Πανελλαδική γενική απεργία

μιας μέρας

σήμερα

 

 

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ  ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία και ενώνουμε τη φωνή μας με τα συνδικάτα. Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες,  συνταξιούχοι, νέοι και νέες, δίνουμε βροντερό παρών στις κινητοποιήσεις και απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Απαιτούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δουλειά, δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις των μισθών και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Διαδηλώνουμε όλοι και όλες μαζί, για να μπει  τέλος:

-Στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων, τα ωράρια λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

-Στην ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.

-Στην απαξίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την ακραία εντατικοποίησή της που οδηγούν σε  συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα.

-Στη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα καθηλωμένα εισοδήματα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.

-Στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής ασφάλισης.

-Της κυβερνητικής ανοχής  στην  αισχροκέρδεια και  τον πλουτισμό των λίγων σε βάρος των κοινωνίας.

Υψώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:

-Κατώτατο μισθό 900 ευρώ και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

-Πάταξη της κερδοσκοπίας και μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στη φτώχεια και την ακρίβεια. Στήριξη των ανέργων και  των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

-Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και συνεχείς ελέγχους για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, όλοι και όλες μαζί, στις 10:30 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης (Αγ. Λαύρας 24) στην απεργιακή κινητοποίηση για αξιοπρεπή ζωή και εργασία. Για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Για να μπει, επιτέλους, τέλος στην πιο ακραία αντικοινωνική και αντεργατική   πολιτική   που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Δουλειά-Μισθοί-Αξιοπρέπεια

Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω!”

Το ράλι της ακρίβειας συνεχίζεται,  δημιουργώντας συνθήκες ανέχειας με χιλιάδες εργαζόμενους/ες να οδηγούνται στο κατώφλι της φτώχειας. Η κερδοσκοπία τρέφει τον πληθωρισμό, και εκτοξεύει τα κέρδη των επιχειρήσεων Όταν οι τιμές από το  (ελληνικό) χωράφι στο (ελληνικό) ράφι αυξάνουν κατά 300%, δεν χωρούν δικαιολογίες περί εισαγόμενου πληθωρισμού.

Συγχρόνως οι μέσοι μισθοί στην Ελλάδα παραμένουν στάσιμοι ενώ  οι αυξήσεις στον κατώτατο και το «ξεπάγωμα» των τριετιών είναι λίγα ψίχουλα.

Το ποσοστό κάλυψης από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλό (25%), όταν σε χώρες όπως το Βέλγιο,   η Πορτογαλία και η Σλοβενία  είναι 93%, 74% και 71% αντίστοιχα!

Το νομοθετικό πλαίσιο που στήριζε τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,έχει διαλυθεί και έχει στηθεί ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο ενάντια στα σωματεία, τους εργαζόμενους και τις απεργίες.

Την ίδια στιγμή, τα εργατικά ατυχήματα σύμφωνα με τις καταγγελίες των συνδικάτων, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς 31 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους, ενώ 12 τον τελευταίο μήνα.

Η Νέα Αριστερά θα δώσει τη μάχη για τη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων. Υπάρχει και θα υπάρξει άλλος δρόμος, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ωράριο με καλύτερους μισθούς με κανόνες για όσους παραβιάζουν το νόμο.

Η απάντηση στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα δοθεί από την ίδια την κοινωνία!

Στηρίζουμε την απεργία  που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ σε όλη τη χώρα!

Στην Αθήνα, συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 17/4,  στις 11:00,  στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ 10:30πμ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Αντλούμε δύναμη από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 28 Φλεβάρη, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι ενώσανε τη φωνή τους με όλον τον αγωνιζόμενο λαό ενάντια στην πολιτική της συγκάλυψης, της λογικής κόστους-οφέλους της ΕΕ που οδηγεί στη χειροτέρευση των όρων δουλειάς και ζωής των εργαζομένων.

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Η οργή και η αγανάκτησή μας έχει ξεχειλίσει. Τα προβλήματα δεν περιμένουν, απαιτούνται λύσεις. Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι ανησυχούν για τους αγώνες που θίγουν τα κέρδη τους και βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων. Ως εδώ και μη παρέκει! Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στα Super Market, να περιμένουμε τα τάχα εποχικά καλάθια ανακούφισης για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι για να ανταποκριθούμε. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως φυσιολογικό να αναστενάζουμε σε κάθε λογαριασμό για το πετρέλαιο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν ανεχόμαστε την κυβερνητική κοροϊδία. Οι «αυξήσεις» που θα προκύψουν από τον απαράδεκτο καθορισμό του κατώτατου μισθού, θα εξαφανιστούν «εν ριπή οφθαλμού» λόγω ακρίβειας. Ιδιαίτερα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με καθεστώς ελαστικών σχέσεων και δεν μπορούν να ζήσουν με 400 ευρώ, οι ονομαστικές αυξήσεις των 20-30 ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό της απελπισίας.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλος και όλα τα αστικά κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ κρύβουν οτι η πραγματική αιτία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη είναι η ακρίβεια, τα χαμηλά εισοδήματα, ο πόλεμος. Λένε ψέματα και κρύβουν από το λαό οτι έχουν ψηφίσει και στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε νομοσχέδιο που εξασφαλίζει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια.

Προσπερνάμε τη θλιβερή ομάδα της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, που αρνήθηκε να κηρύξει απεργία στις 28 Φλεβάρη, βάζοντας και με αυτόν τον τρόπο πλάτη στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για σιγή νεκροταφείου στους εργασιακούς χώρους. Κάνουμε την απεργία στις 17 Απρίλη δική μας υπόθεση.

Δεν περιμένουμε λύσεις από τα πάνω. Οργανώνουμε μαχητική απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς. Είναι ώρα ευθύνης! Όσοι μας θέλουν σιωπηλούς παρατηρητές, αποτελούν δεκανίκι της κυβέρνησης. 17 Απρίλη απεργούμε για τις ζωές μας, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια.

Παλεύουμε για:                                                                                                                                            

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
  • Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία.
  • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ, 10:30πμ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ