Ένας διαγράφηκε

κι ένας τα κατάφερε

ενώ τάχα γλυτώσαμε απ’ τους ακραίους – υποψήφιος να ‘ναι κι ό,τι να ‘ναι???

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Υποτίθεται ότι μετά το ρεπορτάζ της Ε τ Ο, της 21ης Απριλίου 2023, η υποψήφια συμπαράταξη του Βαγγέλη Γερολιόλιου προβληματίστηκε, συνεδρίασε και αποφάσισε την διαγραφή Τσιουπλή από τους υποψήφιούς της. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο εκ των σοσιαλιστικών δυνάμεων του δημαρχιακού συνδυασμού, Αστέριος Φαρμάκης, διευκρίνισε ότι το διάστημα των 12 ημερών που μεσολάβησε από το ρεπορτάζ ως την διαγραφή οφείλεται στις διαδικασίες προβληματισμού και τελικής απόφαση να μην συμπεριληφθούν ακραίοι/ακροδεξιοί στην ΣΥΝθεση ΙΙ. Είναι όμως έτσι.

Ο Βαγγέλης Γερολιόλιος επιμένει πως ναι. Όταν και δεύτερος ακραίος εντοπίστηκε στους υποψηφίους του, η αντίδρασή του ήταν “όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό στο προφίλ του”. Πράγματι, την μέρα της ανακοίνωσης δεν υπήρχε. Όπως δεν υπήρχε και κάτι παλιότερο που αφορούσε την διοίκηση Γερολιόλιου και τον υποψήφιο και που στην πορεία εξαφανίστηκε από το ΜΚΔπροφίλ του υποψηφίου. Υπήρξαν όμως και οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν ΔΕΝ είναι μοντάζ.

Πιθανότατα υπάρχουν και σε άλλους συνδυασμούς κι άλλοι ακραίοι/ακροδεξιοί, μέλη των “Σπαρτιατών” σήμερα, της “Χρυσής Αυγής” χθες ή ανένταχτοι και εμφανώς νοσταλγοί της χούντας, του βασιλιά, ό,τι αντιδημοκρατικού σχηματισμού στην Ελλάδα. Όταν φτάσουν να ποστάρουν το πουλί της χούντας ή να επαινούν τον Στάλιν πχ για τα γκούλαγκ και ανακηρυχτούν υποψήφιοι… εδώ είμαστε να τους εντοπίσουμε και να διαγραφούν. Εκτός κι αν κριτήριο για την διαγραφή είναι τι πρόλαβαν να σβήσουν απ’ το προφίλ τους, οπότε και μετακινήθηκαν στο δημοκρατικό τόξο (μ’ ένα ή περισσότερα delete).

ΥΓ: ο εναγκαλισμός του Βαγγέλη Γερολιόλιου δεν αφορά μόνο την παρουσία ακραίων στο ψηφοδέλτιό του. Κυρίως αφορά σημαντικότερες επιλογές του, πχ το γεγονός ότι ανέχτηκε με κάθε τρόπο, ακόμη και μην εφαρμόζοντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του -τότε- Δήμου Λιτοχώρου που είναι σε πλήρη ισχύ, την τέλεση της γιορτής μίσους που διοργανώνουν απόστρατοι κάθε χρόνο στο Ηρώο του Λιτοχώρου. Ως δήμαρχος, θα μπορούσε να ζητήσει από την Αστυνομία την εφαρμογή του νόμου, αφού με μια από τις πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, το σχετικό αδίκημα δεν κινητοποιεί την Αστυνομία αυτεπάγγελτα, αλλά απαιτεί έγκληση. Που την κάνει ο έχων έννομο συμφέρον. Το ίδιο έπραξε -”την πάπια”- και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Λιτοχώρου και αμέσως μετά δήλωσε το μοναδικής αξίας “δεν πήγα ως αιρετός, αλλά ως απόστρατος αστυνομικός”… ΟΛΑ ΑΥΤΑ, θα μπορούν να τεθούν σε μια συνέντευξη ή σε ένα debate. Έδωσε ελάχιστες, οπότε πολλά δεν βρήκαν την θέση τους ως ερωτήσεις και αρνήθηκε το -διπλό- debate, επιβάλλοντας τον μονόλογο απ’ το μπαλκόνι του υποψηφίου. Ολοκληρωτικά.