για τις ενστάσεις που ανησυχούν δεκάδες ιδιοκτήτες – αντί συζήτησης ως θέμα σε κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πρόσφερε ο δήμαρχος
Ο επικεφαλής της “Προοπτικής για το Δημο-τη” και χαμένος των πρόσφατων εκλογών, Πέτρος Κιάφας, έκανε σήμερα την πρώτη μετεκλογική του εμφάνιση με ένα αίτημα προς τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου που έμεινε αναπάντητο την πρώτη μέρα και αναμένεται να παραμείνει αναπάντητο και όλες τις επόμενες…
Το αίτημα απευθύνθηκε στον Βαγγέλη Γερολιόλιο προσωπικά και αφορά το ζέον θέμα των ενστάσεων που κατέθεσε -“στο παρά πέντε”- στο Κτηματολόγιο ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και έχει αναστατώσει σημαντικότατο αριθμό ιδιοκτητών στο Λιτόχωρο. Ξεπερνώντας την καθησυχαστική δήλωση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου (ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κι αφού γνωμοδοτήσει σχετικά η νομική υπηρεσία του Δήμου), ο Κιάφας ζήτησε ειδική συνεδρίαση, αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα και άμεσα. Επιπλέον, ο επικεφαλής της “Προοπτικής” ζητάει στην ανακοίνωσή του, να κληθούν στην συνεδρίαση και εμπλεκόμενοι ή πιθανοί ενδιαφερόμενοι, όπως νυν και πρώην βουλευτές και αιρετοί της Αυτοδιοίκησης. Ήδη, στην δήλωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 15.11.2023, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος έδειξε για ευθύνες … στο απώτερο παρελθόν και στην αγωγή του 1980, αποφεύγοντας να εξηγήσει ή να αναφερθεί στα επόμενα στάδια μιας διαδικασίας που ολοκληρώθηκε σε δικαστήρια και στο Υποθηκοφυλακείο.
Στην ενημέρωση από το Κτηματολόγιο που έχουν λάβει ήδη πολλοί ιδιοκτήτες της περιοχής του Λιτοχώρου, για την αμφισβήτηση των δηλώσεών τους, υπάρχει επισήμανση ότι η ένσταση απορρίφθηκε, χωρίς αυτό να καθησυχάζει στο παραμικρό, αφού και ο δήμαρχος και νομικοί προβλέπουν ότι θα χρειαστεί εκ νέου ανάμιξη των δικαστηρίων για την ευτυχή κατάληξη όλων αυτών των διαδικασιών.
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023
Δελτίο Τύπου
Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων
Τον τελευταίο μήνα, οι εξελίξεις στον Δήμο Δίου-Ολύμπου είναι ραγδαίες και δυσάρεστες για πολλούς συμπολίτες μας.
Στον Νέο Παντελεήμονα, ιδιοκτήτες οικοπέδων με οικίες εντός αυτών φέρονται να χάνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία τα οποία, βάσει κτηματολογίου, τα διεκδικεί το Ελληνικό δημόσιο.
Το ίδιο συμβαίνει με πολλούς ιδιοκτήτες γης στην περιοχή του Λιτοχώρου, καθώς ο Δήμος επικαλείται ότι είναι κύριος των εκτάσεων τους.
Τα ζητήματα είναι σοβαρότατα και χρήζουν άμεσης και συλλογικής αντιμετώπισης.
Καλούμε τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Β. Γερολιόλιο να ορίσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου στο οποίο θα συζητηθούν τα παραπάνω θέματα και στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν
- οι βουλευτές του νομού,
- η κ. Αντιπεριφερειάρχης,
- οι περιφερειακοί σύμβουλοι,
- πρώην βουλευτές,
- πρώην δήμαρχοι
- αλλά και πολιτευτές.
Εννοείται ότι τη συνεδρίαση θα μπορεί να παρακολουθήσει δια ζώσης όποιος συνδημότης μας το επιθυμεί.
Πέτρος Κιάφας
Επικεφαλής του Συνδυασμού
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη