Με Μενδώνη η έναρξη

του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024, ώρα 9:30μμ

 

 

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Τελετή έναρξης και συναυλία Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Το Φεστιβάλ Ολύμπου ξεκινά το διάβα του και τούτη τη χρονιά, την πεντηκοστή τρίτη, περιδιαβαίνοντας στα μονοπάτια των δημιουργιών του πνεύματος και των τεχνών.

Η επίσημη έναρξη προγραμματίζεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, ώρα 9:30 μ μ στο ανακαινισμένο αρχαίο θέατρο Δίου με την εναρκτήρια τελετή, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, αλλά  και την συναυλία που θα ακολουθήσει όπως θα την αποδώσει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Η συναυλία φέρει τον τίτλο «Σεργιανίζοντας …» και αποτελεί ένα μουσικοχορευτικό Σεργιάνι στην Παράδοση με μουσική και τραγούδια από την Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τον Πόντο, την Κρήτη, τη Ρούμελη, τη Μικρά Ασία  και το Αιγαίο, πλαισιωμένο από σειρά αντίστοιχων χορευτικών συνόλων πολιτιστικών συλλόγων της Κατερίνης.

Συντελεστές, η Μεικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Γυμνασίου-Λυκείου, με τη συνοδεία στο τραγούδι οι, Βιολέτα ΄Ικαρη,  Σπύρος Σιώλος, Λευκοθέα Φιλιππίδη, Παναγιώτης Τουρνάς.

Συμμετέχουν ακόμα: Μάνος Αχαλινοτόπουλος, Γιώργος Γλυκοκόκαλος, Λευτέρης και Μπάμπης Ραφαηλίδης.

Μουσική επιμέλεια – ενορχήστρωση: Νεκτάριος Παπαγεωργίου

Διεύθυνση χορωδίας: Άρης Κεραμάρης

Επιμέλεια Κειμένων: Ελισάβετ Σφέτσα

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μυστακίδης

Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Τασχουνίδης και ο  Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Διοργάνωση: Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ συνδιοργανωτής είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Διάρκεια: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμή εισόδου 12 €

Προπώληση 10 € (more.com)

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στον ίδιο χώρο και ίδια ώρα.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 53ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
~ Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ», Αβέρωφ 4, Τηλ.: 23510 31275

~ Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ», Κανάρη 5, Τηλ.: 23510 36024

~ Βιβλιοπωλείο «1900», Βασιλείου Β. 2, Τηλ.: 23510 28900

~ Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ», Μ. Αλεξάνδρου 47, Τηλ.: 23510 29380

  ΛΙΤΟΧΩΡΟ
~ Τουριστικό κατάστημα «I LOVE OLYMPOS – ΚΑΨΑΛΗΣ», Αγ. Νικολάου 24, Τηλ.: 23520 83400

  ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ
~ «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΑΜΑΝΑΤΗΣ», Τηλ.: 23520 42606

 –Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

Τα σημεία προπώλησης δε δέχονται χρηματικές συναλλαγές μέσω POS (χρήση τραπεζικής κάρτας), μόνο μετρητά.

 

 

 

Το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου ξεκινά στις 3 Ιουλίου 2024

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος του Πιερικού πολιτισμού

Ο σημαντικός πολιτιστικός θεσμός της Πιερίας, το Φεστιβάλ Ολύμπου, έτοιμο καθόλα ξεκινά την πεντηκοστή τρίτη του διαδρομή, φιλοξενώντας στους ιστορικούς χώρους του νομού, όλο τα φάσμα των δημιουργιών του πνεύματος και των τεχνών.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 στο ανακαινισμένο  αρχαίο θέατρο Δίου η επίσημη έναρξη των φετινών εκδηλώσεων παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, ενώ ο κύκλος των παραστάσεων του καλοκαιριού ολοκληρώνεται στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Πρεμιέρα των δρώμενων της χρονιάς πάντα το ίδιο βράδι πέρα του τελετουργικού στο αρχαίο θέατρο Δίου με τη συναυλία «Σεργιανίζοντας …», ένα μουσικοχορευτικό Σεργιάνι στην Παράδοση με μουσική και τραγούδια από κάθε γωνιά της χώρας πλαισιωμένο από χορευτικά σύνολα πολιτιστικών συλλόγων της Πιερίας.

Συντελεστές η μεικτή χορωδία και ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου-Γυμνασίου και Λυκείου της Κατερίνης, καθώς και σειρά δημιουργών από την εκπαιδευτική και όχι μόνον κοινότητα.

Ο διοργανωτής του θεσμού, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και τούτη την πεντηκοστή τρίτη διαδρομή, έχει τη υποστήριξη των συνδιοργανωτών, των χορηγών και των εθελοντών. Φετινή τιμώμενη χώρα είναι η Σερβία.

Ο πρόεδρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής 

Με αφορμή την πρεμιέρα, από μέρους της διοίκησης του Οργανισμού και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, η σύντομη αναφορά-χαιρετισμός των επικεφαλής.

Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος δηλώνει: « Η Πιερία αλλά και ευρύτερα η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, θα γιορτάσουν και αυτό το καλοκαίρι το μεγάλο τους πολιτιστικό γεγονός.

Σίγουρα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως οι ολιγοήμερες «Γιορτές των Μουσών» που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1972, θα εξελίσσονταν σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας, με την επωνυμία αργότερα, Φεστιβάλ Ολύμπου.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου υπάρχει για 53 χρόνια τώρα και θα υπάρχει στον μακρύ ορίζοντα του χρόνου, γιατί αγαπήθηκε από την τοπική κοινωνία. Θα υπάρχει γιατί δεν έμεινε στα στενά όρια της Πιερίας. Άνοιξε τα φτερά του σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο διεθνή χώρο.

Ανοίχθηκε έτσι ο δρόμος να καταστεί όχι μόνο φορέας πολιτισμού αλλά και σημαντικός παράγοντας προβολής και ανάπτυξης της περιοχής.

Η Πιερία λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι βάζει τα καλά της και γιορτάζει το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Το ταξίδι στον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού ήδη ξεκινά.

Σε αυτή τη μοναδική γιορτή είστε όλοι καλεσμένοι!»

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γιώργος Χανδόλιας, τονίζει: «Μίλησα εδώ για την τέχνη γενικά, όχι για το θέατρο ή τη θεατρική γραφή ειδικότερα, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή, όπως είπα, όλη η καλή τέχνη, κατά βάθος, περιστρέφεται γύρω από το ίδιο πράγμα: παίρνει το εντελώς μοναδικό, το εντελώς συγκεκριμένο, και το καθιστά καθολικό.

 

Ενώνει το ιδιαίτερο με το καθολικό μέσω της καλλιτεχνικής του έκφρασης: δεν εξαλείφει την ιδιαιτερότητά του, αλλά την τονίζει, αφήνοντας το ξένο και το άγνωστο να λάμψει ξεκάθαρα.

Ο πόλεμος και η τέχνη  είναι αντίθετα,  όπως  ακριβώς  ο πόλεμος και η ειρήνη είναι αντίθετα – είναι τόσο απλό. Η τέχνη είναι ειρήνη.»