Μητροπολίτης και ΔΡΚ 95,3

στην "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ" του αγώνα

κατά του γνωστού ν/σ – ο πρώτος ύψωσε πάλι τα λάβαρα της αντίστασης και το δεύτερο ξέχασε ως και την δεοντολογία

 

 

 

 

Σε νέο “Μακεδονικό” αναδεικνύεται -μέρα με τη μέρα- στην Πιερία, ο αγώνας κατά της ψήφισης νόμου που θα επιτρέπει το γάμο μεταξύ ομοφύλων και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, στον οποίο πρωτοστατεί ο μητροπολίτης και μέλος της Ιεράς Συνόδου και όλοι οι εκπρόσωποι της Ακροδεξιάς, σε όλα τα επίπεδα: κόμματα, χριστιανικοί σύλλογοι, σχολές και πανεπιστήμια, ενώσεις πολυτέκνων, θεολόγων, ιεροψαλτών, κτλ).

Στον αγώνα του σεβασμιότατου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προσέτρεξε σήμερα -μετά τα κόμματα, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες που ήδη τάχθηκαν στο πλευρό του- και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης δια της ενημερωτικής εκπομπής “Πρώτη Γραμμή” που επιμελείται και παρουσιάζει η Χριστίνα Σιδηροπούλου. Για περισσότερο από μια ώρα, η συχνότητα του ΔΡΚ 95,3 FM φιλοξένησε τις απόψεις μόνο όσων τάσσονται κατά του νομοσχεδίου και των προθέσεων της κυβέρνησης (πιθανώς και της αντιπολίτευσης), αλλά δεν βρήκε χρόνο ούτε τριών λεπτών για μία έστω αντίθετη άποψη, καταστρατηγώντας -απαράδεκτα- κάθε έννοια δεοντολογίας και μάλιστα μέσω ενός -του πρώτου- δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας. Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν, εκτός από τον κο Γεώργιο, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γενικής Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος και Ποιμένας της Α’ ΕΕΕ Αθηνών, Παναγιώτης Κανταρτζής, ο Κομνηνός Δελβερούδης, βουλευτής Πιερίας της “ΝΙΚΗΣ” και ο Δημήτρης Δένης, κτηνίατρος–μπλόγκερ. Ηπιότεροι στις απόψεις που εξέφρασαν δια του ΔΡΚατερίνης ήταν ο κος Κανταρτζής και ο … μπλόγκερ (που αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των αδέσποτων της Κατερίνης). Ο δε εν ενεργεία βουλευτής της “ΝΙΚΗΣ” ισχυρίστηκε ότι “ανοίγει δρόμος” ως και για γάμους … παιδόφιλων!!!!!*, αλλά και ο Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος δεν φείσθηκε υπερβολών, παραβλέποντας κυρίως ότι ο πολιτικός γάμος ΔΕΝ εμπίπτει σε θέματα της όποιας θρησκείας, της όποιας θρησκευτικής πίστης και των αρμοδιοτήτων της όποιας εκκλησίας. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε ότι στο κήρυγμα-ενημερωτική εκδήλωση, στο οποίο ήδη κάλεσε κλήρο, λαό και Μέσα, για το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, θα αναφερθεί και στην ανατροφή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια “στην ευρωπαϊκή και την αμερικανική πραγματικότητα” και τα δεινά που υπέστησαν…

Ο μητροπολίτης μας, χαλαρά στην αρχή και με αυξανόμενη ένταση κάθε μέρα, πρωτοστατεί και σ’ αυτόν τον αγώνα, εκκινώντας με ήδη δεδομένο το “«Όχι»της Πιερίας στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών” και ενώ η πολιτική και η επιστημονική ηγεσία του νομού μας σιωπά και κρύβεται. Ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές που πιθανώς θα ψηφίσουν υπέρ του γάμου των ομοφύλων και της τεκνοθεσίας ή μόνο του γάμου, αποφεύγουν να τοποθετηθούν κόντρα στις απόψεις και τον αγώνα του σεβασμιότατου, προσβλέποντας μόνιμα στους σταυρούς της Δεξιάς του Κυρίου στην Πιερία. Μετά την πρώτη -λακωνική- ανακοίνωση για το κήρυγμα της Κυριακής, ακολούθησε αφίσα για την εκδήλωση και σήμερα, νέα, μακροσκελέστερη ανακοίνωση με τίτλο “«Όχι»της Πιερίας στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών”.

Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για εμμονή Μητσοτάκη στην έγκριση του νομοσχεδίου, ως απτή απόδειξη της επιθυμίας του να απαλλαγεί από την κατηγορία ότι “καλοπιάνει” την Ακροδεξιά και την -κατά πολύ σημαντικότερη- του “Όρμπαν του Νότου”.

Άξιο απορίας είναι επίσης πως το Δημοτικό Ραδιόφωνο -και η νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης- επέτρεψε μια εκπομπή-καταστρατήγηση της δεοντολογίας ή -αν επικαλεστεί την αποφυγή της λογοκρισίας- δεν αντέδρασε ήδη, καταδικάζοντάς την πλήρως και βεβαιώνοντας ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες. Εκτός κι αν η νέα διοίκηση συμφωνεί πλήρως με το πνεύμα, την μέθοδο και το αποτέλεσμα της εκπομπής…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑΣ

 

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 6 το απόγευμα, στα πλαίσια των Εσπερινών Ομιλιών, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος θα κάνει εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Θέμα της ενημέρωσης είναι το Νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

 

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

«Όχι» της Πιερίας στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

 

Το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνοςκ. Γεωργίου και εκπροσώπων των συνεργαζομένωνΣυλλόγων του νομού Πιερίας,  με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Πιερίας, τη Σχολή Γονέων Κατερίνης – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τη Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης, την Ιεραποστολική Στέγη «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», τον Ιεραποστολικό Σύλλογο «Κυριακή», την Ενωμένη Ρωμιοσύνη, την Π.Ε.Θ. (Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων)-Τμήμα Κατερίνης, τον Σ.Ι.ΜΗ.Κ (Σύνδεσμος Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους) και τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Ν. Πιερίας.

Εκεί οΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης κ. Γεώργιος, μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανέλυσε διεξοδικά  τη θέση της Εκκλησίας και εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο.

Το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρή  αναστάτωση  και εύλογους προβληματισμούς στην ελληνική κοινωνία, καθώς καθίσταται πασιφανές, ακόμη και στον πλέον καλοπροαίρετο, ότι στην πραγματικότητα ανοίγει κερκόπορτες, που θα οδηγήσουν με βεβαιότητα στην ισοπέδωση του ιερού και ευλογημένου θεσμού της οικογένειας και στην περαιτέρω αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού.

Ο Σεβασμιώτατοςκ. Γεώργιος τόνισε χαρακτηριστικά «Με την προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία αλλοιώνεται και  απειλείται ευθέως η παραδοσιακή μορφή της οικογένειας, η οποία προστατεύεται και στο Σύνταγμα της πατρίδας μας. Στο άρθρο 21  ορίζεται : “Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους”.Η διδασκαλία της πίστης μας είναι ξεκάθαρη στο ζήτημα αυτό. Ο Θεός έπλασε εξαρχής έναν άνδρα και μια γυναίκα και τους ευλόγησε λέγοντας: “αὐξάνεσθεκαίπληθύνεσθε” (Γεν. α΄ 27-28), “και έσονται οι δύο   εἰς σάρκα μίαν” (Γεν. β΄ 24).  Επομένως αυτή μόνο την ένωση όρισε ο Δημιουργός και αυτή μόνο ευλόγησε. Η ένωση αυτή – που αποτελεί “μυστήριον μέγα” κατά τον Απ. Παύλο – οδηγεί στη δημιουργία της οικογένειας και συμπληρώνεται με τη γονεϊκότητα, ως δώρο Θεού και προίκισμα της φύσης. Το προωθούμενο νομοσχέδιο,  αλλοιώνει, φθείρει, υπονομεύει και καταργεί τον ιερό   θεσμό του γάμου και της οικογένειας».

Όλοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων συμφώνησαν με τη θέση του Σεβασμιωτάτου και της Εκκλησίας και αποφάσισαν από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης προς τις Αρχές τους πολίτες της Πιερίας.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκδήλωση με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο  Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο

Επίσης, τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις στην Κατερίνη, στο Λιτόχωρο, το Αιγίνιο, τον Λόφο, τον Κορινό, με επίκεντρο την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου (2/2), η οποία παραδοσιακά συνδυάζεται με τη Γιορτή της Μητέρας και της Οικογένειας.