Απουσιάζει σύσσωμη η αντιπολίτευση,

κανονικά η συνεδρίαση

δεν έχει γίνει γνωστό γιατί η πλήρης απουσία της από την συνεδρίαση

Η συνεδρίαση άρχισε σχεδόν στην ώρα της και με απόντα τον δήμαρχο που αναπληρώνει ο αντιδήμαρχος, ως να προσέλθει -σε 20 λεπτά-, όπως ενημέρωσε  ο αναπληρωτής του.

Μετέχουν και οι περισσότεροι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων και γιατί υπάρχουν θέματα ενδιαφερόντος τους στην ημερήσια διάταξη.

Απουσιάζει σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση (Κιάφας-“Προοπτική για τον Δημο-τη”), χωρίς να έχει γίνει γνωστός κάποιος λόγος.

Απών και ο Βασίλης Βροχαρίδης.

Η αναμετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Διαδίκτυο λειτουργεί κανονικά.

Μόλις προσήλθε και ο δήμαρχος (6.16μμ), ενώ ήδη συζητείται το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και τώρα θα γίνουν η ενημέρωση από τον δήμαρχο και οι ερωτήσεις προς την διοίκηση.

Πριν λίγο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ολυμπία Δαδούλη, ενημέρωσε το σώμα για τους λόγους απουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως προέκυψαν από e-mail του επικεφαλής της, Πέτρου Κιάφα. Η απουσία είναι τελικά αποχή και διαμαρτυρία γιατί και πάλι ορίστηκε η συνεδρίαση να γίνει απόγευμα Πέμπτης και ενώ η “Προοπτική” είχε ζητήσει αυτό να αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στις επαγγελματικές δραστηριότητες πολλών δημοτικών συμβούλων και του ίδιου του Κιάφα. Η πρόεδρος επεσήμανε ότι υιοθέτησε το αίτημα της αντιπολίτευσης, αλλά κατ’ εξαίρεση κάποιες συνεδριάσεις θα γίνονται και άλλες μέρες, ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες. Ο δήμαρχος σχολίασε ότι πρόκειται για “προφάσεις εν αμαρτίαις” και υπενθύμισε ότι κι άλλοι δημοτικοί συμβουλοι -της διοίκησης- είναι επίσης ελεύθεροι επαγγελματίες.