Ξαναμετράνε το Λιτόχωρο

άγνωστο γιατί

και με αίτημα ποιου/ποιων

 

 

 

 

Η χθεσινή φήμη επιβεβαιώθηκε με τον επισημότερο τρόπο, από το site του Υπουργείου Εσωτερικών με τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της Κυριακής που εμφάνιζε -ως πριν λίγο- την ενσωμάτωση των σταυρών προτίμησης να έχει επιστρέψει στο 85,71%, ενώ είχε ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας, 9.10.2023.

Είναι δεδομένο ότι κατατέθηκε ένσταση και αίτημα για επανακαταμέτρηση, αλλά άγνωστο με ποια αφρμή και από ποιον/ποιους. Μέχρι στιγμής, δεν εμφανίστηκε κάποια αλλαγή στα αποτελέσματα και στην σειρά εκλογής στην ΔΕ Λιτοχώρου. Καμία παράταξη δεν έχει ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό, αν και παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, αφού οι παραξενιές του εκλογικού νόμου μπορούν να επιφέρουν αλλαγές στον αριθμό των εδρών και το πως αυτές κατανέμονται ανά Δημοτική Ενότητα, παρ’ όλο που οι εκλογείς μπορούσαν να επιλέξουν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους απ’ όλες τις Ενότητες και ανεξάρτητα από το σε ποια Δημοτική Ενότητα ανήκουν.

Η “σιγή ιχθύος” πάντως βοηθά στο να μην εκδηλωθεί -δραματικότερα και ενεργέστερα- ο διχασμός των δημοτών που πολλοί βλέπουν παντού, εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια…