Τρόμος στο Λάκκο Λιτοχώρου

από κατάρρευση πλάτανου

44χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της

 

 

Ο Λάκκος του Λιτοχώρου σίγασε και «πάγωσε» ξαφνικά απόψε από την πτώση ενός μεγάλου κομματιού αιωνόβιου πλάτανου που κατέρρευσε ξαφνικά και τραυμάτισε σοβαρά 44χρονη από την Καρδίτσα που διασκέδαζε σε καφέ με την παρέα της…

Στις 10 περίπου απόψε (12.7.2024) ένα μεγάλο τμήμα αιωνόβιου πλάτανου, από τα πολλά στην κοίτη του Ενιπέα και στον Λάκκο, κόπηκε και έπεσε ξαφνικά πάνω σε τραπέζια ενός από τα καφέ της ειδυλλιακής περιοχής του Λιτοχώρου. Ακολούθησε πανικός και πανδαιμόνιο, αλλά γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι το κλαδί είχε καταπλακώσει ένα άτομο. Θαμώνες και καταστηματάρχες έσπευσαν να το απεγκλωβίσουν και λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν επί τόπου δύο οχήματα της πυροσβεστικής Λιτοχώρου και ασθενοφόρο. Ο απεγκλωβισμός έγινε αφού οι πυροσβέστες έκοψαν σε μικρότερα κομμάτια το τμήμα του κορμού και του κλαδιού που κατέρρευσαν, ενώ ήδη γινόταν προσπάθεια αναζωογόνησης σε αναίσθητη γυναίκα πελάτη του καφέ. Η άτυχη επισκέπτης του Λάκκου μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, χωρίς τις αισθήσεις της.

 

update 13.7.2024

 

Νωρίς σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι η άτυχη 44χρονη λεχασε την μάχη για την ζωή. Ήταν σύζυγος στρατιωτικού που υπηρετεί στο Λιτόχωρο και μητέρα δύο παιδιών.

Πριν λίγο, στο σημείο του δυστυχήματος πήγε ο διευθυντής Δασών Πιερίας για αυτοψία, ενώ την προανάκριση συνεχίζει το ΑΤ Δίου-Ολύμπου. Λίγο αργότερα, το χώρο επισκέφθηκε και είχε συζήτηση με τους καταστηματάρχες και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου.

Τα καταστήματα στο Λάκκο θα παραμείνουν κλειστά ως την Δευτέρα και το σημείο έχει αποκλειστεί. Συντετριμένοι δηλώνουν καταστηματάρχες και αυτόπτες μάρτυρες, αφού το δυστύχημα συνέβη εν αιθρία, χωρίς καν πνοή ανέμου και καμία ένδειξη ή προειδοποίηση.