“Την κοπάνησαν” απ’ τις εφορευτικές

παρά τα 40 ευρώ

ρεπορτάζ από τις σημερινές εκλογές σε όλα τα τμήματα του Δήμου μας

 

Στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, οι σημερινές Αυτοδιοικητικές Εκλογές κυλούν ομαλά, παρά την αθρόα… αποχή των μελών των εφορευτικών επιτροπών από τα καθήκοντά τους. Συμπεριφορά που προκαλεί ερωτηματικά και για την οργάνωση των εκλογών στο σημείο αυτό και για τις αυξημένες απουσίες, ενώ τα μέλη των επιτροπών αυτών αποζημιώνονται σήμερα με 40 ευρώ. Πολλοί αποδίδουν την αποχή αυτή ως αντίδραση και έμπρακτη διαμαρτυρία, αφού τα συγκεκριμένα καθήκοντα διαρκούν μεταξύ 15 ως και 20 ωρών.

Υπήρξαν ως και τμήματα, όπως το 53ο Λιτοχώρου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο δεν προσήλθε κανένα από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, ούτε και οι αναπληρωτές του, ενώ οι ειδοποιήσεις έχουν σταλεί εδώ και μεγάλο διάστημα. Στα γειτονικά του 53ου τμήματα, η εικόνα ήταν διαφορετική, με το ένα τμήμα να στελεχώνεται πλήρως και μάλιστα τα μέλη να παρουσιάζονται πριν καν την άφιξη του δικαστικού αντιπροσώπου, ενώ στο άλλο να λείπει μόνο ένας από τους τρεις. Κατά τ’ άλλα, δεν υπήρξαν προβλήματα στην διαδικασία που συνεχίζεται με την προσέλευση να αυξάνεται αυτή την ώρα (5μμ), μετά την συνηθισμένη και φυσιολογική κάμψη του μεσημεριού. Σημαντική αναμένεται να είναι και η αποχή των εκλογέων και στις σημερινές εκλογές.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7μμ, εκτός κι αν εκείνη την ώρα υπάρχει “ουρά” εκλογέων σε αναμονή. Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εσωτερικών και ο μηχανισμός που έχει στηθεί για την μετάδοση των αποτελεσμάτων υπόσχονται ότι μετά τις 10.30 το βράδυ απόψε θα μεταδώσουν τα πρώτα τελικά αποτελέσματα. Οπότε, … Κυριακή-κοντή γιορτή και υπομονή λίγων ωρών ακόμη για να μάθουμε τι ψηφίσαμε.

Μείνετε συντονισμένοι στην Ε τ Ο για τα πρώτα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα του Δήμου μας.

Δελτίο Τύπου / με την ευγενική παράκληση να δημοσιευτεί

ΣΥΝΘΕΣΗ: Ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, άσκησε το πρωί της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023, το εκλογικό του δικαίωμα στο 48ο Εκλογικό Τμήμα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου.

Ο Βαγγέλης Γερολιόλιος ήταν ευδιάθετος ενώ παράλληλα δήλωσε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα

Κάλεσε επίσης τους συνδημότες του να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις εκλογές και ευχήθηκε στους υποψηφίους καλή επιτυχία.

Δελτίο Τύπου

Πέτρος Κιάφας: Σήμερα ψηφίζουμε για αλλαγή στη Διοίκηση του Δ.Δίου-Ολύμπου

 

«Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή στη Διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου, για αλλαγή σελίδας, για ανάπτυξη και πρόοδο σε όλο τον Δήμο», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Πέτρος Κιάφας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, έξω από το εκλογικό τμήμα.

Νωρίτερα, στον Πέτρο Κιάφα έγινε μια θερμή υποδοχή από κατοίκους της Καρίτσας που τον περίμεναν για να του ευχηθούν «καλή επιτυχία» «με το καλό και Δήμαρχος».

Ο Επικεφαλής της «Προοπτικής για τον Δημο-τη» ευχαρίστησε τους δημότες για τα καλά τους λόγια και για τις ευχές τους, επισημαίνοντας: «Με τη δική σας ψήφο και με την ψήφο των δημοτών του Δίου-Ολύμπου θα γίνω Δήμαρχος»! Και πρόσθεσε λέγοντας: «Το βλέπω στα μάτια των δημοτών ότι προσμένουν να ξημερώσει μια καινούργια μέρα για τον τόπο μας. Σας ευχαριστώ πολύ»!