Ή στις 7μμ ή στις 6μμ

ή μια ή δύο (συνεδριάσεις)

του Δημοτικού Συμβουλίου μας, σήμερα

 

 

 

 

 

Ο δήμαρχος θα λείπει σίγουρα.

Μπορεί και άλλα στελέχη της διοίκησης.

Αν γίνει η συνεδρίαση, θα είναι πιθανότατα διπλή, μία τακτική και μία ειδική/λογοδοσίας. Όρκο δεν παίρνω για την δεύτερη συνεδρίαση, αφού  πρόσκληση έλαβε ο Τύπος μόνο για την τακτική.

Σ’ αυτήν, η ημερήσια διάταξη έχει 20 θέματα και μεταξύ αυτών τα πιο ενδιαφέροντα είναι τα εξής:

  • μετάθεση του χρόνου παράδοσης (βλ. καθυστέρηση) της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση αστικού & αθλητικού εξοπλισμού, εξοπλισμού πάρκων & δαπέδων για την κατασκευή των κοινόχρηστων χώρων εντός των οικισμών Ν. Πόρων και Κονταριώτισσας» (ποιος στην χάρη σας)
  • μετάθεση του χρόνου παράδοσης (βλ. καθυστέρηση) της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού και λαμπτήρων για το έτος 2024
  • ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης για την υπηρεσία: Φύλαξη ακτών (ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου Δίου Ολύμπου)
  • χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης (βλ. καθυστέρηση) του έργου-τοτέμ των φιλόζωων του Δήμου μας για την «Κατασκευή Εγκατάστασης Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς – Προμήθεια Εξοπλισμού» (το έργο καθυστερεί γιατί δεν στάθηκε δυνατή η έκδοση οικοδομικής άδειας(!!!)
  • έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου μας, επιτροπή που υπάρχει εδώ και χρόνια, έχει πρόεδρο και μέλη, αλλά δεν συνεδρίασε ποτέ. Υπάρχουν ελπίδες βάσιμες, τώρα που θα έχει και κανονισμό….να συνεδριάσει
  • επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ 2» του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Γενικώς, η συνεδρίαση είναι η χαρά της καθυστέρησης, αλλά περιέχει και επιτυχίες προγραμματισμού, όπως πχ την έγκαιρη έγκριση των ρυθμίσεων στους δρόμους του Λιτοχώρου για τις εκδηλώσεις του -20χρονου πια- Olympus Marathon, δυο μέρες πριν αυτές αρχίσουν.

Η τακτική συνεδρίαση αρχίζει στις 7μμ, ενώ η ειδική της λογοδοσίας πιθανώς θα αρχίσει στις 6μμ, αν τελικά πρόκειται να γίνει. Αν λείπει και ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ και μερικοί ακόμη από την διοίκηση και την αξιωματική αντιπολίτευση… μπορεί και να μην γίνει τίποτα.

Αν γίνει… ό,τι γίνει θα μεταδοθεί ζωντανά από το Διαδίκτυο, με την φροντίδα του Δήμου μας, έστω και μόνο ραδιοφωνικά και πάλι (χωρίς εικόνα).

Όσοι έρθετε επί τόπου, θα έχετε τουλάχιστον την ευχαρίστηση του δωρεάν κλιματιζόμενου χώρου.

Σας περιμένουμε.-

 

 

 

 

 

Πρόσκληση 12o πρακτικό.sign