσότεροι, στην αρχή παρόμοιων τηλεφωνημάτων ενημερώθηκαν ότι την δημοσκόπηση διενεργεί η Kapa Reasearch ή η MRB. Ούτε η μία, ούτε η άλλη φαίνεται να είναι κάτοχοι του 210-7103580 και του 210-4409353 που επίσης διενεργεί δημοσκόπηση στην περιοχή μας. Και οι δυο αυτές εταιρείες έχουν γνωστά στοιχεία και τηλέφωνα και τα δύο άγνωστα δεν είναι δικά τους.

Ποιος με κάλεσε και κατέγραψε τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα;

Τήρησε την νομοθεσία περί δημοσκοπήσεων;

Έχει το δικαίωμα να κάνει δημοσκοπήσεις;;;

Αν δεν το έχει;

Η Ε τ Ο απευθύνθηκε στους τρεις υποψηφίους δημάρχους μας και ζήτησε να ενημερωθεί αν μετέχουν σε ή παρήγγειλαν δημοσκόπηση που διενεργείται από τα παραπάνω τηλέφωνα. Κιάφας και Τηλέγραφου απάντησαν πως, όχι δεν έχουν καμία σχέση με καμία δημοσκόπηση. Ο τρίτος υποψήφιος και απερχόμενος δήμαρχος, Βαγγέλης Γερολιόλιος, δεν απάντησε ακόμα στο χθεσινό ερώτημα. Όπως ενημέρωσε την Ε τ Ο η υποψήφια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, δέχτηκε και η ίδια το τηλεφώνημα του δημοσκόπου, δέχτηκε να απαντήσει, δεν ρωτήθηκε αν είναι υποψήφια και ότι άλλο σχετικό με το ποιος ΔΕΝ μπορεί να απαντήσει στην δημοσκόπηση και τελικά… κλήθηκε να απαντήσει και ποιον θα ψήφιζε για δήμαρχο: τον Γερολιόλιο, τον Κιάφα ή … τον εαυτό της.

Όσο φαιδρά και αν φαντάζουν όλα τα παραπάνω, είναι ταυτόχρονα και απαράδεκτα και πιθανώς παράνομα και πάρα πολύ σημαντικά, αφού αφορούν άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και προεκλογική δημοσκόπηση, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Και για να είναι τα πράματα στη σειρά τους, το πρώτο ερώτημα απευθύνεται στον πλέον αρμόδιο: Θα φροντίσετε να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα ή -αν όχι αυτά- όσα άλλα πιθανώς προκύψουν σε σας, κε εισαγγελέα;;; Όχι στο τέλος του χρόνου ή το 2025. Τώρα. Άμεσα. Γιατί στις 8.10.2023 ψηφίζουμε. Αν αναλάβετε να ερευνήσετε την υπόθεση της γελοίας δημοσκόπησης, δεν πρέπει άμεσα να εντοπίσετε τον δημοσκόπο/δημοσκόπους και να κατάσχετε την -πιθανώς ηλεκτρονική-καταγραφή των τηλεφωνικών συνεντεύξεων;;;