100 Χρόνια ΑΕΚ… για σένα τραγουδώ

αύριο η συναυλία στο αρχαίο θέατρο του Δίου

Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Μακεδόνας, Βιολέτα Ίκαρη – δείτε τα πάντα για τα εισιτήρια

 

 

 

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Επετειακή συναυλία

100 Χρόνια Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως

… για σένα τραγουδώ

 

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) τιμώντας την επέτειο της εκατονταετηρίδας από την ίδρυση της ιστορικής Αθλητικής Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως (Α.Ε.Κ.), υποδέχεται στο πρόγραμμά του τη συναυλία μνήμης και θύμησης, η οποία υλοποιείται μέσα από τη συνεργασία του Οργανισμού με τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού του συλλόγου που ίδρυσαν το 1924, τα Ελληνικά προσφυγικά στοιχεία από την Πόλη.

Η επιλογή του Δίου και του Φεστιβάλ Ολύμπου για την πραγμάτωση της εκδήλωσης που είναι η κορυφαία και μοναδική στην Ελλαδική περιφέρεια για την χρονιά της μνημοσύνης, αποτελεί τιμή και αναγνώριση της πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς του Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο  εδράζεται σε μια περιοχή που υποδέχθηκε σημαντικό αριθμό Ελλήνων από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ λειτουργεί υπό την αιγίδα του ερασιτεχνικού σωματείου ΑΕΚ, το οποίο είναι ο αποκλειστικός θεματοφύλακας της Ιστορίας του Συλλόγου. Συνυπάρχει και συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους επίσημους φορείς του Οργανισμού ΑΕΚ: ΠΑΕ, ΚΑΕ, ερασιτεχνικά αθλητικά τμήματα και συλλόγους παλαιμάχων.

Μελετά την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Αθλητικής Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως και σκοπό έχει να αναδεικνύει την ιστορία και τις αξίες του Σωματείου και των ιδρυτών του.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας που φέρει τον τίτλο «100 Χρόνια Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως … για σένα τραγουδώ» και θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, ώρα 21:30, στο αρχαίο θέατρο Δίου, πάντα στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου, περιλαμβάνει ως πρόλογο ένα πέρασμα ακουσμάτων με παραδοσιακά μουσικά όργανα και ήχους της καθ’ ημάς Ανατολής.

Περί του θεματολογίου της παράστασης. Η συναυλία «… για σένα τραγουδώ!» είναι ένα μουσικό ταξίδι στις ρίζες, την παράδοση και στο λαϊκό τραγούδι που απάλυνε τον πόνο της προσφυγιάς, συντρόφευσε τον αγώνα για επιβίωση και κοινωνική ένταξη στην παλιά Ελλάδα και εμπνέει, έναν αιώνα τώρα, την πρόοδο και την πορεία της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως.

Επί σκηνής.

Ο μουσικοσυνθέτης των μεγάλων διαχρονικών επιτυχιών Χρήστος Νικολόπουλος

Μαζί οι ξεχωριστοί και  αγαπημένοι ερμηνευτές Κώστας Μακεδόνας και Βιολέτα Ίκαρη.

Τους συνοδεύει πολυμελής ορχήστρα.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Μυστακίδης.

Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ. Τα παιδιά πληρώνουν από 10 ετών και άνω.

Διάρκεια συναυλίας: 2 ώρες,

Διευκρίνηση εισιτηρίων για την συναυλία-τιμή στην ΑΕΚ

Όπως ήδη γνωστοποιήθηκε, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) τιμώντας την επέτειο της εκατονταετηρίδας από την ίδρυση της ιστορικής Αθλητικής Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως (Α.Ε.Κ.), σε συνεργασία με τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ιστορική ομάδας, ενέταξε στο πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου, ένα συναυλιακό ταξίδι στις ρίζες και στην παράδοση.

Η συναυλία που φέρει τον τίτλο «100 Χρόνια Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως … για σένα τραγουδώ» θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, ώρα 21:30, στο αρχαίο θέατρο Δίου, πάντα στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Επί σκηνής ο μουσικοσυνθέτης των μεγάλων διαχρονικών επιτυχιών Χρήστος Νικολόπουλος και μαζί του οι ερμηνευτές Κώστας Μακεδόνας και   Βιολέτα Ίκαρη. Τους συνοδεύει πολυμελής ορχήστρα.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Μυστακίδης.

Διευκρίνηση επί των εισιτηρίων

Στα ταμεία του θεάτρου του Δίου ΔΕΝ θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με POS. Μόνο με μετρητά.

Κατά τα άλλα κανονικά η προπώληση από τα γνωστά σημεία.

Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ. Τα παιδιά πληρώνουν από 10 ετών και άνω.

Διάρκεια συναυλίας: 2 ώρες,

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 53ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

~ Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ», Αβέρωφ 4, Τηλ.: 23510 31275

~ Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ», Κανάρη 5, Τηλ.: 23510 36024

~ Βιβλιοπωλείο «1900», Βασιλείου Β. 2, Τηλ.: 23510 28900

~ Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ», Μ. Αλεξάνδρου 47, Τηλ.: 23510 29380

ΛΙΤΟΧΩΡΟ

~ Τουριστικό κατάστημα «I LOVE OLYMPOS – ΚΑΨΑΛΗΣ», Αγ. Νικολάου 24, Τηλ.: 23520 83400

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

~ «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΑΜΑΝΑΤΗΣ», Τηλ.: 23520 42606

Τα σημεία προπώλησης δε δέχονται χρηματικές συναλλαγές μέσω POS (χρήση τραπεζικής κάρτας), μόνο μετρητά.

 

 

 

53ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Τα μπλουζάκια των εθελοντών για τη συναυλία των 100 χρόνων ΑΕΚ

Χρωματίζοντας τη συναυλία-τιμή στα εκατοντάχρονα της Αθλητικής Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως (Α.Ε.Κ.) η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 στις 9:30 μ μ στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου, η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της Ένωσης ντύνει στα χρώματα του προσφυγικού συλλόγου τους εθελοντές της εκδήλωσης.

Έτσι το βραδινό της μουσικής παράστασης οι εθελοντές του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου θα είναι ενδεδυμένοι με μπλουζάκια στα κιτρινόμαυρα χρώματα της Α.Ε.Κ. και με τα διαχρονικά σύμβολα-λογότυπα των δύο φορέων.

Μια συμβολική πράξη για να δοθεί μια εορταστική διάσταση στη συναυλία μνήμης και θύμησης με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ίδρυση του σωματείου που δημιούργησαν το έτος 1924 τα Ελληνικά προσφυγικά στοιχεία από την Πόλη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2024 ο εκπρόσωπος στην Πιερία της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της Α.Ε.Κ. Άρης Κασιμίδης επισκέφθηκε τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και παρέδωσε τα επετειακά μπλουζάκια των εθελοντών.

Τον υποδέχθηκαν από μέρους της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας-προβολής, Περικλής Χατζηγιάννης, ενώ από την κοινωνία των εθελοντών, η Ροδή Ναβροζίδου (εθελόντρια γενικών καθηκόντων) και οι επίσης εθελόντριες Κωνσταντίνα Γκούνα και Εύα Νούλα.

Στο σχετικό φωτογραφικό ενσταντανέ όλοι τους επιδεικνύουν με χαρά και τιμή τη συμβολική χειρονομία της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της Α.Ε.Κ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιλογή  του Δίου και του Φεστιβάλ Ολύμπου από τη Λέσχη της Ένωσης έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί η συναυλία «100 Χρόνια Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως … για σένα τραγουδώ» είναι η κορυφαία και μοναδική στην Ελλαδική περιφέρεια για τούτη τη χρονιά της μνημοσύνης.

Η συνεργασία Οργανισμού και Λέσχης για την υλοποίηση της συναυλίας που αποτελεί  ένα μουσικό ταξίδι στις ρίζες, την παράδοση και στο λαϊκό τραγούδι, οριοθετήθηκε και επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη της προέδρου της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της Α.Ε.Κ. Χριστίνας Σούκερη και αποτελεί απόρροια της καθόλα εποικοδομητικής συνάντησης εργασίας με τον πρόεδρο του  ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρη Παπαχρήστο.

Τώρα λίγες ώρες πριν την εκδήλωση. οι δυο επικεφαλής των φορέων, η κ. Σούκαρη και ο κ. Παπαχρήστος μας καλούν όλους να απολαύσουμε τη συναυλία του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου και των ερμηνευτών Κώστα Μακεδόνα και  Βιολέτας Ίκαρη, αλλά και όσων άλλων μας επιφυλάσσει ευχάριστα η βραδιά.

Αυτονόητο είναι ότι η εκδήλωση αφορά ευρύτερα ανθρώπους του αθλητισμού και της μουσικής, Πιεριείς και όχι μόνον.