Πάμε για φουλ ανάπτυξη

μονίμως

κι αφήνουμε τις πύλες ανοιχτές κι όλα να σαπίζουν … και για να περάσει χωρίς πρόβλημα και να βρει λίπασμα να αναπτυχθεί

 

 

 

 

Οι μπάρες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα.

Μπαίνεις, δεν δίνεις λογαριασμό-βγαίνεις, δεν δίνεις λογαριασμό.

Το φυλάκιο επισκευάστηκε και ανακαινίστηκε, βάφτηκε και στα χρώματα της οικολογίας, αλλά παραμένει αναξιοποίητο και κλειδωμένο. Νεότερα για την τοποθέτηση φυλάκων, ΔΕΝ υπάρχουν. Πρόθεση να μπει έστω μια κάμερα να καταγράφει στοιχεία των αυτοκινήτων που μπαίνουν-βγαίνουν, ΔΕΝ υπάρχει.

Μπαίνεις-βγαίνεις, λογαριασμό δεν δίνεις.

Κιόσκια, παγκάκια, λοιπή -ελάχιστη- υποδομή, κατεστραμμένη εδώ και χρόνια (έχω τα ρεπορτάζ των τελευταίων πέντε χρόνων για να τα δείτε, αν χρειαστεί. Στη (δασική θέση) Ζιλνιά, το κιόσκι ξεριζώθηκε συθέμελα πριν πολλά χρόνια και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ. Τα άλλα δύο, πάνω απ’ τη Σκάλα και μετά τον Σταυρό, βαδίζουν στην αιωνιότητα, στην αποσύνθεση και στην πλήρη ένταξη στον φυσικό κύκλο κι ευτυχώς σε λίγο δνε θα φαίνονται απ’ την άγρια βλάστηση. Στην (δασική θέση) Ζιλνιά, ένα παγκάκι έμεινε… αν το τολμάς, κάτσε. Άγνωστος (φιλότιμος) ιδιώτης πήγε και εγκατέστησε ένα όμορφο μεν ξύλινο συνολάκι, χωρίς καμία σκιά δε… Δασαρχείο, Φορέας, Δήμος, Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια, Σύλλόγοι, Οργανώσεις, Επαγγελματίοι… ντουνιάν (το έχουν και θα το ‘χουν, αν και είμιστι κορυφαίοι ΚΑΙ εις τον πολιτισμόν).

Πέραν του κινδύνου πρόσκλησης πυρκαγιάς, παράνομων κατασκηνώσεων, καταστροφής του φυσικού πλούτου (αχχχ τι ωραία αυτά τα χόρτα, λουλούδια, φυτά γενικώς, ας κάνω ένα μπουκέτο), καθημερινός είναι ο κίνδυνος διαρρήξεων και κλοπών σε αυτοκίνητα. Προστασία καμία, ούτε καν καταγραφή στην είσοδο κι έξοδο, μπας και εντοπιστεί και κανένας διαρρήκτης.

ΟΛΑ αυτά είναι στην κατάσταση που βλέπετε (μια ακόμη φορά), ενώ δεκαετίες τώρα μας μπουκώνουν το μυαλό για ανάπτυξη και ενώ σε λίγες μέρες θα ΞΑΝΑσυζητηθεί το θέμα σε σχετική Επιτροπή της Βουλής. Το σχέδιο είναι προφανές: πλήρης εγκατάλειψη και απαξίωση, για να φαίνονται μετά, τα πάντα ως ευλογία. Και να μπει και εισιτήριο που θα χρηματοδοτεί τα ελάχιστα που θα γίνουν και να τα διαχειρίζεται ιδιώτης που δήθεν θα ‘ναι αποτελεσματικός και διαυγής.

ΟΛΑ αυτά γιατί δεν υπάρχουμε, συνειδητά και με απόφαση.

Το καλό θα πέσει απ’ τον ουρανό κι ευτυχώς είμεθα εις κάποιον υψόμετρον και θα μαζέψουμε πρώτοι εμείς.

Καληνύχτα.-

 

ΥΓ: Νώντα, άνοιξε λογαριασμό στην Ελβετία ή σε κάποιες νήσους γιατί έχει και για σένα μερίδιο (στην ανάπτυξις).