Πως (δεν) ψηφίζουμε

και πως εκλέγονται

μια διαδραστική συζήτηση που φαίνεται ήδη πολύ ενδιαφέρουσα και -καθυστερημένα- επίκαιρη

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
σε Ανοιχτή Συζήτηση

 

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο Λιτόχωρο, ανοίγουμε συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Παπαθανασίου*, με αφορμή την μεταπτυχιακή του εργασία για το Εκλογικό Σύστημα στην Ελλάδα**.

Το συντονισμό της κουβέντας αναλαμβάνει ο Γιώργος Βάραγκας.

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας και να συνομιλήσουμε όλες και όλοι μαζί στα πλαίσια ενός διαδραστικού διαλόγου, για θέματα όπως τα εκλογικά αποτελέσματα σε Δήμους και Περιφέρειες, τις στρεβλώσεις της ενισχυμένης αναλογικής, το μέγεθος της αποχής ή την εκπροσώπηση των γυναικών σε θεσμικές θέσεις.

Ο λόγος σε όλους και όλες που επιθυμούν να συζητήσουν μαζί μας.

________

*Ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών ΑΠΘ, με κατεύθυνση τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη.

Οι μεταπτυχιακές του σπουδές αφορούν την Ειδίκευση στη λειτουργία των εθνικών και υπερεθνικών θεσμών, στην συλλογή και ανάλυση δεδομένων και στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων. Επιπλέον μόλις αποφοίτησε από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Δίκαιο και Οικονομικά», μεταξύ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

** Η εργασία του αφορά ουσιαστικά τις διαφορές ανάμεσα στα δύο εκλογικά συστήματα του 2019 και το τωρινό, με βάση το οποίο διενεργήθηκαν οι πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές και έγινε στα πλαίσια τού διατμηκατικού μεταπτυχιακού του ΑΠΘ, μεταξύ των Τμημάτων Πολιτικών καί Οικονομικών Επιστημών. Η εργασία έγινε το Δεκέμβρη του 2022 και -μεταξύ άλλων- ασχολήθηκε και με την σύγκριση των δύο νόμων και αξιοποίηση δδείγματος από τις εκλογές του 2019.